Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Lai arī šobrīd pasaulē un arī Latvijā dominē ziņas par vīrusiem, šajā nedēļas nogalē noskaņu uzlabos pankūkas, kas tiks ceptas par godu slāvu pavasara gaidīšanas svētkiem - Masļenicai, kurus svinēs lielā daļā Latvijas. Daba mums sarūpējusi arī sniega segu, tādēļ nelaid garām izmantot īso prieku un ļaujies ziemai pavasarī! Lai katram Travelnews.lv lasītājam šonedēļ izdodas smelies prieku un iedvesmu kādā no brīvdienu pasākumiem vai vienkāršas atpūtas Latvijas dabā.

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1.Rīgā notiks pilsētas svētki «Masļeņica – lielais pankūku cepiens»

2020. gada 29. februārī Vecrīgā, Līvu laukumā, no 12:00 līdz 20:00 tiks svinēti pavasara tuvošanās svētki "Masļeņica – lielais pankūku cepiens". Pasākums būs īpašs ar to, ka tajā piedalīsies ne tikai populāri Rīgas šefpavāri, bet ar īpaši sagatavotu un atlasītu programmu pilsētvidē uz svētku skatuves uzstāsies turpat blakus esošais Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris. "Masļeņica – lielais pankūku cepiens" tiek rīkots sadarbībā ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātri, kas apmeklētājus priecēs ar īpaši atlasītiem muzikāliem priekšnesumiem no iestudētajām izrādēm. Plašāka informācija par notikumu šeit.

2. Daugavpilī aicina uz «Plašās Masļeņicas» svētkiem

2020. gada 29. februārī plkst. 12.00 Daugavpilī, Vienības laukumā, notiks tradicionālā "Plašās Masļeņicas" svētku svinēšana. Pavadot ziemu, ikviens tiek aicināts jautri nosvinēt šos krāšņos svētkus. Ik gadu Daugavpilī, ievērojot senās slāvu tradīcijas, plaši un krāšņi tiek atzīmēta Masļeņica jeb ziemas pavadīšanas un pavasara sagaidīšanas svētki. Svētkus svin, lai sagaidītu sauli pēc ziemas atgriežamies. Pasākuma laikā ikviens varēs iesaistīties spēlēs un atrakcijās, būs vizināšanās ar zirgiem, dažādi konkursi un jautra loterija. Spēļu sektorā tiks piedāvāta svētku izklaides programma ar dažādām krievu tautas spēlēm. Plašāka informācija par notikumu šeit.

3. Iepazīsti jaunās studiju programmas izstādē «Skola 2020»

No 2020. gada 28. februāra līdz 1. martam Ķīpsalā starptautiskās izglītības izstādes "Skola 2020" apmeklētāji klātienē varēs iepazīties ar pašām jaunākajām Latvijas mācību iestāžu piedāvātajām studiju programmām. Par dažām no tām uzzini jau tagad! Plašāka informācija par notikumu šeit.

4. Limbažos aicina baudīt mākslu un mūziku

2020. gada 1. martā plkst.16.00 Limbažu Vecajā rātsnamā atklās Edija Dukura portretu izstādi "Kā uz delnas". Edijs Dukurs ir Liepājas pusē, Priekulē dzimis mūziķis, basģitārists, gleznotājs, SUP dēļu radītājs. Plašāka sabiedrība Ediju Dukuru iepazina TV šovā Dziedošās ģimenes, kur viņš muzicēja kopā ar saviem bērniem - Paulu un Miku. Izstādes ideja ir iemūžināt un cildināt spilgtas personības. Izstādē "Kā uz delnas" eksponē brīvi skicētus ar eļļu gleznotus zināmu mākslinieku portretus, cenšoties atainot viņu raksturu un cilvēcisko būtību. Izstāde būs apskatāma līdz 31.martam! Plašāka informācija par notikumu šeit.

5. Rēzeknē aicina svinēt tradicionālos slāvu tautību svētkus «Masļeņica»

2020. gada 1. martā no plkst. 9.00 Rēzeknes Kultūras un atpūtas parkā (Raiņa ielā 29a) aicina svinēt tradicionālos slāvu tautību svētkus "Masļeņica". Darbosies svētku tirgus, paredzētas sporta aktivitātes visām paaudzēm, tāpat būs arī konkursi un balvas, nacionālo ēdienu degustācija, koncerts un noslēgumā uguns šovs. Plašāka informācija par notikumu šeit.

6. Ventspilī svinēs tradicionālos slāvu tautas svētkus Masļeņicu

2020. gada 1. martā plkst.12:00 Piejūras brīvdabas muzejā Ventspilī norisināsies tradicionālie slāvu tautas svētki – Masļeņica. Priecīgo pankūku izēšanos un atvadas no ziemas slāvu tautas tradīcijās piedāvā piedzīvot Ventspils Nacionālo kultūras biedrību asociācija svētdien, Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā. No plkst.12:00 līdz 15:00 uz lielās skatuves svētku apmeklētājus gaidīs dziesmas, dejas, jautras tautas spēles un konkursi ar skatītājiem. Plašāka informācija par notikumu šeit.

7. Šmakovkas muzejā apmeklētājus sagaidīs īpaša akcija

Marta pirmajā svētdienā, 2020. gada 1.martā, individuālajiem apmeklētājiem Šmakovkas muzejā Vienības namā, Rīgas ielā 22a , Daugavpilī būs sarūpēta īpaša biļetes cena. Muzeja apmeklētājiem ir pieejami arī bezmaksas audio gidi 6 valodās – latviešu, latgaliešu, krievu, angļu, lietuviešu un vācu valodā, pieejamas ir ekskursijas gida pavadībā. Muzejā ir iespēja degustēt dažādus šmakovkas veidus un iegādāties suvenīrus. Plašāka informācija par notikumu šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51429486sec.