Latvijas Nacionālā vēstures muzeja 11. novembra programmā uzsvars uz digitālo saturu [1]

Kā ik gadu Lāčplēša dienā 11. novembrī muzejs aicina godināt Latvijas varoņu piemiņu. 2020. gadā uzsvars likts uz muzeja speciālistu sagatavotajiem informatīvajiem  resursiem digitālajā formātā, kas pieejami datoros un viedierīcēs, taču saglabāta arī iespēja interesentiem klātienē apmeklēt Latvijas Nacionālo vēstures muzeju Brīvības bulvārī 32.

Ieeja muzejā tikai individuāliem apmeklētājiem ar sejas maskām. Uzturēšanās laikā muzejā apmeklētājiem jāievēro aktuālie valstī noteiktie epidemioloģiskie noteikumi attiecībā pret citiem apmeklētājiem un personālu.

LNVM ekspozīciju un izstāžu zālēs visu dienu no plkst. 10.00 līdz plkst. 18.00 jau tradicionāli varēs apskatīt vienu no muzeja relikvijām – ģenerāļa Jāņa Baloža pilna komplekta Lāčplēša Kara ordeni, kā arī iepazīt Neatkarības kara notikumus Latvijas vēstures ekspozīcijā un izstādē “Latvijas gadsimts”.

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja veikums Lāčplēša Kara ordeņa un ar to saistītu tēmu izpētē novembrī parādīsies arī jaunā grāmatā “Par Latviju. Lāčplēša Kara ordenis, tā kavalieri un Lāčplēša diena”. Tā lasītāju rokās nonāks valsts svētku nedēļā

Virtuālajās platformās LNVM piedāvā daudzveidīgu audiovizuālo saturu, kas atklāj Lāčplēša dienas nozīmi, Lāčplēša Kara ordeņa kavalieru dzīvesstāstus, ļauj mūsdienu cilvēkam iejusties tā laika norisēs un gaisotnē, izprast Latvijas Neatkarības kara gaitu.

facebook.com/LNVMuzejs

Muzeja Facebook lapā facebook.com/LNVMuzejs ar tēmtura #Bermontiādesmaršruti palīdzību var uzzināt, kur tieši Rīgā norisinājās Bermontiādes kaujas un doties rudenīgā pastaigā.

Turpat var noskatīties vai noklausīties priekšlasījumu “11 lietas, kas jāzina par Lāčplēša Kara ordeni, ordeņa kavalieriem un Lāčplēša dienu” – stāstu par to, kā tapa Latvijas pirmais ordenis, kas bija tā saņēmēji un kā veidojušās Lāčplēša dienas tradīcijas.

Tāpat muzeja lapā var aplūkot ar Lāčplēša Kara ordeņa vēsturi saistītas attēlu galerijas: kāds vēl varēja izskatīties ordenis, kā tika organizēta ordeņa pasniegšana un kādas tradīcijas tā aizsāka, kā notika un kādu publicitāti guva ordeņa kavalieru saviesīgā dzīve.

youtube.com/LNVMuzejs

Muzeja Youtube kanālā pieejami dažādi materiāli par Lāčplēša dienu – gan virtuālas izstādes, gan intervijas. Youtube atrodami arī sadarbībā ar LTV tapuši sižeti, kuros atspoguļota muzeja darbība Lāčplēša Kara ordeņa un Lāčplēša dienas izpētes sakarā.

emuzejs.lnvm.lv

Muzeja virtuālo resursu vietnē var izsekot tam, kā mainījās politiskā vara Latvijā 1918.–1920. gadā kartoshēmā “Varu maiņa Latvijā Neatkarības kara laikā”.

latvijasgadsimts.lv/albums

Virtuālajā vietnē Gadsimta albums 1919. gada gaisotne būs izjūtama, apskatot 1914.–1918. un 1918.–1920. gadu fotogrāfijas. Lāčplēša dienā ikviens aicināts arī pārlūkot savas dzimtas albumus un pievienot Gadsimta albumam jaunus attēlus.

lsm.lv

Sabiedrisko mediju portālā lsm.lv rodami sadarbībā ar LNVM gatavoti materiāli par Lāčplēša Kara ordeņa kavalieriem sērijā “Lāčplēša Kara ordeņa stāsti”. Tajos var uzzināt Pētera Apkalna, Elzas Žiglevicas, Alberta Amerika, Konrāda Dekerta, Jāņa Osvalda Zēberga dzīves gājumu. Tāpat lsm.lv var noklausīties interviju “Kā definēt varoni?” ar LNVM vēsturniekiem Arni Strazdiņu un Mārtiņu Vāveri, kuri pētījuši Lāčplēša Kara ordeņa izcelsmi un kavalieru likteņus. 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Skolnieciņš no svētakmeņa 11/11/2020 11:26 Nemanot ir atnākusi Lāčplēša diena. Šodien godināsim mūsu tautas varoņa Lāčplēša varoņdarbus, kā Lāčplēsis drosmīgi cīnījās ar krustnešiem un kristīgajiem misionāriem. Lāčplēsis ir īstens Latvju Dievu dēls. Lāčplēsis ir visas latvju tautas brīvības aizstāvis. Iedegsim trīs svecītes valsts karoga krāsās par godu latvju tautas varonim – Lāčplēsim. Divas asins sarkanas un vienu baltu. Būsim lepni, ka mēs dzīvojam Latvijā! Godāsim savu senču viedumu. Turēsim cieņā senlatvju spēka zīmes. Dzīvosim saticīgi un draudzīgi. Aizlūgsim Latvju Dievus par savu tautu un valsti. Lai slavēti Latvju Dievi mūžīgi mūžos!
Ar Dabas Mātes viedumu, Skolnieciņš no svētakmeņa [Latvju Dievu dēls]
©Skolnieciņš 1999-bezgalība ;-)
#Lāčplēsis #LāčplēšaDiena #latviskums #brīvība #Latvija #LatvjuDievi #Pērkons #Laima #Māra #DabasMāte #VeļuMāte #MežaMāte

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
3 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.21182895sec.