Atklāta kampaņa «Sprādzējies autobusā!»

Aptauja liecina – ja vieglajās automašīnās lielākā daļa cilvēku vēl izmanto drošības jostas, tad autobusos šis drošības līdzeklis parasti netiek lietots. Lai pievērstu sabiedrības uzmanību tam, ka, arī pārvietojoties ar autobusu,  nepieciešams ievērot drošības prasības un piesprādzēties, lielākais starptautiskais pasažieru pārvadātājs Baltijā Lux Express šodien, 1. novembrī, atklāj kampaņu “Sprādzējies arī autobusā!”.

 Kampaņas mērķis ir informēt, atgādināt un izglītot sabiedrības locekļus, cik būtiski ir pasargāt sevi un līdzcilvēkus arī autobusos, it sevišķi, ja šāda iespēja tiek nodrošināta. Cilvēki vienmēr piesprādzējas lidmašīnās un, saskaņā ar aptaujas rezultātiem, 75% respondentu drošības jostas izmanto arī automašīnās, savukārt autobusos šis drošības līdzeklis nereti tiek atstāts novārtā, un tikai 35% aptaujāto atbildējuši, ka piesprādzējas arī autobusos.

 Aicinot sabiedrības locekļus izmantot drošības jostas arī autobusos, Lux Express, visu novembra mēnesi izvēršot izglītojošu, atgādinošu kampaņu masu un sociālajos medijos, vēstīs cilvēkiem par piesprādzēšanās nozīmīgumu. Tāpat cilvēki tiks informēti arī klātienē - Lux Express autobusu vadītāji aicinās pasažierus piesprādzēties, pirms doties ceļā.

 Kampaņas "Sprādzējies arī autobusā!" ietvaros Rīgas starptautiskajā autoostā laika posmā no 14. līdz 19. novembrim tiks izvietota fotosiena, kas aicinās garāmgājējus nofotografēties un tādējādi apliecināt savu "jāvārdu" drošībai autobusos. Tāpat tiks organizētas citas aktivitātes gan sociālajos tīklos, gan klātienē.

 “Sprādzēšanās ir būtisks priekšnosacījums, lai parūpētos par savu drošību visa ceļa garumā. Un lai gan bieži vien dzirdam apgalvojumus, ka drošības jostas ir neērtas un traucē izbaudīt ceļu, šeit vēlos iebilst. Mūsdienās drošības jostas ir izstrādātas, domājot par to lietotāju komfortu un labsajūtu, vienlaikus nemazinot savu funkcionalitāti. Aicinu visus ceļot atbildīgi un lietot drošības jostas arī autobusos!” mudina Lux Express valdes locekle Signija Kalniņa.

 Sociālā kampaņa "Sprādzējies arī autobusā!" tiek rīkota ne tikai Latvijā, bet arī Polijā, Krievijā, Lietuvā un Igaunijā – arī mūsu kaimiņi turpmāk tiks aicināti daudz nopietnāk padomāt par savu drošību autobusos.

 “Ja transports ir aprīkots ar drošības jostām, tajā noteikti nepieciešams piesprādzēties. Likums šobrīd neregulē obligātu drošības jostu lietošanu autobusos, tomēr tas neatbrīvo pasažierus no pienākuma parūpēties par savu un līdzcilvēku drošību,” uzsver Valsts policijas pārstāvis Andris Kocs.

 Kampaņas “Sprādzējies arī autobusā!” ietvaros tika veikta aptauja, kurā piedalījušies 9202 respondenti, no kuriem 1473 respondentu atbildes saņemtas Latvijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Ventspils TIC
,


Latvia Tours
,


Grand Palace Hotel
,


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.08456683sec.