Pēdējā Latvijas Dzelzceļa vēstures muzeja vakarā – vizināšanās ar drezīnu

Pēdējā Latvijas Dzelzceļa vēstures muzeja vakarā – vizināšanās ar drezīnu Roberta Gobziņa un SKA orķestra pavadījumā

Latvijas Dzelzceļa vēstures muzejs aicina visus apmeklēt pēdējo Latvijas dzelzceļa 90. jubilejai veltīto garo vakaru trešdien, 29. jūlijā. Arī šoreiz Dzelzceļa vēstures muzejs strādās līdz pat plkst. 21.00, no plkst. 17.00 piedāvājot īpašu programmu – izklaides bērniem, vizināšanos ar rokas drezīnu, filmas par dzelzceļa tematiku un iepazīšanos ar muzeja nelegālajiem iemītniekiem. Vakara muzikālo noskaņu radīs Roberts Gobziņš un SKA orķestris.

Garie vakari Dzelzceļa muzejā par godu Latvijas dzelzceļa 90. gadadienai jau kļuvuši par rīdzinieku un pilsētas viesu iecienītu pasākumu. Iepriekšējā muzeja vakarā piedalījās 892 apmeklētāji, papildinot muzeja ekspozīciju ar jaukām un vērtīgām dāvanām – 434 zīmējumiem un 11 veciem koferiem, kas kļūs par atjaunotā bagāžas vagona eksponātiem. Lielu piekrišanu apmeklētāju vidū guvusi muzeja organizētā fotoorientēšanās spēle, kā arī tikko atjaunotā ML lokomotīve, kas divu nedēļu laikā tikusi simtiem reižu iemūžināta fotoattēlos ar lielāku vai mazāku mašīnistu kabīnē. Īpašu paldies muzejs saka dzelzceļa modelistiem, kuri pirms nedēļas iepazīstināja muzeja viesus ar saviem lolojumiem – noteiktu valstu un laikmetu dzelzceļa objektu precīzām mēroga kopijām. Par prieku dzelzceļniekiem visaktīvāk jubilejas mēneša pasākumos piedalās jaunieši. Īpaši azartiski viņi iesaistās spēlē Dzelzs ceļotāji, kas tiek organizēta sadarbībā ar draugiem.lv. Spēlē ir piereģistrējies 13961 dalībnieks no 8518 komandām, kam jāapceļo Latvijas dzelzceļa stacijas, cīnoties par balvām – ceļojumiem ar vilcienu uz Parīzi, Sanktpēterburgu un pa Latviju.


Arī pēdējā garā trešdiena būs notikumiem un pasākumiem bagāta. Šoreiz muzeja apmeklētājiem tiks piedāvāts dažādu gadu un stilu kino par dzelzceļa tematiku, kā arī īpaša vakara aktivitāte zinātkārajiem – iepazīšanās ar tiem, kas mēdz dzīvot muzeja priekšmetos: muzeja kodēm, ķirmjiem, trupēm un citiem muzeja darbiniekiem, kuri par dzīvesvietu izvēlējušies nevis vecmāmiņas mēteli vai fotoalbumu, bet gan augsti inteliģentu vidi – muzeja eksponātus. Smēlušies jaunus iespaidus un kārtīgi izstaigājot muzeja ekspozīciju, apmeklētāji varēs vizināties ar muzeja oficiālo transportu – rokas drezīnu.

Par šo muzeja vakaru tradīciju jau kļuvušas Latvijā pazīstamu mūziķu uzstāšanās. Labas mūzikas cienītājus ar savu mākslu priecējuši Cosmos un Hospitāļu iela, Drums Clinic un Gaujarts, bet pēdējā jubilejas mēneša muzeja vakarā uz skatuves kāps Roberts Gobziņš un SKA orķestris.

Ieejas maksa uz visiem muzeja pasākumiem: bērnu zīmēts apsveikums Latvijas dzelzceļam jubilejā vai dāvana muzejam – vecs čemodāns, kas palīdzēs veidot bagāžas vagona ekspozīciju turpmāk, vai atbildes uz pieciem āķīgiem jautājumiem par dzelzceļa vēsturi, vai ieejas biļetes – Ls 1 pieaugušajiem, Ls 0,50 skolēniem, bērniem līdz 6 g. v. – bez maksas.

Visu mēnesi līdz 5. augustam Rīgas Centrālajā un Jelgavas stacijā būs aplūkojamas fotoizstādes.

Vairāk par visu www.ldz.lv vai www.railwaymuseum.lv, vai uzziņu dienestā 1181

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.74359012sec.