Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Šī nedēļas nogale nozīmīga ar to, ka ceļotājiem visticamāk tā paies, apmeklējot starptautisko izstādi – gadatirgu "Balttour 2019". Arī Travelnews.lv tvers mirkļus un ceļojumu iedvesmu kopā ar Latvijas un ārzemju tūrisma profesionāļiem un ikvienu izstādes apmeklētāju un labāko piedāvājumu "mednieku". Un tomēr – lai noturētos līdzsvarā, noteikti iesakām apmeklēt vēl kādu pasākumu, kas nedēļas nogalē gaidāmi Latvijā!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Izstādē-gadatirgū «Balttour 2019» būs atrodami visi labākie tūrisma piedāvājumi

No 2019. gada 1. līdz 3. februārim Ķīpsalā notiks 26. starptautiskā tūrisma izstāde - gadatirgus "Balttour 2019", kur vairāk nekā 850 dalībnieku piedāvās izdevīgākos ceļojumus un atpūtas galamērķus Latvijā un visā pasaulē! Vienuviet – visplašākā izvēle, īpaši piedāvājumi, lieliska atmosfēra! Trīs dienas Ķīpsalā apmeklētāji varēs iepazīt jaunus maršrutus un ceļojumu galamērķus, līksmot par pasaules kultūru dažādību, iegādāties ceļojumus un baudīt Latvijas reģionu viesmīlību! "Balttour 2019" dalībnieku vidū būs tūrisma uzņēmumi no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Čehijas, Turcijas, Slovākijas, Taizemes, Ungārijas, Polijas, Itālijas, Portugāles, Kipras, Kubas un daudzām citām valstīm. "Balttour" hallē "Atklāj pasauli!" ikviens varēs uzzināt par jaunākajiem tūrisma objektiem, izveidot savus maršrutus un gūt vērtīgus padomus veiksmīgākai ceļošanai. "Izstādes apmeklētājs pat neplānoti var kļūt par ceļotāju! Piemēram, redzot kādas valsts ekspozīcijas vilinošo piedāvājumu un tūrisma aģentūras sagatavoto ceļojumu uz šo valsti, atliek vien izvēlēties, kad doties aizraujošā ceļojumā. Šāda apstākļu sakritība ir iespējama tikai reizi gadā – trīs dienās Ķīpsalā!" labumus uzskaita "Balttour" projekta vadītājs Dainis Bricis. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

2. Madonas Tautas slēpojumā ikviens varēs baudīt sniega burvību

Adrenalīns startā, cīņasspars trasē, gandarījums finišā! Pozitīvas emocijas uzlādētas, skābeklis uzpildīts, mirdzošas acis! Vārdi, kas raksturo tradīcijām bagāto Madonas tautas slēpojumu, kuru jau 8 gadus izbaudām Madonā, kur vienmēr var izbaudīt – baltā sniega burvību, svaigu gaisu, fantastiskas ziemas ainavas. Trases sagatavotas 30 km garumā, dodot iespēju izvēlēties 2,5km, 7km, 15km un 30km distances. Jāatzīmē, ka būs 15 km aplis un pie Smeceres kroga slēpotājus gaidīs silta tēja un uzkodas. Finišā garda zupa no krodziņa Šlāgeris. Madona, Latvijas ziemas sporta centrs, gaida slēpotājus no visas Latvijas. Smeceres silā iespēja izīrēt inventāru, kā arī izmēģināt dažādas aktivitātes līdzbraucējiem un skatītājiem. Madonas slēpojumā piedalījušies mūsu olimpieši Andrejs Rastorgujevs, Ilmārs Bricis, Oskars Muižnieks, Arvis Liepiņš, Baiba Bendika, kā arī Latvijā labākie sportisti savās disciplīnās Raimo Vīgants, Kitija Auziņa , Roberts Slotiņš, Paula Bergfelde u.c. Gaidām ciemos dziedātāju Intaru Busuli, kurš aktīvi pievērsies sportiskajām aktivitātēm un pat veicis treniņus kopā ar Madonas gada sportisti un slēpotāju Kitiju Auziņu un olimpieti Gundaru Upenieku. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

3. «Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā» sagatavotas īpašas akcijas cenas

2019. gada 3. februārī "Daugavpils Marka Rotko mākslas centra" jaunās izstāžu sezonas izstādes skatāmas par īpašām akcijas cenām. Piektdien Rotko centrā durvis vērs vaļā jaunās ekspozīcijas, kurās būs skatāmas sešas jaunas izstādes ar 23 Latvijas un ārzemju mākslinieku darbiem. Un jau svētdien 3. februārī visas jaunatklātās izstādes interesentiem skatāmas par īpašām akcijas cenām. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

