Mūsdienu mākslas galerijā atklās Ievas Krūmiņas tekstilmākslas izstādi «Putekļi un zelts»

Mūsdienu mākslas galerijā no 14.decembra līdz 28.janvārim būs apskatāma tekstilmākslinieces Ievas Krūmiņas izstāde “Putekļi un zelts”. Ar mākslinieces lekciju "Latvijas mūsdienu tekstilmāksla - autori, idejas, materiāli, tehnikas" izstāde tiks atklāta 17.decembrī pl.16:00. Uz izstādes atklāšanu-lekciju aicināts ikviens interesents, bez iepriekšējām priekšzināšanām.

Izstādes “Putekļi un zelts” ekspozīciju veido lielformāta darbi un miniatūras, kas radīti dažādās tehnikās, izmantojot vilnu, linu, zīdu, polietilēnu, u.c. materiālus. Darbi atspoguļo dažādu tehniku un materiālu daudzveidīgo pielietojumu. Ievai Krūmiņai nozīmīga ir tekstila spēja pārsteigt un saviļņot, sakustināt emocijas un likt brīnīties šķietami neiespējama darba priekšā.

 “Ikvienam mākslas darbam izveidojas savas īpašas attiecības ar laiku, bet tieši tekstils, kas dzimis no putekļiem, lai kādreiz atkal tajos pārvērstos, man liek saprast savu un visa pastāvošā īslaicīgumu, relativitāti un šķietamību. Man nav žēl stundām un mēnešiem pavadītā laika, ja vien tas ir bijis pietiekoši piesātināts un maksimāli apzināts. Man patīk salīdzinājumi ar smilšu graudiņu skaitīšanu vai jūras izsmelšanu- tu iesaisties šķietami bezgalīgā un neiespējamā procesā, bet apziņa, ka katrā atsevišķajā spainītī arī ir jūra, dod ilūziju, ka vismaz esi mēģinājusi padomāt par to, kas tiek uzskatīts par neizzināmu,” stāsta Ieva Krūmiņa.

Mūsdienu mākslas galerijas vadītājs Raimonds Vindulis: “Mani uzrunā mākslinieces intuīcija prasmīgi savīt pagātnes pieņemtos tēlus ar nākotnes vīziju. Šobrīd, kad māksla ir kļuvusi intelektuālu un garīgu paradigmu pārsātināta, cilvēki alkst pēc kā vienkārši taustāma, meklējot kā mūsdienās pieejamus, savu dzīvi nokalpojušos materiālus ieintegrēt savā apziņā un mākslas izteiksmes līdzekļos. Šis laiks raksturīgs ar vēlmi Pieskarties un Izzināt.”.

Ieva Krūmiņa ir profesore Latvijas Mākslas akadēmijā, Tekstilmākslas katedras vadītāja. Mākslinieces nozīmīgāko izstāžu saraksts ir plašs – viņas darbi izstādīti Lielbritānijā, Slovēnijā, Polijā, Itālijā, ASV, Dienvidkorejā, u.c. Saņēmusi vairākus apbalvojumus starptautiskos mākslas festivālos un biennālēs, viņas darbi atrodas kolekcijās Latvijas Mākslas Fondā, privātkolekcijās Latvijā, Vācijā, Lielbritānijā, ASV, Norvēģijā, Somijā, Nīderlandē, Taivānā, Austrijā, Beļģijā u.c.

Izstāžu un lekciju norisi Mūsdienu mākslas galerijā atbalsta VKKF.

Mūsdienu mākslas galerija atrodas Rīgas ielā 108a, Līvānos, tās apmeklējums – bez maksas. Galerijas darba laiks – no trešdienas līdz sestdienai no pl.12:00-18:00.  Mūsdienu mākslas galerijas darbības virzieni ir izstāžu darbība, neformālās un tālākizglītības joma un inovatīvu kultūras pasākumu organizēšana. Galerijas mērķis ir sekmēt dažādas mākslas izpausmes reģionā un vecināt to pieejamību vietējiem iedzīvotājiem, nodrošinot kvalitatīvu un inovatīvu kultūras pasākumu piedāvājumu.

Vairāk informācijas: www.facebook.com/musdienumaksla

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
Latvija 20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Cēsu TIC
,


Daugavkrasti
,


Rija Domus Hotel
,


Daugavpils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73032594sec.