Tradicionālais LNSO Vecgada koncerts šogad būs skatāms tiešsaistē

2020. gadā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) Jaunā gada svinības 31. decembrī aicina aizvadīt kopā, digitālajā vidē – ģimenes lokā, mājas baudot jau par tradīciju kļuvušo LNSO Vecgada koncertu.

Diriģenta Andra Pogas vadībā orķestris kopā ar temperamentīgo pianistu Vestardu Šimkus un šarmanto solisti Beāti Zviedri klausītājus ievedīs komponistu Ludviga van Bēthovena, Franča Lista un Džordža Gēršvina aizraujošajā skaņu pasaulē. Koncerts tiks papildināts ar kinorežisora Dāvja Sīmaņa vizuālo noformējumu un Jaunā Rīgas teātra aktiera Viļa Daudziņa stāstiem. Pie diriģenta pults – LNSO mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga.

“Vecgada koncerts ir sena orķestra tradīcija, ar kuru savus klausītājus priecējam katra gada izskaņā. Lai arī šogad ārkārtas situācijas dēļ koncertus skatīties klātienē diemžēl nav iespējams, LNSO vēlas šo tradīciju turpināt un ienest svētku sajūtu katrās mājās. Tāpēc aicinām koncertu ģimenes lokā skatīties tiešsaistē LNSO mājaslapā,” saka LNSO direktore Indra Lūkina.

Vecgada koncerta mākslinieciskais vadītājs ir LNSO galvenais diriģents Andris Poga, kurš ir augstu vērtēts un pieprasīts Eiropas un Āzijas labāko orķestru vidū. Viņa vadībā Latvijā iemīļotais pianists Vestards Šimkus spēlēs solo Franča Lista virtuozajā skaņdarbā “Fantāzija par Bēthovena “Atēnu drupu” motīviem”, kā arī amerikāņu ģēnija Džordža Gēršvina reti skanošajā Otrajā rapsodijā. Savukārt jaunā džeza dziedātāja, ar žilbinošām prasmēm un mirdzošu skatuves šarmu apveltītā Beāte Zviedre dziedās solo Džordža Gēršvina skaistākajās melodijās.

Koncerta ievadā svētku sajūtās skanēs 2020. gada jubilāra Ludviga van Bēthovena reti skanošā  uvertīra “Vārdadienai”. Programmas turpinājumā dzirdēsim arī Džordža Gēršvina "Kubas rapsodiju". Šī skaņdarba ritms un melodija atbalso Latīņamerikas populārajai dejai sambai raksturīgo jutekliskumu un enerģiju.

Koncerta norises vieta – Lielā ģilde – svētkiem tiks īpaši izgaismota atzītā kinorežisora Dāvja Sīmaņa vadībā, piešķirot telpai nebijušu burvību. Vilis Daudziņš no dažādām gleznainām Lielās ģildes vietām starp skaņdarbiem dalīsies stāstos par Vecgada un Jaungada sajūtām un tradīcijām.

LNSO Vecgada koncerts būs skatāms LNSO mājaslapas sadaļā “Digitālā koncertzāle”, un biļetes uz to iespējams iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs un mājaslapā https://www.bilesuparadize.lv/.

Līdz 25. decembrim tās pieejamas par īpašu cenu – 7 eiro, savukārt pēc tam cena būs 10 eiro. Iegādājoties biļeti, pircējs saņems tiešraides pieejas kodu, kas pirms koncerta skatīšanās būs jāievada LNSO mājaslapā. Ar šo kodu koncerts būs pieejams jebkurā laikā no 31. decembra plkst. 16.00 līdz 3. janvāra plkst. 23.49. Koncertu var iegādāties kā dāvanu un nosūtīt mīļiem cilvēkiem uz norādīto e-adresi.

Aktuālajiem LNSO notikumiem aicinām sekot LNSO mājaslapā – https://www.lnso.lv/ – kā arī orķestra Facebook lapā – https://www.facebook.com/LNSO.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 01.04.2024 Svini Lieldienas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Esam apkopojuši Lieldienu svinību norises vietas Bauskas novadā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.21130109sec.