Latgales baznīcās notiks krāšņi ērģeļmūzikas svētki

No 2019. gada 12. līdz 27. jūlijam vairākās Latgales baznīcās notiks krāšņi ērģeļmūzikas svētki - festivāla "Latgales ērģeļu dienas 2019" koncerti.

Šogad festivāls notiks jau desmito reizi un tā ietvaros būs iespēja baudīt deviņus augstvērtīgus koncertus. Jubilejai par godu, festivāls pirmoreiz iziet ārpus baznīcas, ar jauno stabuļu ērģeļu ieskandināšanas koncerts J. Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā, kur pieredzējušo Krievijas mūziķu Denisa Mahaņkova un Dinas Ikhinas vadībā notiks arī meistarklases, kas visiem jaunajiem ērģelniekiem ir nozīmīgs notikums.

Šogad festivālā piedalās vairāki izcili mākslinieki: vijolniece Paula Šūmane, arfiste Ieva Šablovska, dziedātāji Dainis Skutelis un Agnese Urka, ērģelnieki Diāna Jaunzeme-Portnaja, Iveta Pelše, Larisa Carjkova, Digna Markule, ērģelnieku duets Deniss Mahaņkovs un Dina Ikhina (Krievija) un daudzi brīnišķīgi mūziķi. Festivāla īpašie viesi - Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas ērģeļu klases vadītāja, profesore Vita Kalnciema, vairāku Starptautisku konkursu laureāte Liene Andreta Kalnciema un jaunā, talantīgā dziedātāja Laura Purena!

Tradicionāli, viens no festivāla koncertiem būs jauno ērģelnieku sniegums, kurā piedalās Latgales mūzikas skolu un vidusskolu audzēkņi. Šogad jaunie mūziķi pieskandinās Balvu luterāņu baznīcu.

Lai mūzikas baudījums būtu pilnīgāks, ar video projekcijas palīdzību klausītāji varēs vērot mākslinieku priekšnesumu tuvplānā, redzēt emocijas un izpildījuma tehniskās nianses. Turpinot tradīciju, visi interesenti pēc katra koncerta ir aicināti tuvāk iepazīties ar konkrēto ērģeļu uzbūvi un darbības principiem, kā arī pieredzējušo mākslinieku pavadībā pamuzicēt paši.

Festivāls "Latgales ērģeļu dienas" ir labdarības projekts un ieeja visos tā koncertos ir par ziedojumiem, kas šogad tiks novirzīti Tilžas baznīcas ērģeļu atjaunošanai. Jau desmito gadu Festivāls pulcē lieliskus mūziķus, kuri ar savu talantu atbalsta Latgales dievnamos esošo stabuļu ērģeļu atdzimšanu un saglabāšanu. Festivāla mērķis ir popularizēt ērģeļspēles kultūru un latviešu ērģeļmākslu, atbalstīt ērģeļu uzturēšanu un apkopi, kā arī vēlreiz apliecināt to, ka Latgale un Latvija var lepoties ar daudzeim spožiem ērģelniekiem. Projektu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Valsts meži, Latgales reģiona plānošanas aģentūra, Latviešu fonds, Krustpils, Kārsavas, Krāslavas pašvaldības, Rēzeknes Tūrisma un kultūras centrs, Rēzeknes-Aglonas diecēze u.c.

Starptautiskā festivāla "Latgales ērģeļu dienas 2019" kocertu norise:

- 12. jūlijā plkst. 21.00  Stirnienes Sv. Laurencija Romas katoļu baznīcā koncerts  "STIRNIENES ĒRĢEĻU NAKTS".

Piedalās: Ilze Vizule (ērģeles), Gunta Greisle un Ainārs Kiserovskis (balss), koris Reversium,-diriģents Jānis Gruduls, Malnavas draudzes koris un īpašie viesi.

- 14. jūlijā plkst. 18.00 (pēc Svētās Mises plkst. 17.00) Krustpils Vissvētākās Trīsvienības Romas katoļu baznīcā koncerts "TEICI TO KUNGU".

Piedalās: Diāna Jaunzeme-Portnaja (ērģeles), Ieva Šablovska (arfa)

- 17. jūlijā plkst. 18.00 Līksnas Vissvētās Jēzus Sirds Romas katoļu baznīcā koncerts "VAKARA LŪGŠANA".

Piedalās: Digna Markule (ērģeles), Viktors Veļičko (kontrabass), Aleksandrs Veļičko, Jānis Veļičko, Pēteris Veļičko, Pāvels Veļičko (balss)

- 19. jūlijā  plkst. 18.00 Kārsavas (Malnavas) Rožukroņa Dievmātes Romas katoļu baznīcā "ĪPAŠO VIESU KONCERTS".

Piedalās: Vita Kalnciema, Liene Andreta Kalnciema (ērģeles),  Laura Purena (soprāns)

- 20. jūlijā plkst. 11.00 Balvu luterāņu baznīcā  "TOPOŠO ĒRĢELNIEKU KONCERTS".

Piedalās: Latgales reģiona mūzikas skolu un vidusskolu audzēkņi, Balvu Mūzikas skolas audzēkņi un pedagogi.

- 21. jūlijā plkst. 14.00 Vidsmuižas Svētā Gara Romas katoļu baznīcā "SENĀS MŪZIKAS KONCERTS".

Piedalās: Larisa Carjkova (ērģeles)

- 21. jūlijā  plkst. 18.00  Izvaltas  Svētās Annas Romas katoļu baznīcā koncerts "LATGALES ĒRĢEĻU GAISMA".

Piedalās: Iveta Pelše (ērģeles), Dainis Skutelis (balss), Kārlis Jēkabsons (trompete)

- 26. jūlijā plkst. 13.00 - 17.30 Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā notiks Ērģeļspēles meistarklases Latgales reģiona jaunajiem ērģelniekiem un ērģeļu iesvētīšanas svētbrīdis ar bīskapu Jāni Buli.

Vadītāji: Deniss Mahaņkovs un Dina Ikhina (Krievija)

- 26. jūlijā  plkst. 18.00  Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā  JAUNO STABUĻU ĒRĢEĻU IESKANIDINĀŠANAS KONCERTS Lielajā zālē.

Piedalās: Deniss Mahaņkovs un Dina Ikhina (ērģeļu duets, Krievija)

- 27. jūlijā plkst. 19.00 Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē "NOSLĒGUMA KONCERTS"

Piedalās: Dina Ikhina, Deniss Mahaņkovs (ērģeles, Krievija), Paula Šūmane (vijole), Agnese Urka (soprāns), Larisa Carjkova (ērģeles).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk
Latvija
Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk
27. aprīlī - lielais Stādu tirgus Madonā Madonas TIC
Stādu tirgus Madonā jau ir kļuvis par nozīmīgu pavasara tradīciju plašā apkārtnē. Tas ir īstais starts uzsākt praktiskus pavasara darbus dārzos un | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.0272491sec.