Starp debesīm un zemi – kur Latvijā meklēt aizraujošākos piedzīvojumu parkus?

Kad mierīgākie atpūtas un aktivitāšu veidi jau izmēģināti, un varbūt sāk mazliet garlaikot, ir īstais laiks izmēģināt ko ekstrēmāku, mazliet  izaicināt savu spēku, veiklību un bailes no augstuma. Šādam mērķim labākā izvēle būtu doties uz kādu no piedzīvojumu parkiem.

Kas tad jūs tur sagaidīs? Piedzīvojumu parku populārākā atrakcija ir kokos izvietotas šķēršļu trases, kas vārda tiešā nozīmē ļauj pabūt starp zemi un debesīm, jo ir izvietotas 5 – 20 metru augstumā. Šķēršļus  veido nostieptas troses, tīkli, dažādu konstrukciju tiltiņi, šūpoles, baļķi, virves un kāpnes, kā arī nobraucieni pa trosi. Būs interesanti visiem – gan lieliem, gan maziem, jo trasēm ir dažādas grūtības pakāpes, kas katra tiek apzīmēta ar savu krāsu. Zaļās trases ir pašas vieglākās, paredzētas pamatā mazākiem bērniem un tiem, kas ieradušies šādā atrakcijā pirmo reizi – lai saprastu, kas ir kas. Zilās ir vieglas grūtības pakāpes trases, pieveicamas arī bērniem;  ar sarkanajām, nedaudz piepūloties, tiks galā vidusmēra pieaugušie un pusaudži, savukārt melnās trases jau piemērotas sportisku izaicinājumu cienītājiem. Daži parki piedāvā arī vēl “niknākas” trases, ko apzīmē ar “melnā plus” vai tamlīdzīgi, un tās pēc savas grūtības pakāpes būs piemērotas labi trenētiem sportistiem vai tiem, ko daba apveltījusi ar mērkaķa veiklību. Kā balva par labi padarītu darbu katras trases pēdējais posms (kas cilvēkiem parasti tīk vislabāk) ir “tiroliešu nobrauciens”, kad pašam nekas vairs nav jādara, tikai jāļaujas elpu aizraujošam braucienam pāri koku galotnēm. Papildus šķēršļu trasēm daļa piedzīvojumu parku piedāvā arī citas atrakcijas, piemēram, lidojumu ar katapultu, braucienu rodeļu kamanās vai ripināšanos no kalna savdabīgā piepūšamā bumbā – zorbingu.  

Kur tad meklējami šādi piedzīvojumu parki ?

Rīdziniekiem visērtāk sasniedzamais būs piedzīvojumu parks “Mežakaķis” Mežaparkā, kas piedāvā 8 dažādas grūtības pakāpes trases un nobraucienus pa trosi.

Savs piedzīvojumu parks “Jūrmalas Tarzāns” tagad ir atvērts arī Jūrmalā. Dzintaru Mežaparka teritorijā, kas jau pasen iemantojis labu slavu kā labi iekārtota vieta ar dažādām sporta un atpūtas iespējām, tagad iespējams arī  sevi pārbaudīt 5 dažādu grūtības pakāpju trasēs. Lieliska iespēja apvienot sportiskas aktivitātes ar jūras priekiem un vasarīgās  Jomas ielas atmosfēras baudīšanu.

Par Latvijas piedzīvojumu galvaspilsētu pamazām izveidojusies Sigulda, kur atrodas gan veseli divi piedzīvojumu parki, gan arī pavisam ekskluzīvi piedāvājumi – iespēja izbaudīt “Tarzāna lidojumu” pāri Gaujai un lidojumu vēja tunelī “Aerodium”.  

Siguldas piedzīvojumu parks "Tarzāns" ir lielākais brīvdabas piedzīvojumu parks Baltijā, kur katrs aktīvās atpūtas cienītājs atradīs sev piemērotāko no parka sniegtajām iespējām. Parka kokos ir izvietoti vairāk nekā 100 dažādi šķēršļi, tai skaitā oriģinālas atrakcijas, kuras izveidotas, iedvesmojoties no mūsu izcilāko sportistu panākumiem, kā piemēram, pasaules čempiona Martina Dukura skeletons, olimpiskā čempiona Māra Štromberga sacīkšu velosipēds, ar kuru jābrauc pa trosi vairāk kā 10m augstumā un Trīskārtējo Olimpisko medaļnieku brāļu Šicu kamanas. Tarzāna bērnu šķēršļu parkā gaidīti arī paši mazākie drosminieki jau no 3 gadu vecuma. Turpat blakus adrenalīna medniekus gaida Siguldas rodeļu kamanu trase, kas izvietota uz vienas no stāvākajām nogāzēm Latvijā. Trase ir 400m gara, tā darbojas uz amerikāņu kalniņu principa un ļauj attīstīt ātrumu līdz pat 40km/h, ko katrs var ierobežot ar bremzes rokturi. Savukārt trases augšā, ja vien nav vēlme sarīkot sev fizisku treniņu un uzkāpt pa kāpnītēm, var nokļūt, līgani vizinoties krēslu pacēlājā. Deviņas minūtes ilgā brauciena laikā, paveras skaists skats uz Gaujas ieleju vairāku kilometru garumā. Tāpat piedzīvojumu parks piedāvā arī nervus kutinošu lidojumu ar katapultu, alpīnisma sienu, milzu šūpoles un vēl daudz citu aktivitāšu un atrakciju lieliem un maziem.