4. Pie Raunas Staburaga gaidāms maģisks vakars

Pie Raunas Staburaga gaidāms maģisks vakars Nevienam jau vairs nav noslēpums, ka viens no atpazīstamākajiem Latvijas dabas apskates objektiem ir Raunas Staburags, kas jau vairākus gadu tūkstošus par savām mājām sauc Raunas novadu, precīzāk Raunas upītes labo krastu, aptuveni 2 km attālumā no Raunas centra. Raunas Staburags 2018. gadu varēja saukt par savu – gada sākumā tas tika nodēvēts par Latvijas gada ģeovietu, tam tika izstrādāts un apstiprināts dabas aizsardzības plāns, Staburags nokļuva dažādos ziņu raidījumos un daudz citas lietas, kas iepazīstināja vai atgādināja par viņa eksistenci ikvienam Latvijā. Domājams, ka ir palikuši maz Latvijas iedzīvotāju, kuri nav dzirdējuši par Raunas Staburagu un, ka liela daļa no tiem, kuri apceļo savu dzimteni, ir apmeklējuši šo vietu. Ikdienā, visi kuri vēlas apskatīt šūnakmeni, izvēlas to darīt diennakts gaišajā laikā. Bet kāda ir šīs vietas maģija tumsā? Raunas novada dome sadarbībā ar Raunas novada tūrisma informācijas centru 2019. gada 2. februārī, Sveču dienā, piedāvā unikālu iespēju ikvienam Latvijas iedzīvotājam ieraudzīt Raunas Staburagu pavisam savādāku no ikdienā redzētā, ieraudzīt to tādu, kādu vēl neviens nekad nav skatījis. No plkst. 18.00 līdz 22.00 pa sveču, lāpu un lukturīšu izgaismotu pastaigu taku nonākt pie izgaismota Staburaga, kur muzikālu skaņu pavadībā iedzert siltu tēju un izliet savu personīgo sveci. Kā arī katrs apmeklētājs aicināts ņemt līdzi savu svecīti, kuru iedegt un novietot Staburaga pakājē, dāvājot tam savu gaismu, siltumu un laba vēlējumu iedegtu nelielajā liesmiņā. Pēc organizatoru teiktā, šī ir unikāla iespēja ieraudzīt Staburagu, kad visu Latviju jau klāj tumsa, gaismas un ēnu spēle uz šūnakmens un tumšā fona radīs nebijušas sajūtas un atmiņā paliekošus skatus, protams, neaizmirstot par lielisko pastaigu sveču gaismā visai ģimenei līdz Raunas Staburagam. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

5. Ar aktivitātēm dabā Latvijā atzīmēs Starptautisko mitrāju dienu

2019. gada 2. februārī ar izzinošām aktivitātēm dabā, talku un pārgājienu Dabas aizsardzības pārvalde aicina atzīmēt Starptautisko mitrāju dienu, kuras tēma šogad – mitrāji un klimata pārmaiņas. Šajā dienā Ķemeru Nacionālajā parkā, turpinot iniciatīvu "Daru labu dabai" plānots no kokiem un krūmiem attīrīt Kaņiera ezera piekrastē esošo kaļķaino zāļu purvu, taču mitrājiem veltīti pasākumi dažādās Latvijas vietās norisināsies vēl visu februāri. Mitrāji kā ekosistēmas ir ļoti nozīmīgi gan bioloģiskās daudzveidības saglabāšanā, gan cilvēka dzīvē. Tie dabā funkcionē kā dabiskie ūdens filtri, ūdens uzkrājēji plūdu laikā, klimata pārmaiņu novērsēji, kā arī mitrāji ir mājvieta dažādu sugu augiem un dzīvniekiem, kas īpaši pielāgojušies dzīvei pārmitros apstākļos. Pasaules Mitrāju dienā ik gadu februāra sākumā ikviens ir aicināts apzināties mitrāju nozīmi un šogad tā veltīta tematam "Mitrāji un klimata pārmaiņas". Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

6. Notiks zemledus makšķerēšanas sacensības «Lielais Lubāna loms 2019»

Visi zemledus makšķerēšanas entuziasti sarosās! 2019. gada 2. februārī visus aicina uz zemledus makšķerēšanas sacensībām "Lielais Lubāna loms 2019"! Starptautisko mitrāju dienu ietvaros, jau otro gadu pēc kārtas tiek rīkotas zemledus makšķerēšanas sacensības, kas ikgadēji norisinās februāra mēnesī. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

7. Līgatnes dabas takās notiks meža biatlona sacensības

Dabas aizsardzības pārvalde (turpmāk – Pārvalde) un Gaujas Nacionālā parka fonds aicina ikvienu interesentu un aktīvās atpūtas cienītāju sestdien, 2. februārī Līgatnes dabas takās piedalīties Meža biatlona sacensībās, kur slēpošanu papildinās šautriņu mešana mērķī. Meža biatlons ir lieliska iespēja baudīt ziemu, izkustēties svaigā gaisā un pārbaudīt savu precizitāti. Sacensības norisināsies 5,5 kilometru garā aplī, kurā varēs doties slidsolī vai klasiskajā slēpošanas solī, atkarībā no vecuma grupas aplis būs jāveic vienu vai divas reizes, katrā aplī divas reizes apmeklējot "šautuvi".  Lai netraucētu Līgatnes dabas taku iemītnieku mieru, šautuvēs dalībnieki metīs šautriņas. Bērni līdz 10 gadu vecumam varēs doties slēpojumā gidu pavadībā, bez sacensību ieskaites – distances garums 600 metri, vai vecāku pavadībā Zvirbuļu vai Cielavu distancē. Plašāka informācija par pasākumu pieejama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 27.04.2024 27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 25.04.2024 Latvijas nacionālā teātra izrāde TUKUMĀ Tukuma TIC
25. aprīlī, plkst.13:00 Tukuma pilsētas Kultūras namā izrāde pusaudžiem un viņu vecākiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59588289sec.