Aktieris Jēkabs Reinis ierunā Ogres novada audiogidu

Šis gads ieviesis korekcijas ceļojumu plānošanā: daudzi Latvijas iedzīvotāji domā apskatīt dzimto zemi un iepazīt Latvijas mazāk zināmās vietas. Ņemot vērā pašreizējo situāciju, iesakām Latvijas apceļotājiem izmantot ikvienam pieejamos digitālos risinājumus.

Viens no Latvijas reģioniem, kur tūrismā arvien plašāk tiek izmantotas modernās tehnoloģijas, ir Ogres novads. Nesen ir izveidots bezmaksas audiogids ar 88 stāstiem par Ogres novada interesantākajām vietām, vēsturiskajiem notikumiem un personībām.

Audiogida stāstus ierunājis Nacionālā teātra aktieris Jēkabs Reinis, kurš stāsta dažādus smieklīgus notikumus, interesantus faktus, kā arī  teikas un leģendas,  par nozīmīgām vietām Ogres novadā. Aktieris atzīst, ka stāstu ierunāšana bijis aizraujošs process, kura laikā viņš daudz uzzinājis. Viens no atmiņā paliekošākajiem stāstiem saistās ar leģendu par Madlienas baznīcu, kuras celšana nevedusies līdz tajā iemūrēta jauna meitene. Klausieties audiogida stāstā, kā notikums atrisinājies.

Vairāki Ogres audiogida stāsti saistīti ar pilsētas gājēju ielas vēsturiskajām ēkām, tajos dzīvojošajām dzimtām un to likteņiem. Lai šo saistošo informāciju uzzinātu, lejuplādē aplikāciju "Ogres novadnieks", sadaļā "Tūrisms" meklē tuvākos objektus kartē un klausies stāstus par ēku vēsturi. Tā ir laba ideja pastaigai pa Ogres pilsētas centru ar gidu, kas pieejams tavā viedtālrunī. Lai  pilsētas viesi varētu labāk iztēloties, kā Ogrē izskatījās 20.gs. sākumā, mobilajā aplikācijā dažiem no kultūras pieminekļiem pievienotas arī vēsturiskās fotogrāfijas no Ogres Vēstures un Mākslas muzeja krājuma.

Aplikācija būs īpaši noderīga Latvijas apceļotājiem, jo tajā iespējams iegūt informāciju ne tikai par apskates objektiem, baznīcām, kultūrvēstures pieminekļiem, bet arī aktīvās atpūtas iespējām un radošajām darbnīcām, kā arī kafejnīcām pilsētā un visā Ogres novadā. Mobilā aplikācija "Ogres novadnieks" sniedz iespēju izvēlēties arī dažādus velotūrisma vai kājāmgājēju maršrutus pa pilsētu un Ogres novadu.

Lai klausītos audiogida stāstus, nepieciešams veikt 3 vienkāršus soļus:

1) lejuplādēt mobilo aplikāciju "Ogres novadnieks", kas pieejama Google Play vai App Store,

2) atvērt  sadaļu "Tūrisms",

3) sameklēt objektus ar audiogida ikonu un spiest uz "Audio gids".

Ogres audiogida stāsti pieejami mobilās aplikācijas latviešu un angļu valodas versijās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 UFO stāstīs jokus Tukumā Tukuma TIC
Ja meklē iespēju aizmirst ikdienas rūpes, nāc 26.aprīlī pulksten 19:00 uz Tukuma pilsētas Kultūras namu! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46971512sec.