Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Aizvadīta Latvijas simtās gadadienas svētku nedēļa un retoriski jājautā – vai ir dzīve pēc svētkiem?! Un atbilde pavisam noteikti ir “Jā!”. Latvijas pilsētās un novados joprojām aktīvi rosās un rada dažādus pasākumus, lai interesanti būtu ikvienam. Izbaudi nedēļas nogali arī Tu kādos no mūsu ieteiktajiem pasākumiem!

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Bauskas pils muzejā notiks «Senā dzīvesveida skolas» nodarbība

2018. gada 24. novembrī plkst. 14.00 Bauskas pils muzejā notiks Senā dzīvesveida skolas nodarbība. Šoreiz kopā izzinās tēmu par indēm un pretindēm 16. un 17.gs. Mūsdienās neizbrīna un neraisa aizdomas fakts, ja mūs pēc viesībām ar ēdienu baudīšanu un dzērienu malkošanu nomāc nogurums, galvassāpes vai pat vēdergraizes. Bet, kā tas būtu, ja jūs dzīvotu renesanses laikmetā, kad bija pat ieviests īpaši bīstams un atbildīgs amats – ēdiena un dzēriena degustētājs? Tas bija laiks, kad ziņkāre, ģenialitāte un zinātniskie atklājumi savijās ar intrigām, noziegumiem, politiku un traģēdijām. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

2. Tukumā svinēs Kāpostu svētkus

2018. gada 24. novembrī plkst. 13.00 Durbes pilī (M. Parka ielā 7, Tukumā) pēc septiņiem gadiem pasākumā "Kāpostu svētki" atkal tiks iedarbināta kāpostu šķērējamā mašīna jeb ekselmašīna. Savukārt pēc tam pilī uzstāsies grupa "Duets Mediante" ar koncertu "Ar Tevi". Kāpostus šķērēja un skābēja gan vienkāršās lauku sētās, gan arī lepnās kungu mājās. Tos skābēja mucās ar sāli, ķimenēm un burkāniem. Pasākumā pils ķēķa saimniece interesentiem rādīs un aicinās piedalīties kāpostu šķērēšanā, izmantojot 20. gadsimta sākuma kāpostu šķērējamo mašīnu. Pils saimniece stāstīs kāpostu skābēšanas ticējumus, kā arī receptes. Varēs gūt ne tikai estētisku baudījumu, apskatot 19. gadsimta beigu un 20. gadsimta sākuma muižkungu interjeru un izstādes, bet arī bērniem kopā ar vecākiem piedalīties radošās nodarbībās "Rudens dārzeņi" un "Zaķītis garausītis", mīklu minēšanā, orientēšanās pils telpās un pils parkā. Aicinām saģērbties atbilstoši laikapstākļiem! Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

3. Līgatnes dabas takās varēs iepazīt graciozās un smalkās stirnas

Līgatnes dabas takās 2018. gada 24. novembrī norisināsies Stirnas diena, kuras laikā ikviens interesents ar rotaļu un radošo darbnīcu palīdzību varēs tuvāk iepazīt Latvijas mazākos savvaļas pārnadžus – graciozās un smalkās stirnas (Capreolus capreolus). Šajā dienā no plkst. 12:00 līdz 14:00 pie Dabas izglītības centra "Pauguri" apmeklētāji tematiskajās darbnīcās varēs iepazīt dažādus stirnu dzīves paradumus. Savukārt no plkst. 14:00 varēs noskatīties Velgas Vītolas fotostāstu par Līgatnes dabas taku stirnām - personībām. Stirnas Latvijā ir visbiežāk un plašāk sastopamais zālēdājs - graciozais dzīvnieks sastopams gan mežos un pļavās, gan lauksaimniecības zemēs un paviesojas pat piemājas dārzos. Šīs briežu dzimtas pārstāves parasti turas kopā ģimenēs, nelielās grupās vai baros un to ēdienkarti veido dažādi lakstaugi, sīkkrūmi, koku un krūmu zari, lapas un pumpuri. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

4. Bērnus aicina iepazīt Gruzijas mūsdienu mākslas darbus

Gruzijas mūsdienu mākslas izstādes "Krāsu alķīmija" ietvaros 2018. gada 24. novembrī un 1. decembrī plkst. 11.30 izstāžu zālē "Rīgas mākslas telpa" notiks bērnu izglītojošās programmas "Piloti" nodarbība "Krāsu košums". Nodarbībā "Krāsu košums" profesionāls pedagogs bērnus iepazīstinās ar Gruzijas mūsdienu mākslas darbiem, kas eksponēti izstādē izstāžu zālē "Rīgas māksla telpa", kā arī rotaļas veidā iepazīstinās ar gruzīnu krāsu kolorītu, to kontrastiem un izmantotajiem efektiem. Nodarbības otrajā pusē bērni tiks aicināti veidot paši savu krāsu košumu izmantojot dažādus vizuālos un krāsu materiālus. Nodarbība ilgs līdz divām stundām. Nodarbības pieejamas par maksu un tajā iekļauti visi nodarbībai nepieciešamie materiāli un darba apģērbs. Bērnu vecāki šajā laikā ir laipni aicināti atstāt savas atvases pedagogu uzraudzībā un baudīt izstādi. Bērnu izglītojošā nodarbība "Krāsu košums" ir saistīta ar Gruzijas mūsdienu mākslas izstādi "Krāsu alķīmija", kas apmeklētājiem pieejama izstāžu zālē "Rīgas mākslas telpa" līdz 11. novembrim. Tā tapusi ciešā sadarbībā ar Apollona Kuteladzes Tbilisi Valsts mākslas akadēmiju, un tajā eksponēta gan pasniedzēju, gan talantīgāko studentu mākslas darbu kolekcija. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

