Izraujies brīvdienās uz tuvējo Latgali!

Izstrādāts vienas dienas ekskursijas maršruts "Brīnumzemes pasaka", kurā aicina izjust Dienvidlatgales viesmīlību un dažādību.

Tuvojas skolēnu vasaras brīvlaiks, un šobrīd ir laiks, kad bērniem un jauniešiem jāpaspēj paveikt savas ikdienas lietas, jānokārto pēdējās ieskaites un pārbaudes darbi. Taču šajā saspringtajā laikā nevajag aizmirst par atpūtu! Vai Jums negribas pacelties spārnos, aizvērt acis, sapņot un nokļūt citā brīnumainā pasaulē?

Līvānu uzņēmējdarbības atbalsta centrs kopā ar  Preiļu novada TIC piedāvā ekskursiju maršrutu "Brīnumzemes pasaka", kurā var doties gan ģimenes brīvdienu izbraukumā, gan organizētā skolēnu grupas ekskursijā. Ekskursijas laikā ir iespēja nokļūt Brīnumzemes valstībā – tikt pie sava lolota Laimes putniņa, iejusties prinču un princešu, galma dāmu un kungu lomās, graciozi izjāt zirga mugurā, izbaudīt Jersikas čipsu jaunās garšas, kā arī radoši izpausties keramikas darbnīcā.

Ekskursiju maršrutā iekļauti šādi apskates objekti: Latgales mākslas un amatniecības centrs un Jersikas čipsu ražotne (Līvānu novads), Miniatūrā karaļvalsts un leļļu galerija, un Polikarpa Čerņavska keramikas māja (Preiļu novads), zirgaudzētava "Trīs vītolu staļļi" (Riebiņu novads).

Latgales mākslas un amatniecības centrā iepazīsiet mākslas un amatniecības tradīcijas Latgalē un Līvānu stikla fabrikas darbības vēsturi. Iepriekš piesakoties, neaizmirstamas emocijas piedzīvosiet, vērojot, kā mūsdienās top unikālie stikla izstrādājumi.

Kāda mūsdienu bērniem var būt dzīve bez čipsiem? Iepazīt ražošanas procesu, ražošanā nepieciešamās zināšanas un profesijas, darba vidi un specifiku, kā arī uzzināt, kāpēc Līvānu novadā ir paši īpašākie čipsi, aicina "Jersikas čipsi".

Pasaulē zināmā autorleļļu māksliniece Vladlena ir uzbūrusi miniatūru karaļvalsti pašā Preiļu centrā. Leļļu galerijā iespēja apskatīt mākslinieces radītās fantāzijas lelles, kā arī ietērpties brīnišķīgos pasaku tērpos, pārtopot prinčos, princesēs, musketieros, galma dāmās… Pieejami vairāk kā 500 dažādi tērpi gan bērniem, gan pieaugušiem. Neviens te nepaliks vienaldzīgs!

Turpat netālu savas radošās prasmes aicinām izpaust P.Čerņavska keramikas mājā, kur profesionāla keramiķa vadībā varēsiet radīt savu pirmo svilpaunieku vai kopīgu ģimenes vai klases māla podu. Kad darbiņš būs apdedzināts, to būs iespējams saņemt arī pa pastu – atmiņai no skaistā piedzīvojuma Preiļos.

Savukārt, aktīvāku aktivitāšu cienītāji aicināti doties zirga izjādē Riebiņos. Zirgaudzētava "Trīs vītolu staļļi" piedāvā arī ekskursiju pa saimniecību, kurā tiks pastāstīts par zirgu kopšanas un audzēšanas specifiku, būs iespēja pabarot un paglaudīt zirdziņus.

Objektos apmeklējums obligāti ir jāpiesaka iepriekš arī nelielām cilvēku grupām, ģimenēm. Ekskursijas buklets pieejams te.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.09207988sec.