Vidzeme - muzeju nakts pasākumi

CĒSIS

Starptautiskā akcija „Muzeju nakts” - „Pēc pieci simti pieciem gadiem Cēsu pilī!

17.maijs, plkst.22.00

Cēsu Pils dārzs, Ieeja: bez maksas

Šogad „Muzeju nakts” devīze ir saistīta ar vācu kultūras mantojuma popularizēšanu.

Par stāsta laikmetu izraudzīti 505 gadus seni notikumi Cēsu pilī. Ir noslēdzies nopietnākais pārbaudījums ordeņmestra Woltera fon Pletenberga karjerā – izdevies panākt 50 gadus ilgu mieru Livonijā. Uz karu plosītās Eiropas fona tas ir milzīgs sasniegums un pietiekoši nopietns iemesls līksmībai un svētku rīkošanai.

Starptautiskā muzeju diena

18.maijs, plkst.13.00, Cēsu Izstāžu nams

Šī diena pulcēs visus esošos un topošos akcijas „Katram cēsniekam savs muzeja priekšmets” dalībniekus. Pirms pieciem gadiem aizsāktās akcijas ietvaros 29 Cēsu vēsturē nozīmīgi muzeja priekšmeti ir atraduši sev aizbildņus, kuriem pateicoties ir veicināta šo priekšmetu saglabāšana. Arī šogad astoņi Cēsu vēstures liecinieki meklē aizbildņus.

 

LIMBAŽI

Muzeju nakts pasākumi Limbažos

Muzejā:

Ekspozīcija : Pilsēta. Novads .Jūra.

Noteiktā laikā- plkst. 20.00, 21.00, 22.00, 23.00, gids tērpies 19.gs.beigu-20.gs sākuma apģērbā stāstīs interesentiem par pilsētas vēsturi, akcentu liekot uz vācu tautības iedzīvotāju ietekmi uz novada kultūrvēsturisko attīstību. Gids – muzeja galvenais speciālists Gundars Plešs

1. izstāžu zāle

Salaca- dabas un tautu ritmos (ZBR izstāde no 1. marta)

2. izstāžu zāle

Ai- jā žū-žu jeb ieskats gultu dizaina vēsturē 19.gs sāk. - 20.gs. 40.g.

19.00 Izstādes atklāšana

20.00 -20 30

20.00 -20 30

20. 00 -21 30

22.00 -22 30

23.00 – 23.30

Kopīga grāmatu lasīšana, sēžot senlaicīgās gultās. Grāmatas no muzeja krājuma: vācu tautas pasakas, V. Buša Maks un Morics .

Pirmskolas un pamatskolas vecuma bērni tajā pat laikā varēs izkrāsot sakopētus zīmējumus no šīm grāmatām. Grāmatas kopā ar bērniem lasa muzeja krājuma glabātāja Rasma Noriņa

3. izstāžu zāle

Limbažnieku saviesīgā dzīve laiku ritumā

19.30 izstādes atklāšana.

Uz harmonijas spēlē un dzied Agnese Ceijere. Programmā vācu komponistu skaņdarbi.

20.30 -20.45

21.30- 21.45

22.30- 22.45

23.20- 23.45

Spēlēs muzeja darbinieku bērni – mūzikas skolu audzēkņi Viktorija Stepureviča un Līga Tušinska. Programmā vācu tautas dziesmas un vācu komponistu skaņdarbi. Izstādes atklāj Limbažu muzeja direktors Jānis Ulmis.

Pilskalnā

19.30- 24.00 radošās darbnīcas

I Smaržīgas un pašu gatavotas (ziepju vārīšana)

Interesenti iesaistās ziepju gatavošanā (no dažādām eļļām, smaržīgām esencēm, dabas materiāliem un nātrija hidroksīda). Bērni varēs pūst ziepju burbuļus, kā arī piedalīties lielākā burbuļa pūšanas sacensībās)

Darbu vada muzeja speciāliste Iveta Lūse

II Kārtīgai saimniecei

Dažādu trauku apgleznošana un piemērošana virtuves vajadzībām, veidojot uzrakstus- kafija, tēja, putraimi u.t.t., par paraugu ņemot senos virtuves priekšmetus no muzeja krājuma.

