Konkursa «Cielavas gudrības» finālspēle šogad norisināsies 6. jūnijā Jaunmoku pilī

Latvijas Dabas muzeja speciālisti atbalsta Vides dienu, izglītojot skolu jauniešus muzeja ilggadējā konkursa "Cielavas gudrības" finālspēlē Jaunmoku pilī un piedaloties pasākumā Ādažu poligonā.

Vides diena ir Apvienoto Nāciju Organizācijas 1972. gadā aizsākta aktivitāte, lai starptautiskā mērogā aktualizētu dažādas vides problēmas un jautājumus. Latvijas Dabas muzeja speciālisti šogad Vides dienu atzīmēs, piedaloties un organizējot divus pasākumus dabā.

2. jūnijā, Ādažu militārajā poligonā norisinājās pasākums, kurā arī šogad piedalījās Dabas muzeja speciālisti un jaunie pētnieki. Pasākuma mērķis bija informēt vietējos iedzīvotājus, jaunsargus, kā arī dabas un militāro organizāciju pārstāvjus par reto naktsputnu – vakarlēpi –, kā arī citiem krēslas stundu un nakts dzīvniekiem. Tieši militārās mācības, izmantotā tehnika un metodes ir iemesls, lai veidotos ainava, kurā mājvietu radušas daudzas aizsargājamas savvaļas dzīvnieku un augu sugas. Pasākums notika LIFE+ projekta "Putni Ādažos" ietvaros.

Otrdien, 6.jūnijā, Jaunmoku pilī notiks muzeja ilggadējā konkursa "Cielavas gudrības" 10. jubilejas finālspēle. "Cielavas gudrības" ir Dabas muzeja speciālistu organizēts konkurss 5. un 6. klašu skolēniem, kura mērķis ir veicināt skolēnu interesi par dabaszinātnēm. Konkurss pirmo reizi notika  2007. gadā un kopš tā laika tajā aktīvi piedalās skolēni no visas Latvijas. Šogad, pirmo reizi, dalība tika organizēta komandās un kopumā iesaistījās apmēram 250 skolēnu komandas.

Jau par tradīciju kļuvusi konkursa noslēguma finālspēles norise ārpus muzeja – tuvāk dabai. Šogad finālā Jaunmoku pilī tiksies 22 labākās komandas (66 skolēni) no  Augstkalnes, Bukaišiem, Inešiem, Jelgavas, Ozolniekiem, Rekavas, Rugājiem, Rūjienas, Stāmerienas, Straupes, Tirzas, Vecpiebalgas un Vijciema. Dalībniekus sagaida dažādi teorētiski un praktiski uzdevumi par dabu Jaunmoku pils parkā un tuvumā esošajā Meža muzejā. Atzīmējot Vides dienu, pils teritorijā tiks izvietoti dalībnieku mājas darbi – plakāti par godu šai dienai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.68264413sec.