Augusta pasākumu ceļvedis Latvijas muižās un pilīs

Nemainīgi arī augustā savas durvis ceļotājiem turpina vērt 69 kultūrvēsturiskā mantojuma glabātājas akcijas "Apceļosim Latvijas pilis un muižas" ietvaros. Papildus ikdienas apskatēm muižās un pilīs apmeklētāji tiek gaidīti arī to organizētajos svētkos un tematiskajos pasākumos. Vēsturiskas lekcijas, tradicionālie svētki, koncerti, laikmetīgas performances un citi pasākumi ir muižu un piļu augusta kalendārā.

11.un 12.augustā ciemos aicina uz Svitenes pili, kur 11.augustā plkst. 17:00 būs klausāma 6.Svitenes gleznošanas plenēra teorētiskā daļa, kas veltīta akvarelistei un pedagoģei Dzintrai Cepītei, un 18:00 skatāma teātra studijas "Savējie" aktrises D. Degoles monoizrāde "Natašas sapnis"(  10+). Savukārt, 12.augustā plkst. 17:00 notiks plenēra noslēguma darbu izstādes atklāšana. Pasākuma laikā būs iespēja apskatīt arī pašu pili, bet to ir nepieciešams obligāti iepriekš saskaņot ar pils pārstāvi - Lilitu ( 26524190).

Igates pilī 11.augustā no plkst. 15:00 norisināsies pasākums "Ziedu svētki Igates pilī" un Ritas Garaissilas ziedu kārtošanas skolas 30.gadu jubileja. Pasākumā varēs nodoties ziedu kompozīciju apskatei, piedalīties konferencē "Laiks un floristika", baudīt pašdarbības kolektīvu un A. Ērgļa muzikālos priekšnesumus. Ieejas maksa EUR 4, pensionāriem EUR 2, bērniem bez maksas.

Sestdien, 12. augustā Jaunpils pilī tās saime aicina lustēsies uz nebēdu tradicionālajos viduslaiku svētkos "Krogus Lustes". No plkst. 14:00 sagaidāmas dziesmu spēles, jestri danči, leļļu teātris, lielās koka spēles, gardumgardas ēdienu riktes un vīnu degustācija, neizpaliks arī viduslaiku izklaides gan lieliem, gan maziem. Jaunpils muzejā aplūkojamas I. Cērpiņas gleznu izstāde "Parfīms" un zupas terīnu izstāde. Vakarpusē, plkst. 19:00 būs mūziķa A. Auzāna koncerts, bet no plkst. 21:00 balle pils pagalmā grupas "Brīvdiena" pavadībā. Biļetes cenas: svētki EUR 7, skolēniem EUR 5, bērniem līdz 6 g.v. bez maksas, svētki un balle - EUR 10, balle EUR 5.

12. augustā plkst. 18:00 Muzikāls uzvedums "Viņš un Viņa" būs klausāms pie Elejas Tējas namiņa. Lomu instrumentālajā sadalījumā - Viņš – F. Ormēns, kas izmantos gan ģitāru, saksofonus, ekektroniku un balsi, un Viņa – I. Lejiņa, spēlējot saksofonu, vijoli, birbīni, kokli un stabuli izstāstīs muzikālu stāstu.

Tajā pašā laikā - 12. augustā plkst. 18:00, Cēsu pils dārzā notiks brīvdabas lekcija "Fantastiskās ēdienu nākotnes" un ēdienu performance "Pēdējā pūķa cepšana". Šīs dzīres sasaistīs pagātni un nākotni maģiskā kulinārijas eksperimentā - kurā tiks cepts pēdējais planētas pūķis uz dzīvas uguns. Ieeja ir bez maksas.

17. augustā plkst. 18:30 Krustpils pilī būs tematiskais pasākums "Ceturtdiena pilī" –  vārti uz vīna pasauli, vīnu vēsture un degustācija profesionāla vīnziņa Rolanda Rudāna vadībā, dalības maksa: EUR 5. Aicinājums pieteikties pa tālruni: 65221042 vai 27008136 (vietu skaits ierobežots). Krustpils pilī augustā skatāmas vairākas izstādes: fotogrāfiju izstāde "Laiks", M. Štelmaheres fotoportretu izstāde "Mēs atgriezāmies" un Sergeja un Staņislava Minakovsku gleznu izstāde .

