Jolanta Gulbe Paškeviča piedāvās īpašu fadu mūzikas programmu Jaunmoku pilī

Portugāļu tradicionālās mūzikas stils fadu kļuvis par iecienītu mūzikas novirzienu arī Latvijā. Par to lielā mērā jāpateicas dziedātājai Jolantai Gulbei Paškevičai, kura jau vairākus gadus cītīgi kopusi fadu dziedāšanas tradīcijas, ko piedāvās izbaudīt arī īpašā koncertā 15. oktobrī Jaunmoku pilī.

Viņa kopā ar ģitāristiem Ivaru Hermani un Āri Ozolu sagatavojusi izsmalcinātu programmu “O Amor a Portugal”, kurā apkopojusi pašai tuvākās fadu dziesmas. Turklāt no ļoti dažādiem laika posmiem, kas klausītājiem ļaus doties vēsturiskā ceļojumā un paklausīties gan senākās šā stila dziesmas, gan pagājušā gadsimta dīvu Amālijas Rodrigešas (Amalia Rodrigues) un Dulčes Pontešas (Dulce Pontes) daiļrades piemērus, kā arī jaunāko laiku fadu iezīmes.

Kā zināms, fadu dziesmas ir izteikti emocionālas un tradicionālajā veidolā vēsta par ilgām pēc nesasniedzamā. Šis stils radies 19. gadsimtā Lisabonā, Portu un citās Portugāles pilsētās un uzskatāms par vislabāko valsts vizītkarti.

Pievēršanos fadu un konkrēti šādas programmas izveidi Jolanta skaidro sekojoši: “Fadu – tā ir mana meditācija. Mans dvēseles ceļojums cilvēku likteņos caur mūziku. Šajā programmā ir apkopotas gan dažādas vēsturiskas, gan mūsdienu fadu un vēl arī dažas citas portugāļu dziesmas ar dažādu tematisko noskaņu. No jautriem ar pašironiju caurstrāvotiem sadzīviskiem līdz dvēseles sāpju un dzīves atziņu stāstiem…”

Jolanta ir viena no latviešu džeza profesionālās elites ekstravagantākajām dziedātājām ar tembrāli bagātu un spēcīgu balsi. Viņa ir viena no pieprasītākajām bossa nova un portugāļu fadu stila mūzikas izpildītājām visā Baltijā. Paralēli primārajai darbībai šajā lauciņā Jolanta bijusi vairāku Latvijas TV šovu žūrijas locekle un vokālā pedagoģe, kā arī veidojusi starptautiskus mūzikas projektus un ierakstījusi mūzikas albumus ar jazz, soul un world music meistariem no Eiropas, Krievijas un ASV, ar kuriem sadarbība turpinās joprojām. Latvijas auditorijai labi zināma viņas sadarbošanās ar zviedru taustiņinstrumentālistu Hans Antehed, ar kuru kopā ierakstīti divi albumi – “Latvian Sentiments” un “More Latvian Sentiments”, kā arī sadarbība ar puertorikāņu ģitāristu Neff Irizarry gan projektā “Baltic Nova Collective”, ar ko tika ierakstīts albums “Chove Chuva”, gan Jolantas pagaidām jaunākajā albumā “Fly Love”, kurā savukārt piedalījies arī amerikāņu basists un dziedātājs James Werts.

Koncerts aizsāks jauna tipa pasākumu ciklu Jaunmoku pilī – kvalitatīvas un skaistas mūzikas vakarus, kuros viesi sēž pie galdiņiem, bauda mūziku, atmosfēru, vīnu un uzkodas. Šoreiz vakars tiks veidots Eiropas tālākās rietumu valsts – Portugāles – noskaņās ar fadu mūziku, portugāļu vīniem un mūziķu stāstiem par šo neparasto zemi un tās kultūru.  

Koncerts 15. oktobrī sāksies plkst. 17.00 un notiks pils Kolonnu zālē.

Biļešu cenas – EUR 25 vienai personai ar vietu pie astoņvietīga galdiņa, EUR 32 vienai personai ar vietu pie divvietīga galdiņa. Cenā ietilpst glāze vīna un uzkodas.

Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā bilesuparadize.lv, kā arī Jaunmoku pils kasē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.42285991sec.