Travelnews.lv iesaka: 7 labākās idejas, kā pavadīt nedēļas nogali

Klāt jūlija vidus un šis laiks zīmīgi iegriež vasaru uz otru pusi. Tomēr tā vietā, lai skumtu par aizejošo, baudām Jūlijs reibina ar smaržām un krāšņi ziedošiem dārziem. Mirklīgais vasaras pilnbrieds ir jābauda pilnām riekšavām, lai sasmeltās garšas, smaržas un atmiņas silda tad, kad vasaru nomainīs drēgnie rudens vakari. Dodies dabā, baudi nedēļas nogali un esi atbildīgs, apmeklējot publiskus pasākumus! Lai patīkamām emocijām pildītas brīvdienas!

Informācija ir sagatavota pēc Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tūrisma informācijas centru sniegtas informācijas un uzņēmumu sniegtas informācijas. Travelnews.lv nenes atbildību par pasākuma organizāciju un norisi. Pasākumu laiki var tikt mainīti. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai. Ja Jūs plānojat doties uz kādu no pasākumiem, iesakām sazināties ar tūrisma informācijas centru un pārliecināties par pasākumu norises laiku un vietu.

Pilns Travelnews.lv notikumu kalendārs ir pieejams šeit.

1.Cēsīs svinēs pilsētas 814. gadadienu

2020. gada 18. jūlijā Cēsu gada lielākos svētkus "Cēsis 814" svinēs kopā, bet daļēji attālināti. Svētku galvenais izaicinājums šoreiz ir nodrošināt ne tikai saistošu un dinamisku svētku programmu dienas garumā, bet panākt svētku viesu un virtuālo apmeklētāju līdzdalību. Tāpēc piedāvājam dažādus risinājumus, kas ļaus svinības baudīt arī, neatrodoties to norises vietā. Plašāka informācija atrodama šeit.

2. Balvos ar koncertiem, teātra izrādi, moču šovu svinēs pilsētas svētkus

2020. gada 18. jūlijā Balvos svinēs svētkus "Par prieku sev, par prieku Tev un ļautiņiem par prieku"! Svētki sāksies plkst. 09.00 ar Lauku labumu tirdziņu Balvu pilsētas parkā. Plkst.10.00 izzinošas lekcijas, rosinošas sarunas un pieredzes stāsti par atgriešanos Latvijā pasākumā "Atgriezies Balvos" Balvu Bērnu un jauniešu centrā. Plkst.11.00 Tautas pūtēju orķestris "Balvi"  koncertēs  Balvu Vissvētās Trīsvienības Romas katoļu baznīcas dārzā, bet plkst.13.00 Balvu pilsētas estrādē uz Bērnības svētkiem tiks gaidīti 2015.gada dzimušie Balvu pilsētas bērni (pasākumam iepriekš jāpiesakās Balvu muižā līdz 13.jūlijam (ieskaitot)). Pēc tam, plkst.14.30,  visi tiek aicināti baudīt bērnu vokālās grupas "Dzeguzīte" (Rīga) koncertu Balvu pilsētas estrādē. Plašāka informācija atrodama šeit.

3. Daugavpilī atzīmēs cietokšņa ugunskristību 208. gadadienu

2020. gada 18. jūlijā Daugavpils cietoksnī atzīmēs Daugavpils cietokšņa ugunskristību 208. gadadienu. Tieši pirms 208. gadiem pie Daugavpils cietokšņa no 1812. gada 1. līdz 3. jūlijam (pēc vecā stila) norisinājās kauja, kad Franču maršals Nikolā Šarls Udino uzbruka cietokšņa tilta nocietinājumam un mēģināja šķērsot Daugavas upi, lai ieņemtu Dinaburgas cietokšņa citadeli un apdraudētu Sanktpēterburgu. Plašāka informācija atrodama šeit.

