Latvijā uzsāk akciju «Latgalīšu volūdai draudzeiga vīta»

Starptautiskajā Dzimtās valodas dienā 2020. gada 21. februārī, latgaliešu portāls lakuga.lv uzsāk akciju "Latgalīšu volūdai draudzeiga vīta", aicinot saņemt īpaša dizaina uzlīmi.

Akcijas mērķis ir mudināt latgaliešus ikdienas saziņā izmantot dzimto valodu, kā arī veicināt sabiedrības izpratni par latgaliešu valodas vērtību un pozitīvu attieksmi pret to.

"Latgalīšu kulturys ziņu portals lakuga.lv" radījis īpaša dizaina uzlīmi "Latgalīšu volūdai draudzeiga vīta", piedāvājot to bez maksas saņemt uzņēmumiem, organizācijām, valsts un pašvaldību iestādēm, kurās tiek lietota latgaliešu valoda un kuru klientiem, pakalpojumu saņēmējiem ir iespēja sazināties latgaliski, kā arī vietām, kurās pieejami resursi latgaliski. Uzlīmes dizainu veidojusi Inese Krivmane.

"Ar itū akceju mes gribim mudynuot latgalīšus kasdīnys saziņā vaira izmontuot sovu dzymtū volūdu, kai ari vīnlaikus veicynuot sabīdreibys izpratni par latgalīšu volūdys vierteibu i pozitivu attīksmi pret jū. Kasdīnys saziņā latgalīšu volūdu izmontoj 8–9% Latvejis īdzeivuotuoju, i volūdai ir cīši lela nūzeime latgaliski latvyskuos identitatis saglobuošonā ," saka akcijas organizatore un portāla lakuga.lv redaktore Vineta Vilcāne.

Akcijai atsaukušās jau vairākas latgaliskas vietas – Latgales vēstniecība GORS, Baltinavas vidusskola, Rēzeknes novada pašvaldības iestādes, kafejnīca "Ausmeņa Kebabs", Latvijas Radio Latgales studija, Daugavpils Universitāte u.c., tajā skaitā arī ārpus Latvijas – Ādama Mickēviča universitāte Poznaņā (Polija) un Latvijas goda konsulāts Hjūstonā (ASV).

Portāls lakuga.lv aicina uzlīmi saņemt iestādes, organizācijas, uzņēmumus, kuri vēlas paust pozitīvu attieksmi pret latgaliešu valodu, un pielikt to redzamā vietā, piemēram, uz ieejas durvīm. Uzlīmes saņemšana neuzliek nekādus pienākumus un saistības. To saņēmušās vietas ir atzīmētas īpašā kartē.

Uzlīmi iespējams lietot arī digitālā formātā, kā arī izdrukāt un izmantot pēc saviem ieskatiem, ja tie nav pretrunā ar akcijas ideju. Uzlīmi aizliegts pārdot, arī tad, ja persona tās izgatavošanā investējusi savus līdzekļus. Uzlīme lejupielādēšanaiatrodama šeit.

Akcija ir daļa no projekta "Mazāklietotās valodas, lielās iespējas. Sadarbība pētniecībā, kopienu iesaistīšana un inovatīvi mācīšanas rīki – COLING" (projekta līgums Nr. 778384) aktivitātēm.

"Latgalīšu kulturys ziņu portals lakuga.lv" ir pasaulē vienīgais tikai latgaliešu rakstu valodā saturu radošs medijs. Tajā var lasīt par Latgales un latgaliskās kultūras aktualitātēm, intervijas ar sabiedrībā zināmiem cilvēkiem, kā arī atrast vērtīgus materiālus latgaliešu valodas rakstītprasmes uzlabošanai. Portālu lakuga.lv uztur biedrība "Latgolys Studentu centrs", tās darbību 2020. gadā atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds profesionālu nevaldības kultūras organizāciju atbalsta programma.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Labi būt pavasarī - Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izdots jaunais kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā” - aplūko un iedvesmojies brīvdienām! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.44956899sec.