Travelnews.lv iesaka: 7 apskates vērti pasākumi nedēļas nogalē

Saulainās dienas pateikušas ardievas un spēkā pieņemas rudens vējš, bet uz palodzēm pakšķot aizvien biežāk dejo lietus lāses. Aicinām jūs nebaidīties doties ārā un atrast kādu interesantu pasākumu, kas būs domāts tieši jums. Lai nebūtu jālauza galva, kur rast nodarbes brīvdienām, minēsim pasākumus, kurus ir vērts apmeklēt!

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Juris Ostrovskis aicina uz autordziesmu izlases prezentāciju

Vērienīgs notikums - grupu "Patrioti.lg" un "Dvinskas muzikanti" solists Juris Ostrovskis 10 gadus uz skatuves un solista populārākās autordziesmas, kā "Daugaveņa" , "Latgaleite" , Dzymtuo puse, Viss tikai Tev, "Hej bruoļ latgalīt" un citas, visbeidzot iekļautas vienā izlasē un 2018. gada 27 oktobrī, plkst.18:00 Rēzeknes nacionālo biedrību kultūras namā "Joriks" notiks albuma prezentācija! Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

2. Latvijas novados pilis un muižas aicina viesus baudīt īpašu gaisotni

Jau septīto reizi Latvijas novados pilis un muižas aicina viesus baudīt īpašu gaisotni un aizraujošus pasākumus tradicionālajā Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizētajā Leģendu naktī. Interesentiem pasākuma ietvaros ir lieliska iespēja iepazīt muižas un pilis īpašā noskaņā, kad vēstures stāsti aizraujošā veidā savijās ar mūsdienu dzīvi un aktivitātēm. Arī 2018. gada oktobra pēdējā sestdienā – 27. oktobrī - visā Latvijā norisināsies Leģendu nakts. Maģiskais cipars 34 ir attiecināms uz to piļu un muižu skaitu, kuru ļaudis zālēs, torņos, pagrabos, pagalmos un parkos uzņems viesus, lai dalītos ar ticamiem un neticamiem stāstiem, klasiskām un mūsdienīgām melodijām, izrādēm, pašmāju gardumiem un aicinātu radoši izpausties. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

3. «Goda aplis» aicina uz Kafijas un tējas svētkiem

Valsts simtgades svinēšanas festivāls "Latvijas Goda aplis" turpina apceļot un godināt Latvijas novadus. 2018. gada 27. oktobrī tiks apmeklēta Kandava, kur notiks ierasti reibinoši smaržojošie Kafijas un tējas svētki. "Latvijas Goda aplis" tajos piedāvās īpašu audiovizuālo fantāziju par Kandavu. Kafijas un tējas svētki Kandavā sāksies pulksten 12:00 pilsētas kultūras namā, kurā būs iekārtota speciāla Kafijas zāle. Tajā pirmoreiz Kandavā notiks profesionālu baristu paraugdemonstrējumi, tādēļ šai svētku sadaļai dots nosaukums "Kas tas?!... Baristas!". Piedalīsies grauzdētavas "Kalve Coffee" līdzīpašnieks un pērnā gada Latvijas baristu čempionāta uzvarētājs Raimonds Zadvornovs, kā arī tirdzniecības centra "Galleria Riga" terasē izveidotās koncepta kafejnīcas "Herbārijs" idejas līdzautors un vadītājs, foruma "Let's Talk Taste" organizētājs Arvis Zēmanis. Būs iespēja piedalīties arī kapingā jeb dažādu valstu kafiju izgaršošanā. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

4. Norisināsies sakrāls ceļojums pa spēka vietām

Sakrālais ceļojums pa spēka vietām ap Tukumu un Talsiem norisināsies 2018. gada 27. oktobrī no plkst. 8:00. Šo reģionu - ap Tukumu un Talsiem - saista ar leģendām par vilkačiem. Luterāņu mācītājs Ralfs Kokins ir sarakstījis grāmatu Kurzemes vilkaču nostāsti 12 stāstos.  Viens no tiem saistīts ar  Raudas mežu un Āža kalnu, kurš izstiepts kā āža mugura. Tautas pasakās un teikās stāstīts, ka īpašos apstākļos, ar maģisku darbību palīdzību cilvēki ir spējuši pārvērsties par vilkiem vai vilkačiem. Bet par Kurzemes vilkačiem stāsta kā par  ļoti īpatnējām būtnēm -  spokiem, ēnām, kuras sasaucas   ar ķeltu "lielajām, stiprajām ēnām". Ceļojuma dalībnieki uzkāps "Āža mugurā"  un palūkosies uz apkārtni cerot, ka vilkači netraucēs. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

5. Dabas muzejā notiks pasākums ģimenēm par vulkāniem

2018. gada 27. oktobrī, no plkst. 11.00 līdz 16.00 Dabas muzejā notiks ģimenes diena, kurā stāstīs par ģeoloģiskiem veidojumiem – vulkāniem. Vulkāni ir seno romiešu uguns dieva Vulkāna vārdā nosaukti ģeoloģiski veidojumi, kas sastāv no magmas avota, pazemes ejas un šīs ejas virszemes atveres, ap kuru uzkrājas izvirdumu produkti, veidojot zemes virsas pacēlumu – konusu.  Zinātnieki uzskata, ka pēdējo 10,000 gadu laikā ir darbojušies vismaz 1500 vulkāni uz sauszemes un vēl nezināms daudzums zemūdens vulkānu. Šobrīd visā pasaulē regulāri izvirst 50–70 vulkāni. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

6. Uzzini par Latvijas bijušajām un esošajām bākām

2018. gada 28. oktobrī plkst. 14.00 uz programmu "Latvijas bākas - bijušās un esošās", kas notiks Senioru dienas ietvaros,  Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina visu paaudžu interesentus. Kolonnu zālē, muzeja Kuģniecības vēstures nodaļas vadītājs, Baltijas jūras piekrastes bāku vēstures pētnieks Andris Cekuls stāstīs par bāku vēsturi un šodienu pasaulē un Latvijā, lekcijas tēmu vizualizējot ar unikāliem vēsturiskiem attēliem. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

7. Viļakā būs skatāma starptautiskā arheoloģijas izstāde

No 2018. gada 25. oktobra līdz 2019. gada 24. februārim Kultūras un radošo industriju centrā Klostera ielā 1,Viļakā, būs skatāma starptautiskā arheoloģijas izstāde - "Tik tālu, bet tomēr tik tuvu: Latvija un Polija. Vairāk kā 100 gadus kopīga vēsture", "Tak daleko, a tak blisko: Łotwa i Polska. Więcejniż 100 lat wspólnejhistorii",  ("Latvia and Poland: so far away and yet so close. More than 100 years o fcommon history"). Viļakas apkārtne ir cieši saistīta ar poļu muižniekiem un poļu atstāto kultūrvēsturisko mantojumu. Poļi ir devuši milzīgu ieguldījumu ne tikai poļu kultūras attīstībā, bet arī Viļakas apkārtnes senatnes izpētē, kad šo zemi apdzīvoja senie latgaļi. Izstāde ir tapusi sadarbībā ar Valsts arheoloģijas muzeju Varšavā, kurā strādā vieni no vadošajiem Eiropas arheologiem. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64695311sec.