Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Marts ir klāt un gaisā virmo pavasarīgas vēsmas. Putni vītero daudz skaļāk, saule no rītiem mūs modina agrāk, bet vakaros saulrieti ierodas aizvien gausāk. Vēl mirklis un attapsimies veroties zaļojošajā zālē un plaukstošajās pļavās. Bet šobrīd - baudām mirkļus PIRMS. Lai katram Travelnews.lv lasītājam šonedēļ izdodas smelies prieku un iedvesmu kādā no brīvdienu pasākumiem vai vienkāršas atpūtas Latvijas dabā.

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1. Ķemeru Nacionālajā parkā varēs iepazīt lūsi un viņa plēsīgos draugus

Dabas aizsardzības pārvalde savvaļas sugu aizsardzības mēnesī aicina uz lūšiem veltītu pasākumu Ķemeru Nacionālajā parkā 2020. gada 7. martā no plkst. 11.00 līdz 14.00 dabas izglītības centrā "Meža māja" Ķemeros notiks informatīvs pasākums "Lūsis un viņa plēsīgie draugi". Pasākuma laikā būs iespēja uzzināt vairāk par savvaļas sugu aizsardzību pasaules mērogā, kā arī uzzināt vairāk par aizsargājamiem plēsējiem, kas sastopami tepat Latvijā un arī Ķemeru Nacionālajā parkā. Par galveno varoni izvēlēts lūsis – vienīgais kaķu dzimtas savvaļas plēsējs Latvijā. Plašāka informācija par pasākumu šeit.

2. Izzinošā pasākumā svinēs Līgatnes dabas taku 45. gadu jubileju

Dabas aizsardzības pārvalde aicina ģimenes ar bērniem, dabas draugus un ikvienu interesentu 2020. gada 7. martā doties uz Līgatnes dabas takām, kur īpašā pasākumā ar atraktīvām rotaļām un izzinošām darbnīcām atzīmēs 45 gadu jubileju kopš izveidotas dabas takas. Šajā dienā laikā no plkst. 12:00  līdz 14:00 ikvienam apmeklētājam būs iespēja doties dabas takās un, līdztekus dzīvnieku vērošanai, veikt un risināt dažādus uzdevumus, kas saistīti ar Līgatnes dabas takām, to vēsturi un iemītniekiem. Iepriekšēja pieteikšanās aktivitātēm nav nepieciešama un tajās var piedalīties ikviens, kurš iegādājies ieejas biļeti Līgatnes dabas takās. Plašāka informācija par pasākumu šeit.

3. Gājējiem uz vienu dienu atvēlēs Ģertrūdes ielu

Marta pirmajā sestdienā, 2020. gada 7.martā, satiksmei tiks slēgts Ģertrūdes ielas posms – no Brīvības ielas līdz Čaka ielai. Izvērtējot līdzšinējos eksperimenta rezultātus ar Tērbatas ielu un Blaumaņa ielu secināts, ka tie vērtējami pozitīvi, tomēr vēl nav iespējams izvēlēties vienu konkrētu pilsētas ielu, kur šo ieceri īstenot ilgtermiņā. Plašāka informācija par notikumu šeit.

4. Tukuma pusē aicina uz skaistiem koncertiem un pasākumiem

Klāt pirmais pavasara mēnesis un gadu desmitiem daudzinātā Sieviešu diena - 8. marts, kuru Tukuma pusē iezīmēs ar skaistiem koncertiem un pasākumiem, īpašām degustācijām un gardām maltītēm. Īpaši šai dienai veltītas būs arī svētku balles. Vēl nedēļas nogalē dabas cienītājiem būs iespēja piedalīties izzinošā pasākumā par lūšiem Ķemeru nacionālajā parkā, mākslas cienītājiem iespēja apmeklēt izstādes atklāšanu mākslas galerijā "Durvis", bet Ģimeņu dienā Jaunmoku pilī būs iespēja kavēties sarunās pie tējas un piedalīties aktivitātēs Meža muzejā. Plašāka informācija par pasākumiem šeit.