Darbu vada galv. krājuma glabātāja Diāna Nipāne

III Veļas pletēšana (gludināšana pils saimniecība ēkā)

Interesenti varēs izmēģināt, kā gludināja veļu ar vecajiem ogļu gludekļiem (pletīzeriem), būs iespēja apskatīt muzeja gludekļu kolekciju.

Muzeja darbinieki Normunds un Sarmīte Tušinski

IV Komervīderu smeķēšana

Limbažu muzeja draugi – „Helmas” klubiņa pārstāves Pils saimniecības ēkā gatavos pildītās pankūkas. Interesenti varēs paši iesaistīties pankūku cepšanā un pildīšanā.

V „Pie onkuļa Friča”

Pils saimniecības ēkas bēniņu stāvā darbosies personāžs no Vilhelma Buša grāmatas „Maks un Morics”- onkulis Fricis. Darbošanās moto – „Naktsmicīti galvā licis, aiziet gulēt onkuls Fricis” jeb kaut kas no spoku dzīves.

Darbu vada muzeja māksliniece Inta Brikmane

Pilskalnā skanēs ieraksti ar senajiem vācu šlāgeriem. Uz dēļu grīdas pie muzeja – danču placis.

20.00 Limbažu mūzikas skolas akordeonistu uzstāšanās

21.00 Vidrižu deju kopas „Spieķītis” uzstāšanās ar senajām balles dejām

Muzeja nakts laikā apmeklētāji „Minhauzena krodziņa” vasaras terasē pie muzeja ēkas varēs cienāties ar ēdieniem no „vācu virtuves”, omulībai iebaudot alu.

24. 00 Muzeja nakts noslēgums – Ugunsskulptūra

Ugunsskulptūru veido radošā grupa novadnieka-tēlnieka Kārļa Īles vadībā. Sadarbība ar mākslinieku turpinās jau 3. gadu.

 

VALMIERA

Muzeju nakts 2008 Valmierā būs pārsteigumiem bagāta

Sestdien, 17.maijā, visā Latvijā, arī Valmierā, norisināsies Muzeju nakts 2008 pasākumi, kas šogad saistīti ar vācu kultūras mantojuma tematiku. Valmieras Novadpētniecības muzeja kolektīvs 17.maijā jau no plkst.19.00 piedāvās plašu un pārsteigumiem bagātu svētku programmu „Komm morgen wieder” jeb „Nāc rīt atkal”.

Valmieras Novadpētniecības muzeja izstāžu un reklāmas nodaļas vadītāja Guna Medne informē, ka Muzeju naktī valmierieši un pilsētas viesi varēs vērot interaktīvu izrādi „Valmieras pils mistērija”, doties ekskursijā „Dzīve Valmieras pilī”, piedalīties radošās aušanas un tamborēšanas darbnīcās, kā arī aplūkot vairākas izstādes un brīvā dabā vērot Gauju fotogrāfijās. Arī šogad pirms pusnakts sāksies jau par tradīciju kļuvušais Nakts koncerts.

17.maijā plkst.19.00 Muzeju nakts aktivitātes aizsāks vairāku izstāžu atklāšana. Valmieras Novadpētniecības muzeja galvenā vēstures speciāliste Ingrīda Zīriņa sadarbībā ar mākslinieci Intu Skrastiņu sagatavojusi izstādi „Valteru namiņa stāsts”. „Pat vērīgāks gājējs pirmajā mirklī varētu nepamanīt aiz galvenās muzeja ēkas vēl kādu - mazāku, tik harmoniski tās abas papildina viena otru, veidojot vienotu ēku kompleksu. Jaunā māja savu vēstures lapu tikko atšķīrusi, bet romantiskajam, pasteļtoņos krāsotajam dzīvojamam namiņam ar zaļajiem slēģiem savs stāsts, vairāk nekā divu gadsimtu garumā: par pazīstamāko un slavenāko vācbaltu dzimtu – Valteriem, kurā ieprecējušies Valmierā. 1785. gadā Valteri uzceļ māju, kas ātri vien kļūst par pilsētiņas kultūras un sabiedriskās dzīves centru. No Valteru dzimtas mājas nosaukuma radies arī vietvārds turpat netālu esošajam kalnam – Valterkalniņš. Izstādes „Valteru namiņa stāsts” pamatkoncepcija – laiks un cilvēki. Valmierieši varēs uzzināt daudz kā jauna ne vien par lielo Valteru dzimtu, bet arī par vietu, kurā viņi ir dzīvojuši. Tāpat varēs uzzināt, cik sena ir Bruņinieku ielas vēsture un to, cik sena ir Vecā aptieka,” pastāstīja Ingrīda Zīriņa.

