Divu pandēmijas laikā skarto nozaru satikšanās kopīgā cīņā par nākotni...

 Laikā, kad visa pasaule piedzīvo globālo pandēmiju un daudzas jomas cīnās par izdzīvošanu, arvien tiek apzināti radoši veidi, kā turpināt attīstīties un īstenot savu darbību. Meklējot vislabākos risinājumus šai situācijai, radusies jauna un īpaša sadarbība starp mūziķi Katrīnu Gupalo, pianistu Andreju Osokinu un viesnīcu “Grand Hotel Kempinski Riga”, kas izveidojuši jaunu koncertstāstu ciklu “Ceļojums”.

“Šo koncertstāstu cikla ideja radās laikā, kad mākslas pieejamība un ceļošana ir ļoti ierobežota, taču cilvēku vēlme izglītoties un izklaidēties nekur nav pazudusi. Mēs vēlamies dot iespēju vietējiem iedzīvotājiem piedzīvot īstenu atvaļinājuma sajūtu un ar abu mākslinieku pasaules pieredzēm un starptautisko Kempinski grupas kvalitātes zīmi doties aizraujošā “ceļojumā””, stāta “Grand Hotel Kempinski Riga” sabiedrisko attiecību vadītāja Līva Laiviņa.

“Esam saviļņoti par iespēju atbalstīt viesmīlības nozari un ceram, ka citi mūziķi un mākslinieki turpinās šo ieceri,” atklāj dziedātāja Katrīna Gupalo.

“Šis dīvainais laiks ir pārbaudījums daudziem, tādēļ ir īpaši nozīmīgi palīdzēt vienam otram un atrast arvien jaunus un interesantus veidus, kā attīstīties un uzrunāt savus klausītājus,” papildina pianists Andrejs Osokins.

Fotogrāfijas no koncertstāstu cikla “Ceļojums” prezentācijas pasākuma, kas notika 6. oktobrī “Grand Hotel Kempinski Riga”, apskatāmas šeit:  http://travelnews.lv/index.php?view=gallery&g_uid=9919

Pirmajā šī koncertstāstu cikla koncertā 23. oktobrī ar programmu “Koncerts – Meditācija” uzstāsies izcilais pianists Andrejs Osokins, un tā laikā būs iespēja piedzīvot lidojuma un plūduma stāvokli meditatīvas klaviermūzikas klātbūtnē. Mūziķis aicina ļauties mūzikas brīnumainajam spēkam un piedzīvot tādu saplūšanu ar mirkli, ka aizmirstas ikdienas rūpes un raizes un var ļauties tikai iedvesmai. Programmā būs dzirdama Friderika Šopēna, Raimonda Tigula, Pētera Vaska, Arvo Perta, Sergeja Rahmaņinova, Filipa Glāsa un Kloda Debisī mūzika.

20. novembrī notiks dziedātājas un pianistes Katrīnas Gupalo koncerts “7 Skumjas zvaigznes un Alabamas mēness”, kas veltīts komponista Imanta Kalniņa mūzikai. Visas kompozīcijas Katrīna Gupalo izpilda savās aranžijās balsij un klavierēm, kas veidotas ar lielu pietāti pret komponista oriģinālajām dziesmu versijām. Kopā ar ļoti iemīļotajām Imanta Kalniņa dziesmām skanēs arī Katrīnas Gupalo pašas radītā mūzika, kā arī Kurta Veila, Džima Morisona, Melānijas Safkas un Ērika Satī skaņdarbi, kas savā veidā mijiedarbosies un sarunāsies.

Savukārt 12. decembrī, ieskandinot Ziemassvētku laiku, izskanēs pēdējais šī cikla koncerts “No Ņujorkas līdz Parīzei”, kurā kopā uzstāsies radošais tandēms Katrīna Gupalo un Andrejs Osokins un kurā apvienoti spilgtākie numuri no koncertizrādēm “100 gadi ar Piafu” un “After Midnight / Pēc Pusnakts”. Programmā būs Edītes Piafas, Merilinas Monro, Kola Portera, Ninas Simones, Džūlijas Londonas un Ellas Ficdžeraldas dziesmas, Džordža Geršvina virtuozie džeza skaņdarbi un izsmalcinātā Erika Satī mūzika klavierēm solo, kā arī franču impresionista Kloda Debisī mūzika klavierēm četrrocīgi.

Pēc katra koncerta viesiem būs iespēja baudīt izmeklētām garšu sajūtām bagātu viesnīcas terases bāra-restorāna STAGE 22 saimnieka un galvenā šefpavāra Gokhana Kekeca īpaši šim notikumam radītu 3-kārtu maltīti.

Plašāka informācija par koncertiem un biļešu rezervāciju: www.kempinski.com/riga.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4495492sec.