5. Ventspilī aicina uz Sniegpulkstenīšu talku

2020. gada 8. martā, plkst. 11.00, Ventspilī, Dzirnavu laukumā notiks ikgadējā tradīcija - Sniegpulkstenīšu talka. Ventspils pilsētas pašvaldība aicina ikvienu ventspilnieku un pilsētas viesus piedalīties talkā, lai kopīgi sagaidītu pavasari daudz ziedošāku ar pozitīvām emocijām. Godājot ziedošās pilsētas tradīcijas, jau 6. gadu pēc kārtas Ventspilī tiek atzīmēta unikāla tradīcija, kura aizsākās 2014. gadā – pavasara sagaidīšana ar Sniegpulkstenīšu stādīšanas talku. Arī šopavasar pulcēsimies Dzirnavu laukumā, lai kopīgi iestādītu jau sagatavotos, vai arī līdzi paņemtos sniegpulkstenīšu stādus. Dalībniekiem, kuriem nav iegādāti savi personīgie sniegpulkstenīšu stādi, viss talkai nepieciešamais inventārs tiks nodrošināts uz vietas talkas laikā. Plašāka informācija par notikumu šeit.

6. Jaunmoku pilī aicina uz Ģimeņu dienu

Sieviešu dienā, 2020. gada 8. martā, Jaunmoku pilī notiks tradicionālā Ģimeņu diena, kurā šoreiz uzmanību vērsīs sievišķā dzimuma nozīmei sabiedrībā un dabā. Tās ietvaros ģimenes varēs kavēties sarunās angļu tējas laikā un piedalīties dažādās aktivitātēs Meža muzejā. Visas dienas garumā pils ļaudis vedinās domāt par sievišķo dzimumu ne tikai kā par sievietēm - cilvēciskām būtnēm, bet arī kā par dzimtas turpinātājām – mammām jeb mātītēm dzīvnieku, putnu un citu organismu pasaulē.  Plašāka informācija par pasākumiem šeit.

7. Liepājā apskatāma laikmetīgā izstāde «Nebeidzamā pagātne un nākotne»

Laikmetīgā izstāde pirmo reizi vienkopus apvieno trīs talantīgu mākslinieku – Daces Dēliņas-Lipskas (Liepāja, Latvija), Vladimira Migačeva (Krasnodara, Krievija) un Iljas Gaponova (Sanktpēterburga, Krievija) – darbus. Īpaši Liepājas izstādei radītie jaundarbi – gleznas un instalācijas –  reflektē par laiku un iespēju notvert mirkli caur mākslu. "Pagātne un nākotne ir mūsu prāta ilūzijas – pagātnes freskas ir izgaisušas, kamēr nākotnes attēli nav nekas cits kā vien mūsu sirreālie sapņi, kas ļoti iespējams nekad tā arī nekļūs par īstenību. Tomēr lielāko dzīves daļu mēs pavadām, raizējoties par savām kļūdām un ilgojoties pēc vēlmju piepildījuma. Mūsu prāts tāpat kā izsalkusi žirafe turpina sniegties tālu virs mākoņiem, jo vienmēr šķiet, ka koku lapas ir zaļākas pašās galotnēs un nākotne ir spožāka par tagadni. Un tikai kaut kur tur tālu prom, garkaklainajam dzīvniekam pie kājām, atrodas reālā pasaule, kuru mēs bieži vien uztveram tikai kā celtniecības materiālu gaišākai nākotnei," izstādē tverto problemātiku skaidro tās kuratore Inna Udovičenko no Sanktpēterburgas. Plašāka informācija par izstādi šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 24.04.2024 Muzeju darba laiku apkopojums 2024.gadam Bauskas TIC
Apskates objektu un muzeju darba laika un cenu apkopojums 2024.gadam. | Skatīt vairāk
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 27.04.2024 Lielā Talka un ekskursija Ungurmuižā! Cēsu TIC
Pievienojies mums Lielajā Talkā un ekskursijā Ungurmuižā! Dosimies ekskursijā, pastaigā un sakopsim Ungurmuižas teritoriju! Piesakies anketā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51388407sec.