Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Klāt oktobra pēdējā nedēļas nogale - lapu sega krāšņi noklajusi zemi, bet sinoptiķi sola, ka jau nākamajā nedēļā gaidāms pirmais sniegs. Laikapstākļi mijas ik mirkli un mums atliek vien meklēt īstos aģērbus, lai varam izbaudīt ik dienu ar pilnu krūti. Lai ikvienam lasītajam izdodas notvert mirkļu burvību gan saules blāvi apspīdētajās dienās, gan krēslainajos vakaros. Atrodi kādu sev saistošu pasākumu un izbaudi brīvdienas ar pilnu krūti!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Latvijas pilīs un muižās norisināsies Leģendu nakts: kur doties un ko apskatīt?

2019. gada 26. oktobrī biedrība "Latvijas Piļu un muižu asociācija" aicina uz tradicionālo Leģendu nakti, kad pilīs un muižās atdzīvosies vēsture un izgaismosies šodiena, kad kultūras mantojuma vērtības ikviens interesents varēs iepazīt neierastā daudzveidībā. Leģendu nakti varēs izbaudīt pasākumos no plkst. 18.00 līdz pusnaktij, dažviet arī agrāk vai vēlāk – līdz pat plkst. 3.00. Dalība pasākumos lielākoties būs bez maksas, bet atsevišķas aktivitātes, koncerti, balles – par ieejas maksu iepriekšpārdošanā (lētāk) vai uz vietas. Leģendu nakts ir Latvijas Piļu un muižu asociācijas organizēts un biedru rīkots ikgadējs pasākums ar mērķi popularizēt Latvijas piļu un muižu bagāto un daudzveidīgo kultūras mantojumu, veicināt vietējo tūrismu un pagarināt tūrisma sezonu. Plašāka informācija par notikumu šeit.

2. Daugavpils kļūst par akordeona mūzikas galvaspilsētu

2019. gada 24. oktobrī Daugavpilī savu skanējumu uzsāks XVI Starptautiskais akordeona mūzikas festivāls. Kā jau ierasts – ik pēc diviem gadiem oktobra mēnesī Daugavpils kļūst par akordeona mūzikas galvaspilsētu, kad pilsētā no dažādām valstīm ierodas gan topošie jaunie akordeona mūzikas mākslinieki, gan arī Latvijā un pasaulē atzīti meistari. Šogad Daugavpilī viesosies akordeonisti no Baltkrievijas, Francijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas un Ukrainas. Festivāls norisināsies līdz 26. oktobrim. Tā ietvaros jau 11.reizi notiks Valērija Hodukina Starptautiskais jauno akordeonistu konkurss "Daugavpils 2019", kurā sacentīsies jaunie mākslinieki divās vecuma kategorijās. Konkurss norisināsies 24.un 25.oktobrī, un to vērtēs starptautiska žūrija. Plašāka informācija par notikumu šeit.

3. Līgatnes dabas takās atzīmēs gada dzīvnieka - aļņa – dienu

Līgatnes dabas takās 2019. gada 26. oktobrī norisināsies 2019. gada dzīvnieka – aļņa diena, kuras laikā ikviens dabas taku apmeklētājs varēs iepazīt aļņa dzīvesveidu un paradumus, darbojoties radošās darbnīcās un piedaloties spēlēs. Pie dabas izglītības centra "Pauguri" no plkst. 12:00 līdz plkst. 15:00 norisināsies dažādas izklaidējošas un izzinošas aktivitātes, kā arī varēs apskatīt aļņa ragu izstādi. Visu dienu apmeklētāji, kam vārdā vai uzvārdā ir kāda saistība ar alni, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, Līgatnes dabas takas varēs apmeklēt bez maksas. Plašāka informācija par notikumu šeit.

4. Apmeklētāju sezonas noslēgumā Teiču rezervāts aicina uz pārgājienu un velobraucienu

Noslēdzot šī gada apmeklētāju sezonu Teiču dabas rezervātā, Dabas aizsardzības pārvalde 2019. gada 26. oktobrī aicina uz pārgājienu Sildu dabas takā un velobraucienu no Murmastienes  līdz Siksalas tornim. "Katram gadalaikam un teritorijai sava burvība, arī rudenim. Tas pārņēmis arī Latvijas lielāko dabas rezervātu un Teiču purvu, ievērpjot  zirnekļu tīklos  un iekrāsojot sārti brūnos toņos. Teiču dabas rezervātā Dabas aizsardzības pārvaldes speciālistu pavadībā varēja viesoties no 1. jūnija, bet līdz ar oktobra beigām apmeklējumu sezona noslēdzas," stāsta dabas izglītības centra "Rāzna" vadītāja Regīna Indriķe. Plašāka informācija par notikumu šeit.

5. Izstādē «ZooExpo 2019» būs apskatāmi ik daudz retumi kā vēl nekad

Kajs, Jakutijas laika, itāļu dzinējsuns - tās ir tikai dažas no 67(!) retām, Latvijā nereģistrētām suņu šķirnēm, kas būs sastopamas izstādē "ZooExpo 2019" jau 26. un 27. oktobrī Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsala. Arī kaķu mīļotājiem izstādē būs apskatāmi īsti retumi. Plašāka informācija par notikumu šeit.

6. Cēsīs aicina izbaudīt Rudens restorānu nedēļu

Kā garšo rudens? Pēc karsti kūpošas krēmzupas ezera krastā - kad pirksti salti, bet zupa māla bļodā tos silda, gaileņu mērces, kuru pagatavot tik labi kā ome spēj tikai Cēsu restorāni, un ābolu-brūkleņu plātsmaizes, kas likusi visai mājai smaržot pēc piemājas dārza - saldi un silti, tieši tik mājīgu un sirsnīgu Cēsu Rudens restorānu nedēļu ikvienam līdz 27. oktobrim. Ceturtajā oktobra nedēļā jau ceturto reizi pēc kārtas Cēsu restorāni pulcēs viesus, lai atzīmētu restorānu nedēļu, kuras laikā cēsniekiem un pilsētas viesiem būs lieliska iespēja nobaudīt izsmalcinātus un garšu bagātus ēdienus par īpaši draudzīgām cenām. Šoreiz gardēžus ciemos aicinās nu jau 7 Cēsu pilsētas un apkārtnes restorāni. Plašāka informācija par notikumu šeit.

7. Dzelzceļa muzejs aicina uz miniatūro maketu izstādi «Liliputija 2019»

No 2019. gada 23. līdz 27. oktobrī Dzelzceļa muzejā varēs izbaudīt miniatūro maketu pasauli. Dažādu veidu un mērogu miniatūrie dzelzceļa maketi no Latvijas, Čehijas, Vācijas un Krievijas, Alfrēda Straumes miniatūro ēku izstāde, radošas darbnīcas bērniem, lokomotīvju un vagonu modeļu parāde un sarunas ar modelistiem. Izstādē atsāks darboties, šobrīd pārbūves procesā esošais, Dzelzceļa muzeja 1:87 mēroga makets. Gada laikā tas pieaudzis līdz 44 m2 ar trijām stacijām (Tukums II, Līvbērze, Spāre), 11 pazemes ceļiem. Plašāka informācija par notikumu šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.62188792sec.