Travelnews.lv iesaka: 7 apskates vērti pasākumi nedēļas nogalē

Sinoptiķu solītā atvasara mūs lutina un ir jāizmanto labais laiks - jādodas uz kādu no brīvdienu pasākumiem tepat, mūsu mīļajā Latvijā!

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1.    Simjūda gadatirgū Valmierā valdīs skaļa kņada un andelēšanās

Katra oktobra otrajā sestdienā - šogad 13. oktobrī - Valmieras rātslaukumā pilsētas viesi tiek aicināti uz pamatīgu andeli tradicionālajā Simjūda gadatirgū, kas vēsturiski ir pēdējais lielais tirgus pirms ziemas. Pāvils Rozītis grāmatā "Valmieras puikas" rakstījis "Kas nav redzējis Simjūda tirgu, tam nav bijis jaunības." Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

2.    Pievienojies skrējienam rudens krāsu laikā Siguldā

Oktobris ir mēnesis, kad var izbaudīt pirmo dzestro gaisu pēc karstās vasaras, kā arī piedalīties Siguldas pusmaratonā. Aicinām piedalīties Siguldas pusmaratonā, kas rudens krāsu laikā norisināsies ainaviskā vietā - Siguldā, Gaujas Nacionālajā parkā. 8. Siguldas pusmaratons notiks 2018. gada 13.oktobrī. Ainaviskajā Siguldā, kas ir viens no pasaulē novērtētākajiem rudens tūrisma galamērķiem, norisinās tradicionālais Siguldas pusmaratons, kas ir skriešanas seriāla "Bigbank Skrien Latvija" noslēdzošais posms. Dalībniekiem pieejamas distances: 21 km, 10-12 km, 5-7 km, kā arī nūjošanas distance un bērnu skrējiens.  Bērnu skrējienā varēs piedalīties bērni vecumā no diviem līdz 12 gadiem. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

3.    Dodies izzināt Aizputes novada pilskalnus, kulta vietas un dižkokus

Sestdien, 2018. gada 13. oktobrī  plkst. 10.00 dosimies kopīgā ekspedīcijā - ekskursijā ar Andri Grīnbergu un uzzināsim cik lieli un kādi ir mūsu dižkoki, atpazīsim senas kulta vietas un nozīmīgus akmeņus, un apmeklēsim senos pilskalnus Aizputes novadā. Šoreiz apskatīsim un izzināsim Kalvenes, Kazdangas un Lažas pagastus. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

4.    Daugavpilī norisināsies Pasaules čempionāts svarbumbu celšanā

No 2018. gada 11. līdz 14.oktobrim Daugavpilī norisināsies Pasaules čempionāts svarbumbu celšanā. Spēkiem mērosies 350 sportisti no 30 pasaules valstīm. Čempionātā tiks pārstāvēta ne vien Latvija un tuvākās kaimiņzemes, bet arī praktiski visas Eiropas valstis, kā arī Kazahstāna, Kirgizstāna, Kanāda, ASV, Japāna, Indija un pat tālā Austrālija. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

5.    Atvērto durvju dienas Aizputes ūdenstornī

No 12.-14.oktobrim Weekend Tours pasākuma ietvaros apmeklētājiem pirmo reizi būs pieejams pilns ūdenstorņa aprīkojums: pirmā stāva interjera iekārtojums, eksponēti ūdensapgādes tīklu krāni, informācija par citiem industriālajiem objektiem Aizputē, darbināms 3D ūdenstorņa modelis, darbināms dziļurbuma modelis. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

6.    Dodies izzināt zvejas amata stiķus Nēģu dienā

Valsts simtgades svinēšanas festivāls "Latvijas Goda aplis" turpina apceļot un godināt Latvijas novadus. 2018. gada 13. oktobrī tiks apmeklēti Svētupes un Salacas tači Nēģu dienā Salacgrīvas novadā, kur notiks ne tikai ar nēģiem saistītas aktivitātes dažāda vecuma viesiem. "Latvijas Goda aplis" aicina izbaudīt Salacgrīvas novada rudenīgo skaistumu un nēģu zvejas amata meistaru gardumus. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

7.    Norisināsies rudenīgs velobrauciens «Purva burvība»

Varakļānu novada Murmastienes pagasta pārvalde un Dabas aizsardzības pārvalde aicina 2018. gada 14. oktobrī rudens velopārgājienā "PURVA BURVĪBA". Tikšanās plkst. 11.00 Varakļānu novada Murmastienē pie strūklakas, līdzi ņemot velosipēdu, labu garastāvokli un vēlmi iegūt pozitīvas emocijas. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.85865498sec.