Pirmo reizi Preiļu muižas kompleksā un parkā izdzīvota Leģendu nakts

Pieaugot interesei par Preiļu pils atjaunošanu, apmeklētājus šogad jo īpaši interesēja dažādas aktivitātes, kā iepazīt Preiļu muižas kompleksu un parku. Viens no sirsnīgākajiem pasākumiem parkā bija Leģendu nakts, kas šogad visā Latvijā notika 2018. gada 27.oktobrī.

Leģendu nakts ir Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizēta un tās biedru rīkota ikgadēja akcija oktobra pēdējā sestdienā ar mērķi popularizēt Latvijas piļu un muižu unikālo un bagāto kultūras mantojumu, veicināt vietējo tūrismu un pagarināt tūrisma sezonu. Leģendu nakts šogad daudzviet pulcēja ne vien vietējos, bet arī Baltijas valstu viesus, jo notika vakarā pirms šogad notikušās Baltijas piļu un muižu apceļošanas akcijas „Apmeklēsim Baltijas muižas - svinēsim kopā!” noslēguma pasākuma Vecgulbenes muižā.

Šogad  Leģendu nakts pasākumus organizēja 37 Latvijas pilis un muižas, tai skaitā pirmo gadu kā jaunais asociācijas biedrs arī Preiļu novada dome ar Preiļu muižas kompleksu un parku. Sakarā ar Preiļu pils atjaunošanas darbiem un rudenīgajiem laikapstākļiem pasākuma organizatoru kolektīvs nolēma pirmo pasākumu rīkot Preiļu kapelā. Interese par pasākumu šai drēgnajā sestdienas pēcpusdienā bija neticami liela, nelielajā kapelā pulcējot ap septiņdesmit apmeklētājus. Bija īpašs prieks redzēt gan daudz Preiļu viesu, gan vietējos iedzīvotājus. Pasākuma apmeklētājiem bija ekskluzīva iespēja būt pirmajiem, kas redz jauno Preiļu parka popularizēšanas video. Tā latviešu un latgaliešu versija izraisīja patiesu prieku gan organizatoriem, gan pasākuma apmeklētājiem - mēs visi tiešām lepojamies ar pilsētas pērli, kas atdzimst! Šovasar radītais video sociālajos tīklos latviešu, latgaliešu, krievu un angļu valodās tiks publiskots, tikai nākamajai tūrisma sezonai sākoties.

Īpašu gaisotni radīja Preiļu Mūzikas un mākslas skolas pedagogu un audzēknes, kā arī dziedošās gides Irēnas muzikālie sniegumi. Senas un mūsdienās radušās leģendas īpaši aizrautīgi klausījās ikviens liels un mazs Preiļu kapelas apmeklētājs. Pasākuma noslēgumā ikviens tika aicināts doties virtuālā ekskursijā pa Preiļu parku un pilsētu ar 3D brillēm, kuras Preiļu Galvenā bibliotēka ir iegādājusies Interreg V-A Latvija - Lietuva pārrobežu sadarbības projekta Nr. LLI-089  “Digitālo aktivitāšu centru tīkla izveide ģimenēm dzīves kvalitātes un izglītības atbalstam Austrumaukštaitijā un Dienvidlatgalē” ietvaros. Ikdienā tās ir pieejamas bibliotēkas 3.stāvā Bērnu nodaļā.  Preiļu parka pludmales terases kafejnīca "Pampūkas" visus cienāja ar grāfu Borhu kraukļa silto dzērienu, ko slavēja pat klātesošās pasākuma vadītājas Baltā un Melnā dāma.

Paldies visiem pirmās Leģendu nakts Preiļu muižas kompleksā un parkā  apmeklētājiem, kā arī organizatoru kolektīvam no TIC, Preiļu Vēstures un lietišķās mākslas muzeja, Preiļu novada Kultūras centra, Preiļu Galvenās bibliotēkas, atsaucīgajiem Jauniešu centra 4 jauniešiem un  Preiļu muižas kompleksa un parka projektu vadītājai.

Sirsnīgie vārdi pēc pasākuma mudinās rīkot nākamgad jau otro Leģendu nakti Preiļu parkā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk
Latvija
Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81389189sec.