Nedēļas nogalē Lūznavas muižā viesosies ASV čellists Ians Maksins un «Riga Baroque Ensemble»

Šajā nedēļas nogalē, 10. un 11. martā, Lūznavas muižā gaidāmi divi īpaši koncerti – sestdien muižā viesosies čellists Ians Maksins no ASV ar sava jaunā albuma “Zaria” koncertprogrammu, bet svētdien izskanēs jaunizveidotā “Riga Baroque Ensemble” koncerts “Klusās nedēļas mūzika no Antverpenes katedrāles”, kurā pirmo reizi Latvijā un visā Baltijā skanēs vairākas baroka mūzikas pērles.

Sestdien, 10. martā, plkst. 15.00 Lūznavas muižas Sarkanajā zālē viesosies Krievijā dzimušais, bet Čikāgā (ASV) dzīvojošais čellists, komponists un dziedātājs Ians Maksins, kurš starptautisku atpazīstamību ieguvis ar savu čella spēles stilu un tā nešanu ārpus ierastās, tradicionālās lomas. Kā solo mākslinieks katru gadu koncertē Ziemeļamerikā, Dienvidamerikā, Eiropā un Āzijā, uzstājoties gan prestižās koncertzālēs un pasaulē zināmos festivālos, gan arī mazās un mīlīgās koncertvietās. Mūziķis dzimis Sanktpēterburgā, kur jau sešu gadu vecumā sācis spēlēt čellu, mācoties Nikolaja Rimska-Korsakova Sanktpēterburgas Valsts konservatorijas mūzikas skolā sevišķi apdāvinātiem bērniem. Septiņpadsmit gadu vecumā pārcēlies uz ASV, kur uzsācis studijas Manhetenas mūzikas skolā Ņujorkā un vēlāk kļuvis par “New World Symphony” (Amerikas orķestru akadēmija) vadošo čellistu. Ians Maksins spēlējis un ierakstījis neskaitāmus mūsdienu komponistu darbus. 2010. gadā iznāca mūziķa pirmais solo albums “Solo Flight” (Solo lidojums). Līdzās tam, ka I. Maksins tiek augstu vērtēts kā klasiskās mūzikas izpildītājs, mūziķis dažādās sadarbībās ar citiem māksliniekiem darbojas plašā mūzikas žanru spektrā – džezā, blūzā, flamenko, rokā, R&B un pasaules mūzikā, jaucot stilus un izceļot čellu kā kopsaucēju. Kā viesmākslinieks Ians Maksins ir uzstājies un veicis ierakstus kopā ar tādiem māksliniekiem kā Andrea Bočelli, P. Diddy, Snoop Dogg, Gloriju Estefanu un Beriju Gibbu, tāpat Maksins iesildījis arī Stinga un viņa ģitārista Dominika Millera koncertus. Lūznavas muižas Sarkanajā zālē izskanēs čellista jaunākā albuma “Zaria” koncertprogramma, kuru mūziķis izspēlēs kopā ar ģitāristu Jāni Ruņģi. Koncertprogrammā izskanēs Baha, Geršvina, Levinsona, Grebeņščikova, Vitersa un citu komponistu skaņdarbi, kā arī paša Iana Maksina komponētie darbi un kāda īpaši gatavota latviešu dziesma.

Savukārt svētdien, 11. martā, plkst. 15.00 muižas Sarkanajā zālē izskanēs jaundibinātā “Riga Baroque Ensemble” koncertprogrammā “Klusās nedēļas mūzika no Antverpenes katedrāles”. Koncertā “Mūzika Klusajai nedēļai no Antverpenes katedrāles” ietvertie flāmu mūziķu skaņdarbi Latvijas klausītājiem tiks atskaņoti pirmo reizi – 10. martā koncertprogramma izskanēs Rīgā, mākslas muzejā "Rīgas birža", bet 11. martā Lūznavas muižas Sarkanajā zālē. Koncerta laikā mūziķi piedāvās klausītājiem iepazīties ar Latvijā iepriekš nedzirdētiem senās mūzikas skaņdarbiem, kas veltīti ciešanu laikam pirms Lieldienām, tādējādi veicinot jaunus atklājumus Eiropas mūzikā – tie būs pasaulē maz pazīstamu flāmu komponistu Jozefa Hektora Fioko (Joseph Hector Fiocco, 1703–1741) un Vilema de Feša (Willem de Fesch, 1687–1761) skaņdarbi. Abu komponistu muzikālā darbība saistīta ar Beļģiju, kur tie katrs kādā laika sprīdī ieņēmuši kapelmeistara amatu Antverpenes Onze-Lieve-Vrouwekathedraal katedrālē. Koncerta programmā tiks atskaņotas Jozefa Hektora Fioko “Zaļās ceturtdienas lamentācijas” soprānam, diviem čelliem un basso continuo un Vilema de Feša sonāte vijolei basso continuo op. 4 nr. 1, re minorā. Klausītājiem būs iespēja baudīt divu pavadošo čellu izmantojumu, kas ir reta parādība senajā mūzikā. “Riga Baroque Ensemble” ir vieni no nedaudzajiem vēsturiskās mūzikas atskaņotājiem Latvijā, kura sastāvā ir vēsturiskās interpretācijas lietpratēji, kuri studējuši un dibinājuši kontaktus arī Šveicē, Vācijā, Nīderlandē u. c.: daudzsološais baroka soprāns Aija Veismane-Garkeviča, baroka vijolniece Anna Naudžūne, Rēzeknes Baroka dienu dibinātāja un baroka čelliste Ilze Grudule, baroka čelliste Danuta Ločmele, teorbists Mārtiņš Garkevičs un klavesīniste Veronika Rinkule.

Koncertu norisi atbalsta Rēzeknes novads un Lūznavas muiža, Valsts kultūrkapitāla fonds, Beļģijas vēstniecība Stokholmā, Beļģijas Goda konsulāts Rīgā un ASV vēstniecība Latvijā.

Koncerta biļetes var sarūpēt “Biļešu Paradīze” kasēs visā Latvijā un internetā, čellista Iana Maksina koncerta biļete 5,00 €, bet “Riga Baroque Ensemble” koncerta biļetes cena 8,00–12,00 €. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11617398sec.