Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Daba tinas zeltā un šķiet, ka rudens pieskaries ik kokam, ik ziedam ik pļavai - pat zemei pāri klājas čaukstoša lapu sega. Izbaudi šo skaisto laiku un atceries - šis krāšņais rudens laiks ir tik gaistošs un nepaspēsi ne attapties, kad koki būs kaili un un visa rudens burvība būs zudusi. Esi aktīvs un ceļo! Mūsu ikdienu veido sajūtas - atrodi savējo kādā no nedeļas nogalē notiekošajiem pasakumiem!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Dobelē norisināsies Latvijas sulīgākais festivāls «Ābolu svētki»

2019. gada 5.oktobrī plkst. 10.00-14.00 Dārzkopības institūta Pētera Upīša ceriņu dārzā norisināsies Dobeles Ābolu svētki. Jau astoto gadu Latvijas sulīgākais festivāls pulcēs novada un apkārtnes mājražotājus, stādaudzētājus un augļkopjus, lai piedāvātu labāko, kas nācis no Dobeles novada. Šīs ražas svinības būs izglītojoši izklaidējošs kultūras pasākums, kurā ābolu tematika ieņems goda vietu gan sporta un prāta aktivitātēs, gan atrakcijās maziem un lieliem, gan dzīvespriecīgā izklaides un muzikālajā buķetē, gan arī dārzkopības ekspertu ekskursijās un konsultācijās. Plašāka informācija par notikumu šeit.

2. Salaspils Ražas svētkos meklēs lielāko ķirbi un dīvainākos dārzeņus

Par tradīciju kļuvušie Salaspils Dabas draugu savienības (SDDS) rīkotie Ražas svētki notiks 2019. gada 5.oktobrī reizē ar Nacionālā botāniskā dārza sezonas noslēguma stādu gadatirgu. Pasākuma centrālais notikums – Salaspils lielākā ķirbja svēršana, taču novada iedzīvotāji un viesi tiek aicināti atrādīt arī citas dārza veltes. Atsevišķā nominācijā balvas tiek pasniegtas arī dīvainākajam auglim vai dārzenim. Tas nozīmē tikai to - ja dārzā izaudzis vai saaudzis, kas īpaši greizs un šķietami nepareizs vai, gluži otrādi neparasti pareizs un smuks – tam īstā vieta būs Ražas svētku eksponātu rindās. Plašāka informācija par notikumu šeit.

3. Kuldīgā norisināsies nozīmīgākais rudens pasākums «Hercoga Jēkaba gadatirgus»

2019. gada  5. oktobrī, no 12.00 līdz 16.00 Kuldīgā ar bagātīgu tirdziņu, gardiem ēdieniem un dzērieniem, dziesmām, dejām un citām izklaidēm ikvienu apmeklētāju sagaidīs nozīmīgākais rudens pasākums – desmitais Hercoga Jēkaba gadatirgus. Kā jau ierasts, Hercoga Jēkaba gadatirgus ir tā reize, kad pilsētā sabrauc ļaudis no visiem 13 Kuldīgas novada pagastiem – Ēdoles, Gudeniekiem, Īvandes, Kabiles, Kurmāles, Laidiem, Padures, Pelčiem, Rendas, Rumbas, Snēpeles, Turlavas un Vārmes –, lai tirgus apmeklētājiem  rādītu, ko katrs izaudzējis, pagatavojis vai kā prot izklaidēt viesus. Veselības uzturēšanai ēdolnieki piedāvās iegādāties ķiplokus un medu, zeķu adīšanai – dziju, lai ziemā siltas kājas, bet baudīšanai uz vietas ceps kartupeļu pankūkas. Gudenieku ļaudis būs atbraukuši ar gardo "Bumbuļmaizes" produkciju, dažādām kūkām, sklandraušiem, sieru un dārzeņiem. Plašāka informācija par notikumu šeit.

