Sitaminstrumentu virtuozi «Perpetuum Ritmico» šonedēļ atklās 2018. gada koncertu ciklu «Brīvdienu mūzika»

Turpinot pagājušajā gadā aizsākto demokrātisko koncertu ciklu “Brīvdienu mūzika”, Dzintaru koncertzāle 2018. gada pirmajā pusgadā aicina klausītājus uz pieciem koncertiem, kuros tiksimies ar grupu “DAGAMBA”, Rīgas Saksofonu kvartetu, ansambli “Brokastis četratā” un Latvijas Nacionālās Operas solistiem. Savukārt kā pirmie ciklā “Brīvdienu mūzika”, jau šo sestdien, 21. janvārī, plkst. 14:00 Dzintaru koncertzālē uzstāsies sitaminstrumentu virtuozi – “Perpetuum Ritmico”!

“Perpetuum Ritmico”, kas no latīņu valodas tulkojas kā nebeidzamais ritms, ir ansamblis kurā apvienojušies latviešu sitaminstrumentu virtuozi - Guntars Freibergs, Elīna Endzele, Mikus Bāliņš un Ernests Mediņš. Viņus raksturo aizrautība, atraktivitāte, profesionalitāte un domu lidojums. Savos priekšnesumos ansamblis apvieno dažādus mūzikas virzienus, izmantojot ārkārtīgi plašu sitaminstrumentu paleti. Svētdien gaidāmajā “Brīvdienu mūzikas” koncertā ansamblis priecēs klausītājus ar plašu programmu - no folkloras līdz avangardam, ar klasiskās mūzikas bagāžu caur laicīgajiem populārās kultūras stiliem.

Otrajā “Brīvdienu mūzikas” koncertā 18. februārī tiksimies ar Rīgas Saksofonu kvartetu – kolektīvu ar 25 gadu skatuves pieredzi, kurā apvienojušies tādi izcili saksofona virtuozi kā Katrīna Kivleniece (soprāna saksofons), Artis Sīmanis (alta saksofons), Ainars Šablovskis (tenora saksofons) un Baiba Tilhena (baritona saksofons). Rīgas Saksofonu kvartets allaž rod jaunas idejas sadarbībai arī ar citiem savas jomas profesionāļiem. Šajā koncertprogrammā viņu saspēles partneris būs Savva Zihs - viens no spožākajiem jaunās paaudzes akordeonistiem, kas patlaban savu meistarību turpina spodrināt Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Visas šīs šķautnes tiks izgaismotas gaidāmajā koncertprogrammā, kurā iekļauti ne vien skaņdarbi akordeonam solo un opusi saksofonu kvartetam, bet arī kompozīcijas, kas rakstītas tembrāli interesantajai un krāšņajai akordeona un saksofonu kvarteta kopskaņai.

Cikla “Brīvdienu mūzika” šī gada trešajā koncertā 18. martā tiksimies ar klasiskās mūzikas huligāniem – grupu “DAGAMBA”. Savā izpildījumā grupa "DAGAMBA" apvieno Austrumu un Rietumu mūzikas tradīcijas un rada pavisam jaunu, ārkārtīgi aizraujošu un spēcīgu skanējumu, izmantojot netradicionālu instrumentu salikumu – vairāku čellu un klavieru skanējumu, kas savijas ar Austrumu perkusijām. Mūziķi drosmīgi dodas vēl neapgūtas mūzikas pasaulēs, kas izpildījumam piedod neatkārtojamu dinamiku un vitalitāti. Grupā muzicē Valters Pūce, Antons Trocjuks, Hamidreza Rahbaralams un Dainis Tenis.

Ceturtajā šī gadā “Brīvdienu Mūzikas” koncertā 15. aprīlī tiksimies ar ansambli "Brokastis četratā", kura pēc Oresta Silabrieža vārdiem ir “ļoti talantīgu draugu un domubiedru apvienība, kas slavena ar mocartiski vieglu attieksmi pret skaņām un to salikumiem. Var teikt, ka grupas moto ir darīt prieku cilvēkiem tādā veidā, kas iepriecina arī pašus mūziķus. Trausla un izsmalcināta spēle, gaumīga jokošanās – skaņu silueti nevainojami profesionāli un izteiksmīgi kā labi tušas zīmējumi.” Grupā “Brokastis četratā” muzicē Andis Klučnieks (flauta), Mārtiņš Zilberts (klavieres), Jānis Stafeckis (kontrabass) un Aivars Krastiņš (sitaminstrumenti).

Savukārt  pēdējā šī pusgada “Brīvdienu mūzikas” koncertā 20. maijā tiksimies ar izcilajiem “Latvijas Nacionālās Operas” solistiem - Sonoru Vaici, Raimondu Bramani, Jāni Apeini un koncertmeistari Ilzi Ozoliņu.

Cikla “Brīvdienu mūzikas’’ stundu garajos koncertos tiek gaidītas ģimenes, jaunieši vai seniori, kuri vēlas apmeklēt koncertu dienas gaišajā laikā, apvienojot to ar jauku pastaigu gar jūru un nesteidzīgu brīvdienu maltīti Dzintaru koncertzāles restorānā “Maestro”. Tāpat kā iepriekšējā gadā cikla “Brīvdienu mūzikas’’ koncertus vadīs atraktīvais, publikas un koristu iemīļotais diriģents Jānis Ozols. Viņš koncertus veido kā sarunu ar māksliniekiem par mūziku un dzīvi.

Demokrātiskiem koncertiem arī demokrātiskas biļešu cenas – tikai 9 eiro un 50 centi. Bet abonements uz pieciem pirmā pusgada koncertiem maksā tikai 32 eiro – tas pieejams visās “Biļešu Paradīzes” tirdzniecības vietās. Savukārt Dzintaru koncertzāles restorānā “Maestro” ikvienam koncerta apmeklētājam, koncerta dienā uzrādot biļeti, būs iespēja baudīt vēlās brīvdienu brokastis jeb branču par divreiz lētāku cenu – deviņiem eiro (parastā cena 18 eiro).

Vēsturiskā Dzintaru Mazā zāle ar 500 skatītāju vietām pēc vairāku gadu rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem tika atklāta 2015. gada maijā, sniedzot iespēju koncertdarbību Dzintaros turpināt visa gada garumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 30.03.2024 DENISS PASHKEVICH TRIO Valmieras TIC
29. martā pl.19:00 kultūrtelpā Akustika viesosies Deniss Paškevičs, Kaspars Rolšteins un Arkādijs Gotesmans festivāla “JAZZ ROOM FEST ’24” | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36726117sec.