Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Mostas daba un no ziemas miega mostamies arī mēs - aizvien vairāk ielās redzami skrējēji un nūjotāji, cilvēki dodas pa Latvijas dabas takām un saule žilbinot mānīgi smaida ikvienam no mums. Lai arī nedēļas nogalē spožie saules stari spēlēs paslēpes, izbaudi brīvdienas ar pilnu krūti. Dalāmies dažās idejās, kur vari doties šajā nedēļas nogalē.

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. «Satiec savu meistaru!» 155 vietās visā Latvijā

2019. gadā laikā no 5. līdz 7. aprīlim jau 11 reizi 155 vietās Latvijā 306 dažādu prasmju meistari gaidīs ikvienu interesentu, lai dalītos zināšanās un parādītu savas amata prasmes. Arī šogad meistari interesentus iepazīstinās ar aušanas, adīšanas, tamborēšanas, izšūšanas prasmēm, kokamatniecību, keramiku, dažādiem mūzikas instrumentiem, latviskām dziesmām un dančiem, un vēl daudz citām interesantām lietām, ko iespējams atrast garajā norišu sarakstā portālā www.satiecsavumeistaru.lv. Aicinām pie meistariem pieteikties jau iepriekš, jo norišu vietās var būt ierobežots apmeklētāju skaits. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

2. Alūksnes Bānīša stacijā norisināsies īpaša pavasara kokteiļu meistarklase

Alūksnes Bānīša stacijā 2019. gada 6. aprīlī norisināsies pavasara kokteiļu meistarklase. Laikā no 17.00 līdz 20.00 bārmeņi kopā ar meistarklases dalībniekiem pagatavos pavasara kokteili un īpašus uzlējumus. Būs iespēja uzzināt jaunākās tendences, saņemt padomus kā ar vienkāršām lietām padarīt skaistāku ikdienas vai svētku galdu. Dace Bumbiere – Augule, Alūksnes Bānīša stacijas pārstāve: "Aicinām uz kokteiļu meistarklasi, ko vadīs bārmenis Rūdolfs Milzarājs, kurš ikdienā sastopams populārajā Rīgas bārā "Herbārijs" - pērn uzvarēja Baltijas bārmeņu sacensībās un ieguva galveno balvu - braucienu uz Kentuki Four Roses burbona ražotni. Iepriekš viņu varēja sastapt tādās rīdzinieku iemīļotās vietās, kā Piens un Pagalms. Bārmenis ar kolēģi pastāstīs kā varam profesionāļu zināšanas izmantot un pielietot ikdienā". Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

3. Dabas liegumā «Lubāna mitrājs» notiks Putnu vērošanas dienas

2019. gada 6. un 7. aprīlī ikvienu dabas draugu aicina uz pavasara "Putnu vērošanas dienām 2019" dabas liegumā "Lubāna mitrājs". 6. aprīlī dalībnieki dosies pārgājienā uz zivju dīķiem Nagļu ciema apkārtnē, bet 7. aprīlī plānota pastaiga pa Īdeņas zivju dīķiem.  6. aprīlī sapulcējuši visus pasākuma dalībniekus, dosies aptuveni 3 stundu garā putnu vērošanas pārgājienā. Visi ielūkosies Nagļu dīķu gājputnu pasaulē. Pulcēšanās plkst. 11.00. Konkrētākas pulcēšanās vietas koordinātas tiks nosūtītas pasākuma dalībniekiem individuāli. Aptuvenais pārgājiena ilgums 3-4 stundas. Pārgājiena garums ~ 10-12 kilometri. Pārgājienu vadīs putnu vērotājs, Madonas vietējās grupas biedrs, Rūdolfs Kroičs. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

4. Putnu dienās aicina uz būrīšu darbnīcām un izzinošiem pārgājieniem

Dabas aizsardzības pārvalde (Pārvalde), atzīmējot Latvijas Ornitoloģijas biedrības (LOB) tradicionālās Putnu vērošanas dienas, 2019. gada 6. un 7. aprīlī aicina piedalīties dažādos pasākumos visā Latvijā – gan darboties būrīšu un putnu mājokļu meistardarbnīcās, gan doties izzinošos pārgājienos un iepazīt spārnotos debesu iemītniekus. Visplašākā Putnu dienu programma plānota Ķemeru Nacionālajā parkā kā arī Līgatnes dabas takās, taču interesantus uz dažādiem pasākumiem Pārvalde aicina arī Ludzā, Ļaudonā, Alūksnē un citur. "Pavasara putnu dienas ir lieliska iespēja iepazīt mums līdzās esošos lielos, mazos, čivinošos, dziedošos lidoņus, vērot lielo migrācijas brīnumu un izprast norises dabā. Putni mums ir līdzās gan pilsētās, gan laukos un to klātbūtne gan liecina par bioloģisko daudzveidību, gan arī vienkārši priecē ikvienu ikdienā," pauž Pārvaldes ģenerāldirektors Juris Jātnieks. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

5. Liepājā atklās laikmetīgo izstādi «Iekļauties kustībā»

2019. gada 5. aprīlī, plkst. 17.00 Liepājas koncertzāle "Lielais dzintars" sadarbībā ar Francijas institūtu Latvijā un Latvijas Mākslas akadēmiju aicina uz izstādes "Iekļauties kustībā" atklāšanu. Izstāde ir dialogs starp jauno un talantīgo franču mākslinieku Silvēru Žarosonu (Silvère Jarrosson) un trīs latviešu māksliniekiem Reini Bērziņu, Ansi Rozentālu un Jāni Noviku. Izstāde Liepājas koncertzāles mākslas telpā Civita Nova būs skatāma līdz 23. aprīlim. Izstāde apvieno četru mākslinieku daiļradi ar vienojošo pamata tēmu – kustība. Mākslinieki ir radījuši instalācijas, kas aicinās skatītājus saplūst ar mākslas darbiem. Silvērs Žarosons Francijā ir uzgleznojis 16 lielformāta audeklus, kuri izstādīti organiskā apļa kompozīcijā būs kā atbilde uz Anša Rozentāla metafiziskajām pārdomām par ūdens un gaisa tēmu, Jāņa Novika koka instalācijām vai Reiņa Bērziņa tēlniecības objektiem. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

6. Šmakovkas muzejā būs īpaša akcija

Aprīļa pirmajā svētdienā 2019. gada 7. aprīlī, individuālajiem apmeklētājiem Šmakovkas muzejā Daugavpilī biļetes cena būs īpaši patīkama. Muzeja apmeklētājiem ir pieejami arī bezmaksas audio gidi latviešu, latgaliešu, krievu, angļu, lietuviešu un vācu valodā. Muzejā ir iespēja degustēt dažādus šmakovkas veidus un iegādāties suvenīrus. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

7. Cēsīs norisinās Pavasara Restorānu nedēļa

No 2019. gada 1. līdz 7. aprīlim Cēsīs norisinās, nu jau ikgadējā Restorānu nedēļa. Cēsu Pavasara Restorānu nedēļas dalībnieki, rūpējoties par saviem apmeklētājiem, ir cītīgi sagatavojuši neatkārtojamas ēdienkartes visiem gardēžiem! Īpašajā Restorānu nedēļas piedāvājumā ir iespēja baudīt trīs ēdienu maltīti par 20,00 EUR. Gardēžus aicina pieci Cēsu restorāni - Cafe2Locals, Jāņoga, Hotel Cēsis, H.E. Vanadziņš Ziemeļu restorāns un Villa Santa Hotel. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47437191sec.