Jelgavas apkārtnē tiek piedāvātas jaunas tūrisma iespējas ceļotājiem vasarā

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs iesaka doties baudīt vasaru un izmantot daudzveidīgās tūrisma iespējas un apskates vietas Zemgales centrālajā daļā – Jelgavā, Jelgavas novadā Ozolnieku novadā.

Audiogids telefonā

Viens no šīs vasaras jaunumiem Jelgavā ir audiogids ekskursijai pa pilsētu 25 stāstos trijās valodās – latviešu, krievu un angļu. Audiogids pieejams klausīšanai tiešsaistē vai lejupielādei telefonā, planšetdatorā. Trīs līdz piecu minūšu garā stāstījumā var uzzināt par Jelgavas pili, Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torni, pilsētas muzejiem, dievnamiem, parkiem, pieminekļiem, skulptūrām un citām vēsturiskām pilsētas vietām. Objektu saraksts, kam pieejams audiogids, atrodams mājaslapā visit.jelgava.lv vai tūrisma materiālā “Jelgavas tūrisma karte”, ko bez maksas iespējams saņemt Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā.

Izaicinājums – 10 idejas aizraujošai vasarai

Kādos festivālos, ekskursijās un pārgājienos piedalīties? Kādas dabas takas un pastaigu vietas izvēlēties, kur braukt laivot, makšķerēt un peldēties? Kādās lauku saimniecībās viesoties, ko nogaršot un ko izbaudīt? Ir sagatavots jauns piedāvājums ar 10 idejām kā izaicinājums, ko šovasar piedzīvot Jelgavas pusē. Piedāvājumā iekļauti ieteikumi gan aktīvai atpūtai, gan kultūrvēstures izzināšanai, dalībai pasākumos, idejas jaunu objektu apskatei un citas. Piedāvājumu iespējams izdrukāt un atzīmēt paveikto, lai laiks mūsu pusē būtu piepildīts ar pozitīvām emocijām un skaistiem foto mirkļiem.

Vērts redzēt jaunos objektus Jelgavā

Jelgavā šovasar noteikti jāapskata jaunie pilsētvides objekti – “Laika rats 100”, kas ir tēlnieka Kārļa Īles veidots interaktīvs vides objekts Lielajā ielā 38, kuru jau paspējuši iecienīt pilsētnieki un viesi. Pasta salā Driksas upes krastā gājējus un pastaigu cienītājus priecē 26 metrus gara un 12 metru plata simtgades puķu dobe ar 3500 leduspuķēm sarkanbaltsarkanos toņos Latvijas simtgades simbola formā. Arī Lielupes palienes pļavās, kur mīt savvaļas zirgi, ir vairāki jaunumi – izveidota taka un skatu tornis 20 metru augstumā, no kura var vērot putnus, zirgus, palienu pļavas un divu upju ainavu. Loka maģistrālē aplūkojama maijā radīta grafiti siena ar 60 metru garu mākslasdarbu, kas tapis starptautiskā grafiti ielu mākslas festivāla “Brīvības stāsti” laikā. Jaunums ir arī Langervaldes mežs, kas 20.gs. sākumā bija ļoti populāra atpūtas vieta, nu ir sakopta un pieejama vide aktīvās atpūtas cienītājiem – pastaigām, riteņbraukšanai, skriešanai un nūjošanai.

