Carnikavā būvēs jaunu baznīcu

Ādažu evaņģēliski luteriskās draudze Carnikavas XVIII Nēģu svētkos 2019. gada 24. augustā oficiāli paziņoja, ka jaunā Carnikavas baznīca tiks celta Carnikavas novada centrā, līdzās Svētku laukumam pie tā sauktās "Laivu mājas", kur pēc vēsturiskā koka dievnama Siguļos zaudēšanas ugunsnelaimē 2017. gada 10. decembrī draudze pulcējas un notur dievkalpojumus.

Draudzes mācītājs Ivars Jēkabsons pirms nēģu zupas dalīšanas svētkos uzrunāja klātesošos, un jau tradicionāli par iespēju nobaudīt nēģu zupu tika vākti ziedojumi baznīcai. Šogad nēģu zupas akcijā ziedoti 1176,23 eiro, ko izlietos baznīcas celtniecības atbalstam.

Tika izvērtēti vairāki varianti, iespējamās izmaksas un novada attīstības vīzija, kā arī citi būvniecības tehniskie aspekti potenciālajās vietās, līdz nonāca pie secinājuma, ka baznīcas celšanai tieši šī vieta ir vispiemērotākā. Novada centrs vēsturiski ir pārvietojies no Siguļiem uz tagadējo Carnikavu. Šo ieceri atbalsta gan Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) Virsvalde, gan novada ļaudis un draudzes cilvēki.

Kopš uguns nelaimes draudzei Carnikavā ir bijusi jauna sanākšanas vieta – ar vietējo uzņēmēju vēlību tai tika uzticēta "Laivu māja", kas atrodas Carnikavā, Stacijas ielā 21 pie gājēju un velosipēdistu tilta pār Gauju. "Šī vieta sākotnēji kļuva par patvērumu draudzei. Tagad, nu jau mūsu Laivu māja, ir pārtapusi par kapelu ar ļoti patīkamu atmosfēru. Draudze šo vietu ir iemīlējusi un tāpēc nolēma šeit blakus arī celt jauno baznīcu. Vecā nodegusī baznīca Siguļos senāk kalpoja par orientieri kuģiem jūrā. Arī jaunā baznīca Carnikavas novada centrā būs sava veida bāka - vēl viens orientieris pilsētas ainavā un dzīvē. Šai vietai vijas garām arī Latvijas Santjago ceļš jeb "Svētā Jēkaba ceļš". Te ir pieturvieta, kas jau top iezīmēta arī Eiropas svētceļojumu kartēs. Tai jākļūst par piestātni svētceļniekiem, gan arī par mājokli un viesmīlības kalpošanu draudzei, kas liecina Dieva mīlestības vēsti Latvijai un visai pasaulei, " atklāj mācītājs Ivars Jēkabsons.

Draudzes vadība informē, ka jaunās baznīcas uzcelšanai šobrīd jau saziedoti 37 000 eiro, notiek aktīvi projekta sagatavošanas darbi, tomēr galvenais darbs tiekot ieguldīts, lai Carnikavā atjaunotu un celtu pašu draudzi un vairotu tur garīgo dzīvi.

Jau vēstīts, ka 2017. gada otrā Adventa svētdienas rītā līdz pamatiem nodega gandrīz pilnība restaurētais 300 gadu senais Carnikavas koka dievnams Siguļos. Šī ugunsnelaime aizslaucīja vairāk nekā 10 gadu ilgus pūliņus un vairāk nkā 100 tūkstošu eiro ieguldījumus. Policijas izmeklēšanā tā arī neizdevās noskaidrot iemeslus, kas notika tajās dienās, kamēr restauratori bija prom. Netika atrasti arī tehniski aizdegšanās iemesli, bet aizdomas par ļaunprātību palikušas tikai aizdomas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienas Rīgas Motormuzejā Motormuzejs
Aicinām apmeklēt Rīgas Motormuzeju Lieldienu brīvdienās! 29. martā būs iespēja piedalīties Lieldienu aktivitātēs - olu meklēšanā muzeja | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 31.03.2024 Jautrās LIELDIENAS Kandavā Tukuma TIC
31.martā Kandavas Promenādē tiks svinētas Lieldienas ar muzikālu izrādi "Pasaku sargi" pulksten 12:00, pūkaino mīluļu parādi, putnu būrīšu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.75091314sec.