Jaunais normālais tūrismā – jeb kāpēc ir jādodas uz Latgali tieši tagad?

Var teikt, ka 2020. gads ir bijis “interesants”, praktiski visās uzņēmējdarbības nozarēs, tostarp arī tūrismā. Pašreiz ir skaidrs, ka tūrisms tik ātri neatgriezīsies ierastajās sliedēs, ja vispār, protams, atgriezīsies. Tieši tādēļ gana bieži tiek runāts par jauno normālo situāciju tūrismā. Tomēr, ko tas īsti nozīmē?

Gan pasaulē, gan Latvijā pandēmijas skarto skaits saglabājas stabili augstā līmenī, līdz ar to vairums tūristu izvēlas būt apzinīgi un vai nu atsakās no ceļojumiem, vai izvēlas doties tur, kur valda nosacīta drošība, proti – pēc iespējas tālāk no ļaužu piepildītiem veikaliem, plaši apmeklētiem pasākumiem un tūrisma objektiem. Tuvāk dabai, tuvāk mieram un tālāk prom ikdienas rutīnas un pārdzīvojumiem.

Un kur ir jāmeklē miers? Noteikti Latgalē! Lai arī pēdējo gadu laikā Latgales tūrisma statistikas dati ir būtiski kāpuši uz augšu, tomēr, salīdzinājumā ar citiem Latvijas reģioniem, tūristu skaits un tūrisma objektu noslogotība nav sasniegusi savus limitus. Jo īpaši tas ir vērojams pašreiz, tā sauktajā nesezonā, kad tūristu skaits ir būtiski zemāks, nekā vasarā. Tieši tādēļ apciemojot Latgali, katrs viesis (tūrists) ir īpašs un sagaidāms ar patiesi sirsnību.

Lai arī 2020. gads bijis pilns ar izaicinājumiem, tomēr arī Latgalē ir tapuši jauni un izcili tūrisma objekti:

-    atklāts Pasta un informācijas muzejs (Aglonā);

-    izveidots pastaigu parks “Zīdūņs” (Kārsavā);

-    atklāta gada ģeovieta un “Rundēnu Valna dūbes” pastaigu taka;

-    izveidots garākais pontonu tilts pāri ezeram (Viļakā);

-    durvis vēris Olimpiskais centrs (Rēzeknē) un jauna ledus halle;

-    Opuļos atjaunota pareizticīgo svētvieta (Zilupe);

-    Savukārt Daugavpils Marka Rotko centrā nupat aizsākas jauna izstāžu sezona.

Bet, paliekot aukstākam laikam, ziemas sporta veidu cienītāji aicināti doties uz Daugavpils novada slēpošanas vietu “Egļukalns,” kur ir iespēja izbaudīt lieliskus nobraucienus gan uz slēpēm, gan snovborda, bet distanču slēpošanas entuziastiem jālaiž uz “Balkanu kalnu” dabas parku (Viļakā), kur pieejama apgaismota distanču slēpošanas trase.

Kas būtu jāapgūst, pirms doties ciemos uz Latgali? Ja vēlies nekavējoties iekarot visu vietējo sirdis, vēlams iemācīties pāris standarta frāzes latgaliski. Tas nebūt nav sarežģīti, toties panākumi gan ir garantēti. Lai sveicinātu vietējos saki “Vasals, ka namaloj!” lai atvadītos – “Palīc vasals!” Bet pirms vietējo gardumu degustēšanas vēlams pateikt “Vasali āduši!” Vienkārši, vai ne? Sākumam ar trīs frāzēm būs gana labi, jo esot Latgalē vietējie tavas valodu zināšanas naski papildinās arī ar citiem izteikumiem.

Latgale ir droša, mierīga, interesanta un ideāli piemērota taviem brīvdienu plāniem, tādēļ pako somas un dodies #AtklājLatgali!

Citas iedvesmas brīvdienu plāniem meklē www.latgale.travel vai https://www.facebook.com/Latgale.Travel.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
,,Higiēna renesansē” Bauskas pilī Bauskas TIC
Bauskas pils rīkotā Senā dzīvesveida skolas nodarbība piedāvā uzzināt, kāda bija higiēnas kultūra renesansē. | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Heršela grupas izstāde “Ciano mistērijas” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 5. marta līdz 14. aprīlim Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma Heršela grupas darbu izstāde cianotipijas tehnikā. | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Uzņēmumi


Krāslavas TIC
,


Rēzeknes pilsētas TIC
,


Līvānu TIC
,


Latgale.travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.46080303sec.