Savukārt Izstāžu nama 2.stāvā Muzeju naktī varēs aplūkot izstādi „Teodoram Ūderam – 140”, kurā tiks eksponēti mākslinieka darbi no Valmieras Novadpētniecības muzeja un Nacionālā mākslas muzeja krājumiem. Izstādē būs apskatāma arī tēlnieka Andra Vārpas veidotā Teodora Ūdera stājskulptūra.

Tāpat muzejā tiks atklāta Tautas lietišķās mākslas studijas „Valmiera” darbu izstāde „Vai tad nevajag...”, kas apmeklētājus iepazīstinās ar diviem tematiem – pirti un pirtslietām, kā arī šalles nozīmi sievietes apģērbā. No plkst.20.00 ikviens izstādes apmeklētājs varēs piedalīties arī studijas „Valmiera” dalībnieču sagatavotās radošās darbnīcās un izmēģināt savas prasmes tamborēšanā un aušanā. Guna Medne pastāstīja, ka šī izstāde lieliski iederas Muzeju nakts tematikā, jo vairākus rokdarbu veidus latvieši aizguvuši no vāciešiem, piemēram, tamborēšanu. Tāpat no vāciešiem aizgūtas audumu krāsas un raksti.

Plkst.20.00 ikviens, kuram interesē Valmieras pils vēsture un dzīve Valmieras pilī, aicināts ierasties pie Vecās aptiekas ēkas, lai dotos ekskursijā pa kādreizējās pils teritoriju. „Tā būs izglītojoša ekskursija, sniedzot bagātīgu informācijas klāstu un akcentējot nozīmīgākos šā laika posma vēsturiskos faktus un notikumus,” pauž Guna Medne.

Savukārt plkst.21.00 Valmieras Novadpētniecības muzejā sāksies interaktīva izrāde „Valmieras pils mistērija” ar koru, dejotāju un skatītāju piedalīšanos. Guna Medne informē, ka izrādes laikā iecerēti dažādi negaidīti notikumi. „Izrādes galvenā ideja ir aizraujošā veidā parādīt, ko pozitīvu latvieši ir aizguvuši no vāciešiem. Galvenās personas – pilskundze un pilskungs kopā ar citiem personāžiem izdzīvos sešas tematiskas ainas. Pirmajā no tām būs atainots laiks, kad tika celta Valmieras pils un baznīca. Izrādē dzirdēsim mācītāja sprediķi un baznīcas dziedājumus kora „Konsonanse” izpildījumā, kā arī vairākas citas raksturīgas lietas. Nākamā aina būs par kariem un karošanu, vēlāk redzēsim dažādiem gadsimtiem raksturīgu tērpu demonstrējumus, bet pēc tam varēs uzzināt, ko cilvēki lietoja uzturā Viduslaikos. Izrādes noslēgumā tiks akcentēta dakterēšanas tematika un norisināsies līksmošana Viduslaiku stilā,” par interaktīvo izrādi stāsta Guna Medne.

Pēc izrādes „Valmieras pils mistērija”, plkst.22.30 uz muzeja Izstāžu nama sienas tiks demonstrētas dažādos laika periodos uzņemtās Gaujas fotogrāfijas. „Pateicoties Gaujai, Valmiera izveidojusies par attīstītu un rūpniecisku pilsētu, tādēļ nolēmām upes nozīmi aktualizēt arī Muzeju naktī,” skaidro Guna Medne.