19.augustā 19:00 visi aicināti uz Muižas balli 19.gadsimta stilā Lielvircavas muižā. Lai ballē iejustos pavisam īstā noskaņā, muižas ļaudis piedāvā tērpus iznomāt un izbaudīt īstu gatavošanās procesu. Ballē tiks demonstrētas tādas 19. gadsimta dejas kā polonēze, Vīnes valsis, tango, kadriļa, mazurka un c. Ieeja 19.g. ballē ir bezmaksas. Sīkāka informācija par pasākumu – 22024127.

19.augustā Gulbenes pusē plkst. 18:00 Stāmerienas pilī demonstrēs TV iestudējumu "Slepkavība pilī", kas uzņemts 1982.gadā Stāmerienas pilī.

Abgunstes muižā 20.augusta pēcpusdienā norisināsies Abgunstes muižas svētki. To ietvaros tiks atklātas Abgunstes radošuma rezidences atvērtās amatniecības darbnīcas, ko papildinās tematiskas radošās darbnīcas. Vakara programmu veidos muzikāli priekšnesumi un improvizācijas aktieri, tiks gatavotas godīgās vakariņas. Ieeja par ziedojumiem muižas restaurācijas darbiem.

20. augustā plkst. 13:00 Cēsu Jaunajā Pilī norisināsies vēdeklīšu izgatavošanas meistarklase, kur meistara pavadībā katrs varēs izgatavot savu unikālo modes aksesuāru. Nodarbības sākumā apmeklētājiem būs iespēja aplūkot A. Vasiļjeva vēsturisko tērpu kolekcijas izstādi "19. gadsimta mode", uzzināt vairāk par vēdekļu vēsturi, "seno vēdekļu valodu. Dalībnieku skaits ir ierobežots. Iepriekšēja pieteikšanās obligāta (telefons: 26457760). Darbnīcas cena ir EUR 15.

 26.augustā plkst. 10:00 būs Viduslaiku diena Cēsu Pilī: "Tīri glīti" jeb viduslaicīgi padomi zobu, nagu un matu kopšanā. Vakarā - plkst. 18:00 Cēsu pils parkā notiks muzikāla brīvdabas izrāde "Trīs musketieri". Trīs musketierus atveidos I.Strads vai M. Bezmers, R.Meloni un N. Puzikovs. Biļetes iespējams iegādāties "Biļešu Paradīzes" kasēs un internetā, kā arī izrādes norises vietā. Biļešu cenas no EUR 7 līdz 15.

26.augustā 18:00 Padures muižā būs klausāms Evijas Martinsones koncerts, kurā skanēs Hendeļa, Mocarta, Pučīni, Bizē, Tosti, Dārziņa, Kalniņa, Mediņa u.c. komponistu radītā mūzika.

Detalizētāku informāciju par pasākumu iespējams uzzināt konkrētās pils vai muižas mājas lapā vai sociālā tīkla kontā, kā arī Latvijas Piļu un muižu asociācijas mājas lapā www.pilis.lv. Pirms došanās uz konkrēto pasākumu vai apskates objektu akcijas "Apceļosim Latvijas pilis un muižas" organizatori  aicina iepazīties ar apmeklēšanas laikiem un nosacījumiem.

Biedrības "Latvijas Piļu un muižu asociācija" organizētā akcija "Apceļosim Latvijas pilis un muižas" notiek no 2017.gada 1.maija līdz 28.oktobrim. Tās ietvaros organizators aicina ikvienu, viesojoties 69 objektos, iepazīt piļu un muižu saimnieciskās un radošās dzīves lomu, kā arī nozīmi valstiskuma veidošanā. Vairāk par akciju var uzzināt Latvijas Piļu un muižu asociācijas mājas lapā www.pilis.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Zaķim šodien Liela diena Liepājas reģiona TIB
30. martā no 11:00 – 15:00 Liepājas Latviešu biedrības nama lielajā zālē ģimenes aicinātas bez maksas apmeklēt Lieldienu pasākumu un aplūkot | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.39524293sec.