Jauni kuģīši braucieniem Lielupē un Driksā

Šovasar Lielupes un Driksas upēs kuģo septiņi dažādi kuģīši, četri no tiem ir šīs vasaras debitanti un pirmo sezonu vizina pilsētniekus un viesus maršrutos no 30 minūtēm līdz vienai stunda. Jauno atpūtas uz ūdens pakalpojumu sniedzēju vidū ir kuģītis “Dezija”, kura kapteinis mazos pasažierus priecēs ar stāstiem par drošu atrašanos uz ūdens un piešķirs “kapteiņa” palīga diplomu, bet pieaugušajiem dāvinās skatu kartītes ar Jelgavas skatiem. Tāpat arī jaunais kuģis “Moana” aizrauj bērnus ar pirātu kuģa tematiku, bet, kuģītis “Lora” un pontonlaiva „Mika” piedāvā uz klāja organizēt dažādus pasākumus. Pilsētā kursē arī kuģis “Mītava”, kas var uzņemt 50 pasažierus un kursē pēc noteikta grafika. Pa pilsētas upēm iespējams braukt ar ūdens velosipēdiem, SUP dēļiem un laivām. Kuģīšu piestātnes atrodas J.Čakstes bulvāra promenādē pie Mītavas tilta, vairāk informācijas mājaslapā visit.jelgava.lv sadaļā “Atpūta uz ūdens”.

Regulāri laivu braucieni

Lai arī Zemgales upes ir rāmas un mierīgas, vairākas no tām ir labi piemērotas laivošanai. Sestdienās un svētdienās Jelgavas pusē notiek Ozolnieku airēšanas kluba (Ozolaivas.lv) organizēti regulāri laivu braucieni pa Lielupi, Driksu, Platoni, Iecavu un Misu kanoe laivās. Braucieni notiek maršrutos Jelgava – Ozolnieki, Dalbe – Ozolnieki un Iecava pie Ozolniekiem. Klubs nodrošina pilnu laivošanas servisu – laivu nomu, maršruta vadīšanu, krasta ekskursijas un dalībnieku nogādāšanu laivošanas sākumpunktā. Notiek arī tematiskie laivu braucieni, braucieni naktīs un ekspedīcijas mazāk pazīstamās upēs.  

Jaunumi Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā   

Jelgavas novadā iesakām apmeklēt vairākus jaunus objektus. “Varžu namiņā” agrākajā Briežu muižā izveidota varžu kolekcija ar gandrīz diviem tūkstošiem suvenīru vardītēm no visas pasaules. Zemnieku saimniecība “Trubenieki” ir lielākie šitake sēņu audzētāji Latvijā un piedāvā ekskursijas dalībniekiem apskatīt saimniecību, degustēt svaigas šitake sēnes un baudīt lielisku sēņu zupu āra namiņā. Lielplatones muižas kompleksā drīzumā būs skatāma atjaunotā “vešūža” ēka ar iespēju iepazīties un izmēģināt veļas mazgāšanu 19.gadsimtā. Savukārt Destilati.lv, kas ražo brandvīnus, iespēja apskatīt ražotni, piedalīties degustāciju pasākumos un apskatīt lauku sētu ar zirgiem un citiem mājdzīvniekiem. Ozolnieku novadā iesakām baudīt braucienus vienīgajā Latvijā pilna apļa veikparkā “5 masti” un izmēģināt pirmo ūdensparku ar veiklības atrakcijām pieaugušajiem vai doties veloizbraucienā pa jaunajiem, marķētajiem velomaršrutiem.

Jaunas ekskursijas ar autobusu, velo un kājām

Sadarbībā ar vietējiem gidiem aicinām doties ekskursijās, lai iepazītu Jelgavas un apkārtnes ievērojamās un mazāk zināmās vietas. Jūlijā un augustā norisināsies šādas ekskursijas: “Ozolnieku novada īpašās vietas un stāsti”, “Prāta Vētras ceļš no skolas aktu zāles līdz arēnai”, “Jelgavas likteņstāsti”, “Muižas, muižiņas”, “Ciemos pie Jelgavas apkārtnes ražotājiem” un citas. Ekskursiju kalendāru meklē mājaslapā visit.jelgava sadaļā “Maršruti un ekskursijas”.

Aktuālo tūrisma informāciju par Jelgavu, Jelgavas novadu un Ozolnieku novadu, tūrisma materiālus, kartes par reģionu var saņemt Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā, Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī, Akadēmijas ielā 1, pa tālruni 63005447 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv. Vairāk informācijas mājas lapā www.visit.jelgava.lv. s

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.38271213sec.