Muzeju nakts aktivitātes noslēgs Nakts koncerts, kas norisināsies Pilsdrupu estrādē. Koncertā piedalīsies jauniešu grupas „8.marts”, „Emfāze”, „The Juniors” un „Ship of Fools”.

Jāpiebilst, ka Muzeju nakts 2008 pasākumu apmeklējums būs bez ieejas maksas.

Sīkāka informācija: Līga Tarbūna, Valmieras pilsētas pašvaldība; www.valmiera.lv

 

Š.g. 18.maijā - Muzeju dienā - plkst. 15:30 Dikļu pilī koncertu sniegs Ziemeļlatvijas kameransamblis.

Turpinot pagājušajā gadā aizsākto tradīciju, Dikļu pils aicina uz kamermūzikas koncertu, priecējot savus viesus ar izcilu mūziķu sniegumu brīnišķīgā atmosfērā.

Ziemeļlatvijas kameransamblis dibināts 2006.gadā. Uz Latvijas Nacionālās operas pūtēju kvinteta (dib.2001.g.) bāzes izveidotais kolektīvs, kas radies Valkas pilsētas domes un Latvijas Republikas Kultūras ministrijas sadarbības rezultātā, ir vienīgais pastāvīgais profesionālais kameransamblis Latvijā. Tā repertuārā ir dažādu laikmetu un stilu komponistu oriģināldarbi un aranžējumi.

Kameransamblī muzicē: Miks Vilsons – flauta; Elīna Kuduma – oboja; Valdis Drulle – klarnete; Intars Grīnbergs – fagots; Andris Ādamsons – mežrags

Koncertā Dikļu pilī Ziemeļlatvijas kameransamblis atskaņos dažādu gadsimtu komponistu skaņdarbus – pavasarīgi romantisku mūziku no J.S.Baha, G.F.Hendeļa līdz mūsu dienām. Būs iespēja dzirdēt arī atsevišķu instrumentu solo. Dikļu pils Baltajā zālē skanēs tādi populāri skaņdarbi kāJ.S.Baha - Menuets un Badinera no si minora svītas flautai, G.F.Hendeļa - Sābas ķēniņienes ierašanās no oratorijas „Zālamans”, E.Grīga mūzika no svītas „Pērs Gints”, fragmenti no Ž.Bizē operas ,,Karmena”, kā arī S.Džoplina, J.Štrausa , J.Fučika uncitu komponistu skaņdarbi, atbilstoši noskaņai pilī.

Dikļu pils būs parūpējusies par īpašu viesu sagaidīšanu – tā būs kā papildinājums jaukajai pils atmosfērai un labam viesu noskaņojumam.

www.diklupils.lv

 

GULBENE

Naktī no 17. uz 18.maiju arī Gulbenes rajona muzejos notiks nu jau tradicionālā Muzeju nakts.

Gulbenes rajonā muzeju naktī būs atvērti:

Druvienas vecā skola - muzejs "Te atviz skaists viss latviskais"

Muzeju naktī Vecajā skolā notiks 5 mācību stundas. Stundas sākas plkst.20:00

Plkst.20:00 Mazajā klasē - Rēķināšana Stundu vada Druvienas pamatskolas direktore Velga Černoglazova

Plkst.20:00 Otrajā klasē - Rokdarbi Stundu vada Tirzas pamatskolas mājturībasskolotāja Iveta Eiduka

Plkst.21:00 Mazajā klasē - Dabas mācība Stundu vada augkopības speciāliste Ingrīda Šteinberga

Plkst.21:00 Otrajā klasē - Zīmēšana Stundu vada Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas audzēķne Aisma Graumane

Plkst.22:00 Vecās skolas pagalmā - Vingrošana - rotaļas Stundu vada Druvienas pamatskolas skolotājas Ineta Dreimane, Valda Putene, Iveta Eiduka

Stundas notiks divās klasēs petrolejas lampu apgaismojumā. Tiks izmantotas vecās mācību grāmatas un skolas piederumi, kādus izmantoja Druvienas pagastskolā 20gs. 20. - 30. gados.

Pēc stundām vakariņas skolas ēdamistabā (cigoriņu kafija un sviestmaizes) un balle Vecās skolas pagalmā.