5. «Rīgas Jūgendstila centrs» aicina apmeklētājus uz radošo darbnīcu bērniem «Krāsainā pasaule»

2018. gada 24. novembrī, plkst. 14.00 muzejs "Rīgas Jūgendstila centrs" aicina apmeklētājus uz radošo darbnīcu bērniem "Krāsainā pasaule". Radošās darbnīcas laikā bērni iepazīs papīra mozaīku veidošanas pamatprincipus. Aicina muzeja jaunākos apmeklētājus iepazīt krāšņo vitrāžu un mozaīku pasauli. Darbnīcas sākumā iedvesmu gūs no ungāru vitrāžu un mozaīku meistara Mikšas Rota atstātā mantojuma, kas skatāms izstādē "Krāsainā saules gaisma. Mikšas Rota (Ungārija) vitrāžas un mozaīkas". Turpinājumā iedvesmu smelsies muzeja vēsturiskās ekspozīcijas ēdamistabā, kuru rotā krāšņa vitrāža ar dažādiem floras un faunas elementiem – īrisiem, ūdenslilijām, kastaņkoku, vilkuvālēm, vardītēm un citiem tēliem. Attiecīgos dabas elementus papīra mozaīkas tehnikā mācīsies izgatavot. Mazākie radošās darbnīcas dalībnieki papīra mozaīkas tehnikā veidos zaļu vardīti. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

6. Gogoļa «Revidents» Daugavpils teātrī skanēs latgaliski

2018. gada 24. novembrī, plkst.19.00, Daugavpils teātrī  pirmizrādi pieredzēs Nikolaja Gogoļa lugas "Revidents" iestudējums latgaliski "Revidents Sylagolā" (rež. O. Šapošņikovs), kuru adaptējusi Latgales reālijām rakstniece un dramaturģe Monika Zīle. Izrādē kopā ar Daugavpils teātra aktieriem piedalīsies Jānis Jarāns un Roberto Meloni. Nikolaja Gogoļa luga "Revidents" ir 1835. gadā uzrakstīta komēdija, kuru tās autors uztvēra kā attīrošu satīru un ieroci cīņā pret tobrīd pastāvošo netaisnību – amatpersonu attieksmi pret viņu pienākumiem un likuma izpildi. Nikolajs Gogolis atzina: "Revidentā es uzdrīkstējos apkopot vienuviet visu netaisnību, kas notiek tajās vietās un gadījumos, kur visvairāk nepieciešama cilvēciskā taisnība un godprātība, un pie reizes par to visu pasmieties." Izrādes "Revidents Sylagolā" radošā komanda ir pārliecināta, ka N. Gogoļa komēdijas vēstījums šodien izskan tikpat aktuāli, kā tās tapšanas brīdī. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

7. Dabas muzejā notiks pasākums ģimenēm par klimata pārmaiņām

Jau vairākus gadus Latvijas Dabas muzejā tiek izsludināts vides mēnesis. Šogad tas veltīts vienai no visā pasaulē šobrīd aktuālākajām tēmām – klimata pārmaiņām. 2018. gada 24. novembrī, no plkst. 11.00 līdz 16.00, vides mēneša ietvaros, muzejā notiks pasākums ģimenēm, kurā aicināti piedalīties visi interesenti. Pēdējo simts gadu laikā ir novērojamas straujas klimata izmaiņas, kas lielā mērā saistītas ar cilvēku saimnieciskās darbības palielināšanos. Tās ietekmē klimata kā sistēmas stabilitāti, klimatisko parādību biežumu, nokrišņu daudzumu, kā arī izraisa temperatūras paaugstināšanos. Galvenais šo izmaiņu cēlonis ir būtiski pieaugušais siltumnīcas efektu izraisošo gāzu (SEG) daudzums atmosfērā. Ļoti svarīga ir SEG gāzu apjoma samazināšana, tādējādi uzlabojot vides stāvokli. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 20.04.2024 Ar vilcienu uz Madonu, Cesvaini un Gulbeni Madonas TIC
Kāp Rīgā vilcienā un, vērojot ainavas aiz loga, brauc uz Vidzemi, kur tevi sagaidīs bagātīgs tūrisma maršruts visas dienas garumā. | Skatīt vairāk
17 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55814505sec.