Otrs Siguldas piedzīvojumu parks “Siguldas Mežakaķis” atrodas pie slēpošanas kalna “Kaķīškalns”. Tur pēc dažādu grūtības pakāpju trašu pieveikšanas var arī veldzēties ūdens relaksācijas centrā un izbaudīt maltīti omulīgajā Kaķīša krodziņā.

Pāris kilometru attālumā no Cēsīm darbojas piedzīvojumu parks “Ozolkalns”, kas piedāvā trīs dažādu grūtības pakāpju trases "Supervāvere". Ozolkalna apkārtnē ir arī daudzveidīgs dažādu citu aktivitāšu piedāvājums – turpat netālu ir Cīrulīšu dabas takas, kas aicina apciemot Gauju un iepazīt tās vēsturi. Izveidotie un ar izsmeļošu informāciju marķētie pastaigu maršruti iepazīstina ar ielejas attīstību no ledus laikmeta līdz mūsdienām. Dažus kilometrus tālāk atrodas atpūtas komplekss “Rakši”, kur iespējams satikt, iepazīt, paglaudīt un apmīļot tādus eksotiskus dzīvniekus kā lamas, alpakas un gvanako, kā arī nobaudīt pankūkas no kamieļmātes piena, doties izbraukumā ar laivu vai plostu, un iesaistīties daudzās citās aktivitātēs.

Valmierā, skaistā vietā pie Gaujas stāvajiem krastiem, jau otro sezonu darbojas Sajūtu parks. Viena no parka piedāvātajām aktivitātēm ir taka kokos. Taka atrodas 5–8 metrus virs zemes un ir veidota no dažādiem sadzīves priekšmetiem un darbarīkiem, piemēram, pirts ķipīšiem un krēsliem ar latviešu spēka zīmēm. Kopumā taka veidota tā, lai būtu pieveicama jebkuram dabas un kustību mīļotājam, bet atsevišķos posmos tā sazarojas, piedāvājot arī izaicinošākus elementus adrenalīna medniekiem. Takas “īpašā odziņa” ir 187 metrus garais trošu brauciens pāri Gaujai. Ļoti ieteicams izmēģināt arī otru populārāko parka atrakciju – Baskāju taku. Kā liecina nosaukums, takā jādodas basām kājām, un jābauda dažādās sajūtas, ko pēdām rada oļi, Valmieras stikla šķiedras zilās stikla lodītes, egļu un priežu čiekuri, smiltis, keramzīta gabaliņi, mizu mulča, kastaņi un citi dabas materiāli.

Šķēršļu pārvarēšanas un trošu nobraucienu sniegto adrenalīnu iespējams baudīt arī Kurzemes pusē, jo savi piedzīvojumu parki tagad ir gan Liepājā, gan Ventspilī. Ventspils Piedzīvojumu parks darbojas jau ilgāku laiku, piedāvājot aizraujošas un daudzpusīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas. Vasarā spēkus un veiklību var pārbaudīt šķēršļu trasēs, ūdens atrakcijās, veikbordā un daudzās citās aktivitātēs – piedāvājums ir patiešām iespaidīgs. Pie sava piedzīvojumu parka “Liepājas Tarzāns” nu tikusi arī Liepāja. Parkā pieejamas piecas šķēršļu trases un aizraujošs brauciens pāri Beberliņu ūdenskrātuvei.

Ja vēlaties apmeklēt vienīgo virvju trasi Latgalē, jādodas uz pašiem Latvijas dienvidaustrumiem, kur netālu no Baltkrievijas un Lietuvas robežām atrodas ciemats un tāda paša nosaukuma atpūtas parks Silene. Šķēršļu trase “Lūša taka” sola arī aizraujošu lidojumu pāri ezeram, bet pašus mazākos gaida ne tikai aizraujoši piedzīvojumi uz "Santa Marina" kuģa, jautras atrakcijas un rotaļu laukumi ar dažādiem slidkalniņiem un šūpolēm, bet arī mini zoodārza iemītnieki – vistiņas, truši, kaza Roze un citi. Ceļojums uz šo pusi var izvērsties patiesi aizraujošs un piepildīts, jo Silene atrodas maz apmeklētā, bet ārkārtīgi skaistā Silenes dabas parka teritorijā.  Lielākā vērtība šeit ir daudzo apkārtējo ezeru veidotā ainava, dzidrais ezeru ūdens un lielā floras un faunas daudzveidība. Bet par ērtu palikšanu, garšīgu maltīti un atslābinošām ūdens procedūrām pēc aktīvas dienas sola parūpēties viesu nams “Silene”.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16827607sec.