Druvienas pagasts "Silmaču" muzejā

Plkst.:21:00 Būs pankūku cepšana uz ugunskura, tiks ceptas pankūkas uz seno laiku pannas, kura vesta no Vācijas.

Pankūku izstāde - degustācija. Izstāde tiks veidota no apmeklētāju atnestajām pankūkām, jo ieejas maksa - šķīvis ar savām garšīgajām pankūkām.

Zāļu tējas dzeršana.

Vakara noslēgumā zaļumballe Silmaču estrādē. Spēlēs un dziedās grupa "Jautrie zēni". Ieeja 1 Ls

Gulbenes vēstures un mākslas muzejā

No plkst.19:00 - 2:00 izstādes:

"Mazpilsētas vadītāja stāsts",

"Kristīgās draudzes Gulbenē",

"Gulbenes vēsture"

Plkst.20:00 projekta "Tu esi Latvija" konkursa "Kas pagātni pētī, tas nākotni svētī" materiālu prezentācija

Vecgulbenes muižas kompleksā varēs aplūkot Baltās pils pagrabus īpašā sveču gaismā gida vadībā un kafejnīcā "Manēža" veldzēt slāpes un izsalkumu.

Zvaigzne ABC grāmatnīcā Gulbenē

no plkst.19:00 līdz 2:00 cenu pārsteigums Muzeju nakts laikā, kā arī jauniešu centra "Bāze" fotostudija un konkursiņš lieliem un maziem "Vai tu pazīsti Vāciju?"

 

VALKA

„Muzeju nakts 2008” Valkas novadpētniecības muzejā

Sestdien, 17.maijā no plkst.19.00 līdz 01.00 Valkas novadpētniecības muzejā (Valkā, Rīgas ielā 64) norisināsies akcijas „Muzeju nakts 2008” pasākums „Nāc rīt atkal!”.

Sadarbībā ar Kultūras ministriju, Muzeju nakti organizē Muzeju valsts pārvalde. To finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds. Muzeju nakts tradīcija Latvijā ir jau četrus gadus. Līdz šim pasākums guvis lielu sabiedrības atsaucību un 2007.gadā tas ir pulcinājis 199 tūkstošus apmeklētāju. Aizvadītajā gadā Muzeju naktī piedalījās 85 muzeji no visiem Latvijas reģioniem. Muzeju nakts 2008.gadā notiks Vācijas kultūras mēneša ietvaros. Šī gada devīze ir „Komm morgen wieder!” jeb „Nāc rīt atkal!”. Tās autore ir I. Audere. „Komm morgen wieder” ir tautā iecienīto pildīto pankūku apzīmējums vācu valodā, ko Latvijā visbiežāk kādreiz lietoja oriģinālvalodā. Recepte ir vācbaltiešu radīta. Mūsdienās daudzi šo nosaukumu varbūt jau piemirsuši, bet varbūt nekad nav dzirdējuši. Muzeji, šī teiciena iedvesmoti, pārskata savus krājumus, iespējas, meklē atbalstītājus un jau gatavo īpašus pasākumus, stāstus, koncertus, izstādes, ar ko pārsteigt savus uzticīgos apmeklētājus šajā "naktī".

Valkas novadpētniecības muzejs ir to muzeju vidū, kas akcijas Muzeju nakts pasākumos piedalās ceturto gadu – no tradīcijas ieviešanās brīža Latvijā. Šī gada tēma muzejam ir ļoti atbilstoša, jo, kā zināms, muzejs atrodas bijušajā Vidzemes draudžu skolu skolotāju semināra ēkā un tā misija ir: popularizēt latviešu pedagoga un koru kultūras pamatlicēja Jāņa Cimzes un viņa audzēkņu atstāto kultūras mantojumu, veicināt sabiedrības interesi un izpratni par vēsturiskajiem procesiem Valkas novadā. Pasākuma galvenā doma būs par to, ka cilvēka dzīves kvalitāte nav iedomājama bez dažādu kultūru mijiedarbības un bez atmiņas – bez saiknes starp pagātni un nākotni. 19.gadsimta 2.pusē Jānis Cimze vadot skolotāju semināru, kur mācījās latvieši un igauņi, pamatojās uz savu Vācijā iegūto izglītību. Viņš savā darbā pielietoja vācu pedagogu pedagoģiskās atziņas, no kurām daudzas vēl ilgi, līdz pat 20.gadsimta beigām, izmantoja Latvijas teritorijā. Kultūras mantojums ir neatņemama cilvēka dzīves kvalitātes sastāvdaļa. Mēģināsim būt patiesi vēsturiskajā telpā un domāšanā jauni, ar respektu pret muzejiskām vērtībām. Tiks izmantotas visas muzeja, t.i., bijušā skolotāju semināra, telpas un muzeja parka teritorija. Pasākuma organizācijā un norisē aktīvu dalību ņems Valkas un Valgas (Igaunija) pilsētas jaunatne.

