Ciemos aicina Ķekava – tepat Rīgas pievārtē

Šogad vasara izskatās citāda nekā citkārt, jo parasti jūlijs ir karstākais gada mēnesis. Ja nu esat devušies atvaļinājumā, lai pavadītu to kopā ar bērniem, bet lauku mājas ar vecvecākiem nav un jūrmalai šķiet mazliet par vēsu, tad dodieties tepat uz Rīgas pievārti –  Ķekavu! Te arī mazliet vēsākos laikapstākļos var gluži jauki pavadīt laiku, jo ir daudz ko redzēt un darīt. Īpaši – ģimenēm ar bērniem. Ceļš turp un atpakaļ ar sabiedrisko transportu maksā tikai 2,00 EUR, un brauciens līdz Ķekavas centram ilgst nepilnu pusstundu vai pat tikai 20 minūtes. Piedāvājam jums top 8 vasaras objektus tikai 18 kilometru attālumā no galvaspilsētas – Ķekavas novadā!

1.    Kempings&skvoša dārzs Zanzibāra atrodas Ķekavā, Daugavas-Misas kanāla krastā un patlaban piedāvā: vēl ir brīvas dažas vietas aizraujošās pusaudžu (no 13 līdz 18 gadu vecumam) un bērnu (no 9 līdz 12 gadu vecumam)  nometnēs jūlijā un augustā. Tāpat kempings aicina ģimenes ar bērniem doties braucienā ar kanoe laivu pa Daugavas-Misas kanālu un Ķekaviņas upi, kā arī  brīnišķīgu vietu dzimšanas dienas ballītēm. Kempingā var arī pārnakšņot.

2.    Ja vēlaties mazliet izkustēties, tad Ķekavas Miniparks ar minigolfa laukumu, kurā ir 18 bedrītes, un divi  petanka laukumi – tas būs tieši priekš jums! Minigolfs – tā ir nesteidzīga, bet vienlaikus azartiska spēle jebkura vecuma spēlētājiem bez iepriekšējas sagatavotības. Ķekavas Miniparks atrodas pašā Ķekavas centrā blakus Mūzikas skolai,  pāris minūšu gājiena attālumā no autobusa pieturas "Vecā Ķekava".

3.     Ja gribat kājām pastaigāties pa mežu, kā arī pavērot dzīvniekus, tad iesakām doties uz mini zoodārzu "Ķekaviņas Līči". Tas atrodas apmēram pusstundas-40 minūšu gājiena attālumā no Ķekavas centra.

4.    Ja jums patīk neparasti augi, tad iesakām doties uz Katlakalnu, uz Katlakalna ev. lut. baznīcas dendroloģisko parku apskatīt dažādus eksotiskus kokus un krūmus, piemēram, melno parūkkoku, škeltlapu liepu, Amerikas purva cipresi, Kanādas sarkano kļavu, melno plūškoku un vēl citus. Pie viena varēsiet apbrīnot vienu no savdabīgākajām baznīcām visā Latvijā, kuras arhitektūrā miniatūrā veidā atkārtota Romas Panteona ideja – tā ir apaļa būve, kas pārsegta ar kupolu. Baznīca tikko restaurēta, un tajā ir brīnišķīga akustika.

5.    Ja vēlaties izpeldēties, jums nav katrā ziņā jābrauc uz jūmalu.  Arī Ķekava jūs aicina uz vairākām labiekārtotām peldvietām, no kurām populārākā ir Dambītis ar vēsu un tīru ūdeni, pārģērbšanās kabīnēm un zaļu mauriņu. Tas atrodas pavisam netālu no Ķekavas centra, Zīlēnu ielas galā.

6.    Ja nu ir luste doties vēl mazliet tālāk, tad jūs laipni gaida Daugmales Jānis savā medus saimniecībā ar bitēm, kuras jau savākušas šīsvasaras jauno medu. To varēsiet nogaršot, kā arī būs iespēja bites paglaudīt un paviesoties Lindas Sulutauras keramikas darbnīcā, lai  katrs pats izveidotu savu laimes pogu.

7.    Tupat Daugmalē varat apciemot arī Dairas Malderes ģimenes uzņēmumu, kur top Latvijā audzētu smiltsērkšķu  produkcija.  Nav šaubu par to, ka smiltsērkšķi ir dabisks vitamīnu avots un ka taiem piemīt dziednieciskas īpašības. Tomēr no smiltsērkšķiem var gatavot ne vien sulu, sīrupu, eļļu un tēju, bet arī brīnumgardas želejas jeb ievārījumus: ar ķirbi,  zemenēm,  bumbieriem un dzērvenēm. Bērniem noteikti garšos!

8.    Bet, ja Daugmale un Ķekava tomēr šķiet par tālu,  kopā ar  atvasēm varat doties  uz Baložiem (tas ir tieši pusceļā no Rīgas uz Ķekavu), pastaigāt gar Titurgas ezera malu un pabarot pīles un gulbjus, kā arī nobaudīt gardu picu picērijā "Maxi Pizza", bet kafejnīcas "Mario" veikalā iegādāties svaigu, tikko ceptu maizīti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34326911sec.