4. Vienkoču parkā notiks gadskārtējā Uguns nakts

2019. gada 5. oktobrī no 18:30 Vienkoču parkā notiks gadskārtējā Uguns Nakts, kas ir gaismas un noskaņu vakars, kura mērķis ir vienu īso rudens dienu padarīt ilgāk gaišu, dot iespēju uzlādēt sevi ar sveču gaismu un siltumu ziemas tumšajam periodam, lai vieglāk sagaidīt pavasari. 18:30 sāksies gaismu meža iedegšana un senie danči, kas vēlāk saplūdīs ar Uguns rituālu un 21:00 notiks  tradicionālais lāpu gājiens pa Vienkoču parka takām, veidojot šķietami nebeidzamo uguns čūsku. Lāpu gājiena noslēgumā uguns žonglieru šovs. Uguns Nakts laikā darbosies dažādas amatnieku darbnīcas un citas aktivitātes, kur katram būs iespēja iesaistīties un līdzdarboties. Būs iespēja vizināties zirga mugurā, šaut ar loku, vērot kalēja un tāšu pinēju meistaru amata prasmi, Kokamatniecības muzejā darbosies kokamatnieki. Dzīvo masku darbnīcā tiks dota iespēja pārvērsties par meža gariņu, vai spoku, bet Zāļu sievas namiņā notiks nākotnes izzināšana pēc rūnu zīmēm. Lāpu un sveču darbnīcās varēs izgatavot pats savu lāpu, vai vaska sveci.  Lielā grava pārtaps izgaismotajā un mistiskajā veļu pasaulē. Plašāka informācija par notikumu šeit.

5. Latvijā notiks gada spārnotākais pasākums «Putnu dienas»

Aicinot ikvienu pievienoties putnu vērotāju pulkam vairāk nekā 40 Eiropas un Centrālāzijas valstīs oktobra pirmajā nedēļas nogalē, Latvijas Ornitoloģijas biedrība un Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Latvijas Vides aizsardzības fondu un citiem partneriem izziņo gada spārnotāko pasākumu – Eiropas Putnu vērošanas dienas jeb "EuroBirdwatch 2019". "Rudens ir laiks, kad putnus pavadām tālajā ceļā uz ziemošanas vietām. Putnu dienās iedrošinām ikvienu vērot un būt klāt putnu migrācijas notikumā: tikšanās ar putnu ekspertiem klātienē, būrīšu darbnīcas ģimenēm, izzinošas pastaigas dabā un putnu vērošana torņos, netradicionālas putnu vērošanas vietas. Pasākumu daudzveidība vienlaikus ir arī iespēja iepazīt dažādas Latvijas vietas," uzsver Eiropas Putnu vērošanas dienu koordinatore Latvijā Lāsma Semerova, mudinot oktobra pirmajā nedēļas nogalē - 2019. gada 5. un 6. oktobrī - izvēlēties laikapstākļiem piemērotu apģērbu un apavus, lai dotos dabā. Plašāka informācija par notikumu šeit.

6. Siguldas pūtēji ieskandinās Zelta rudens Turaidā

2019. gada 6. oktobrī plkst. 15.00 Turaidas muzejrezervātā apmeklētājus ar laba garastāvokļa mūziku sagaidīs Siguldas pagasta kultūras nama pūtēju ansamblis "Sigulda" diriģenta Jāņa Raslava vadībā. Brīvdabā skanēs latviešu, slovēņu, čehu un austriešu komponistu skaņdarbi. Pūtēju ansamblis "Sigulda" savās košajās frakās un cilindros lieliski papildinās vēstures stāstus, rudens krāšņo ainavu, kas šogad Turaidā ir neaprakstāmi koša un daudzkrāsaina. Plašāka informācija par notikumu šeit.

7. Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā izstādes varēs apskatīt par akcijas cenām

2019. gada 6. oktobrī Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā pastāvīgā ekspozīcija un mainīgās izstādes būs skatāmas par akcijas cenām. Jau vairākas nedēļas Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā skatāma Marka Rotko dzimšanas dienas izstāžu sezona – veltījums glezniecībai ar sešiem starptautiskiem izstāžu projektiem. Jau šo piektdien izstāžu sezonu kuplinās vēl divas jaunas izstādes – 15. starptautiskā glezniecības simpozija "Mark Rothko 2019" grupas izstāde un mākslinieka Māra Uldriķa personālizstāde "Kompozīcijas". Plašāka informācija par notikumu šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Latvija
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76435208sec.