Valkas novadpētniecības muzeja 2008.gada Akcijas Muzeju nakts programmā būs aktivitātes, kas jau kļuvušas par tradīciju: ērģeļu mūzikas koncerts, vēsturiskas izstādes atklāšana. Vēl muzejs apmeklētājiem piedāvās atraktīvu fotografēšanos muzeja parkā, vācu kulinārijas darbnīcu, Valkas ģimnāzijas skolēnu prezentāciju par braucienu uz Vāciju, kora koncertu. Būs arī pavisam jauns pasākums. Tieši semināra telpās Valkā 1870.gadā pirmoreiz rādīja jaunu mākslas veidu „teijāteri”, kurš drīz vien (1871) ar panākumiem tika ieviests Valkas pilsētas kultūras dzīvē. Mūsdienās Latvijā jau vairākus gadus dažos novados ir populārs jauns teātra mākslas veids, kura pamatā ir izdoma, atraktivitāte, spēja saprasties ar saviem kolēģiem, saikne un sadarbība ar skatītājiem. Valkas ģimnāzijas jauniešu teātris (vadītāja U.Veinberga) pirmo reizi Valkā – atkal bijušajā seminārā – pilsētas iedzīvotājiem publiski sniegs ieskatu jaunajā žanrā „Teātra sporta spēles”. Pasākumu vadīs personāži „no Cimzes laikiem”. Ieeja bez maksas

Pasākumu atbalsta Valkas rajona padome.

Pasākuma programmā:

  • 19.00 – 01.00 fotografēšanās pie stafāžām, muzeja apskate, vācu kulinārijas darbnīca „Komm morgen wieder!” (piedalās SIA „Pedelīte”)
  • 20.00 – 20.15 pasākuma atklāšana (piedalās „semināra laika personāži”), ekspozīcija 1.stāvā
  • 20.15 – 20.45 18. gadsimta vācu komponistu variācijas ērģelēm” atskaņo Valgas (Igaunija) Sv. Jāņa ev. lut. baznīcas ērģelnieks J.Goltsovs
  • 21.00 – 21.30 izstādes par Valkas/Valgas apkārtnes muižām „Bij man reiz muižiņa…” atklāšana
  • 21.40 – 22.10 latviešu un vācu tautas dziesmas, Valkas pilsētas jauktais koris „Ancora” (diriģents F.Stade)
  • 22.30 – 23.00 Kopīgais un atšķirīgais” – Valkas ģimnāzijas 11.klases skolēnu prezentācija par braucienu uz Badbevensenu Vācijā
  • 23.00 – 01.00 Teātra sports” – etīdes un improvizācijas Valkas ģimnāzijas jauniešu teātris (vadītāja U.Veinberga).
 

OGRE

Muzeju naktī Ogres muzejā – velnu un raganu sabats
17.maija naktī arī Ogres Vēstures un mākslas muzejā tāpat kā visur Latvijā notiks akcija „Muzeju nakts”.

Šogad akcija „Muzeju nakts” visā Latvijā notiek Vācijas kultūras zīmē. Pasākuma „Valpurģu nakts Ogrē” ierosme nāk no vācu folkloras tradīcijās sakņotajiem auglības svētkiem Valpurģu nakts, kuras laikā notiek viens no galvenajiem raganu sabatiem. Ogres muzejs, organizējot pasākumu „Valpurģu nakts Ogrē” un ņemot vērā tematisko līdzību, to sasaista arī ar vārda „Ogre” anglisko tulkojumu (briesmonis).