4. Tukuma pusē sarūpēts īpaši daudzveidīgs pasākumu piedāvājums

Šajā nedēļas nogalē Tukuma puse jūs gaidīs ar īpaši daudzveidīgu kultūras, izklaides un aktīvās atpūtas pasākumu piedāvājumu. Pasākuma cikla "Tiekamies Tukumā" ietvaros ar zīmolu TT chill'o un TT klasika būs iespēja apmeklēt vairāku populāru mūziķu koncertus un mazos Rožu svētkus rožu dārzā "Rozītes", savukārt TT aktīvs aicinās lielus un mazus pilsētas un pilsētas taku skrējienā. TT vertikāle sestdien piedāvās ceļot uz viduslaikiem, atzīmējot Tukuma miesta 575.gadadienu un Tukuma pilsētas vēstures muzeja "Pils tornis" 25 gadu jubileju, kā arī piedalīties jaunas izstādes atklāšanā. Būs klausāmi īpašu noskaņu koncerti arī Šlokenbekas muižā, Jaunpils novadā un atpūtas kompleksā "Valguma pasaule", kā arī turpināsies romantisku saulrietu un saullēktu vērošana izbraucienos ar laivu Ķemeru nacionālajā parkā. Plašāka informācija atrodama šeit.

5. Brīvdabas muzejs sestdienās aicina uz Brīvās dabas tirgu

atvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs no 2020. gada 18. jūlija aicina uz Brīvās dabas tirgu Bonaventuras muižas parkā. Ziedošu liepu pavēnī Brīvās dabas tirgus pulcēs amata meistarus, kā darinājumi un vārds jau ir atpazīstami un novērtēti citos muzeja organizētajos tirgos. Tirgū piedalīsies senatnīgu un modernu rotu mākslinieki, pinumu meistari, kokamatnieki, keramiķi, būs iespējams iegādāties arī vasarīgus lina apģērbus. Plašāka informācija atrodama šeit.

6. Preiļi aicina uz «Jauniešu dienu 2020»

2020. gada 18. jūlijā Preiļos jau septīto gadu norisināsies Preiļu novada Jauniešu diena, kuru rīko Jauniešu centrs "Četri" sadarbībā ar Preiļu novada Kultūras centru. Visas dienas garumā Preiļu parka pludmalē tiks aizvadītas dažādas aktivitātes – apmeklētājiem būs pieejami bezmaksas SUP dēļi, ūdens bumba, piepūšamās atrakcijas, mazākajiem pasākuma dalībniekiem kopā ar animatoru norisināsies jautra Havaju ballīte ar tropiskām dejām un konkursiem, interesentiem tiks piedāvāta sejiņu apgleznošana un hennas zīmējumi, kā arī ikvienam būs iespēja saglabāt piemiņu no pasākuma, nofotografējoties Foto kabīnē "Foto pietura". Plašāka informācija atrodama šeit.

7. Rīgā notiks Senlietu kolekcionāru un restauratoru saiets

2020. gada 18. un 19. jūlijā Biķernieku trasē notiks biedrības "Latvijas Antīko automobiļu klubs" organizētās Senlietu kolekcionāru un restauratoru dienas. Šis ir tradicionāls restauratoru, kolekcionāru un retro lietu cienītāju pasākums. Jau vairāk kā trīsdesmit gadus Latvijas Antīko automobiļu klubs šāda veida saietu divas reizes gadā rīko Ikšķilē, bet sākot no pagājušā gada tas tiek rīkots Biķernieku trasē. Tā ir iespēja satikt hobija domubiedrus, dalīties pieredzē par dažādu priekšmetu restaurāciju, papildināt savas kolekcijas ar jauniem eksponātiem, vai arī vienkārši iegūt kādu senu sadzīves priekšmetu, gleznu vai vāzi sava mitekļa interjeram. Saietā piedalās dažādu liet krājēji, bez jau minētajām lietām iespējam atrast gan rezerves daļas savam retro automobilim, motociklam vai velosipēdam, gan arī senāku laiku periodiskos izdevumus, kalendārus, grāmatas, rotaļlietas un porcelāna izstrādājumus. Plašāka informācija atrodama šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lubānas mitrāja putnu vērošanas pastaiga Madonas TIC
Lubāna mitrājs un tā apkārtne var lepoties ar dažādām putniem un citām pievilcīgām dzīvotnēm. Aicinām braucienā uz Īdeņas un Kvāpānu zivju | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024” Valmieras TIC
31. martā no plkst.10.00-15.00 Kokmuižā “Kocēnu pavasaris 2024”. No plkst.11.00 svētku koncerts kopā ar pašdarbības kolektīviem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienas Tukuma novadā  Tukuma TIC
Lieldienas rītā, saulei lecot, jāmazgā mute, jo tad tiekot skaists. Nu, kad mute nomazgāta, var doties svinēt Lieldienas. Svini Tukuma novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.93511319sec.