Pasākuma notikumi risināsies gan muzeja pastāvīgajā ekspozīcijā, gan muzeja dārzā. Apmeklētājus muzeja dārzā uzrunās Galvenais burvis un Virsragana, ekspozīcijā sagaidīs muzeja spoks, bet pašiem būs jābūt gataviem uz laiku pārtapt par raganiskām un velnišķām būtnēm.

Apmeklētāji aicināti pasākumam sagatavoties jau mājās, izgatavojot sev maskas. Arī muzeja dārzā pasākuma laikā būs pieejami materiāli, ar kuru palīdzību varēs pārtapt raganā vai burvī un piedalīties masku konkursā par titula „Ogres Goda Briesmonis” saņemšanu. Maskotie pasākuma apmeklētāji bungu pavadībā dosies nelielā parādē, kuras laikā žūrija noskaidros šausminošākās maskas īpašnieku. Titula „Ogres Goda Briesmonis” ieguvējs saņems īpašu balvu un pasākuma kulminācijā, kas iecerēta ap pusnakti, aizdedzinās no salmiem veidoto simbolisko briesmoņa tēlu.

Pasākuma laikā muzeja dārzā notiks dažādas atrakcijas, uz ugunskura vārīsies un būs nobaudāma īpašā velna miltu biezputra, cepsim līdzi paņemtās un vietējo raganu sagādātās desiņas. Asu izjūtu cienītāji varēs sekot līdzi vācu režisora Fridriha Vilhelma Murnau 1922.gadā uzņemtajai šausmu filmai „Nosferatu, šausmu simfonija”.
„Valpurģu nakts Ogrē” apmeklētāji tiek laipni gaidīti Ogres Vēstures un mākslas muzejā 17.maijā plkst.21.30. Līdzi jāņem desiņa, maska un drosme piedalīties.

 

MADONA

„Muzeju nakts” Madonas muzejā
Vācijas kultūras mēneša noskaņās „O! Vācija” notiks Muzeju nakts Madonas muzejā - „Ar smaidu par vēsturi…”. Kopējā un atšķirīgā redzējumi mākslā un sadzīvē, gan nopietni, gan ar smaidu.

Pasākuma laiks: 17. maijs plkst. 19.00

  • 19.00-20.00 Izstādes

› „Baltvācu mākslinieka Ervina Volfeiļa darbi”

› Cesvaines un Madonas mākslas skolu zīmējumi „Muiža pēc muižas”

› Foto izstāde „ Emīls un 3x1 ”

› Skolēnu skatuve „Kā latvieši pie uzvārdiem tika”

› „No pletīzera līdz špicēm” un „pielipušo vāciskumu” minēšana

  • 20.00-01.00 Ne tik nopietnā daļa
  • Radošās darbnīcas „Skaistums 1930…. un 2000…”

› BJC kapelas „Šķībais tornis” vācu ritmi

› Frizieres Annas Milleres 1930. gadu AEG tehnika un frizieriekārtas

› BJC frizieru pulciņa dažādu laiku frizūru demonstrējumi

› 1930. gadu skaistumkopšanas „receptes”

› Skaistums 2000… Salona „Saulespuķe” īpašnieces Ineses Haikes Sekeres ieteikumi

› Receptes no 100 gadīgām vācu pavārgrāmatām

› Video projekcijas „Mirkļi no madoniešu ceļojumiem uz Brēmeni, Brēmenhāfeni, Vaiji…”

› No vācu šlāgeriem līdz tehno

  •  Darbosies foto salons „Pie S. Vāgner’ Madonā”
  • Skicējumi „Mana O!Vācija”- vada Zahars ZnajdjonovsGrāmatnīcā „Zvaigzne ABC” aktivitātes- akardeona priekšnesumi, konkursi

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 29.04.2024 Liepājas pēdas Latvijā Liepājas reģiona TIB
Lai aktīvi un erudīti atzīmētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pieteikties orientēšanās | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.00148916sec.