Babītes novadā atjaunots veloceliņš Rīga-Jūrmala

2020.gada decembra beigās pēc Babītes novada pašvaldības pasūtījuma noslēgusies veloceliņa Rīga - Jūrmala posma Babītes novadā teju trīs kilometru garumā atjaunošana.

Babītes novada teritorijā atjaunotā veloceliņa kopējais garums ir 2.7 km, platums 3 m. Līdztekus ir izbūvēti divi asfaltēti atpūtas laukumiņi (netālu no Babītes stacijas un Babītes posma noslēgumā, braucot Jūrmalas virzienā) ar soliņiem un atkritumu urnām, kā arī izvietotas ceļa zīmes. Būvniecības laikā visa posma garumā atjaunots ir asfalta segums, nostiprinātas nomales un atsevišķās vietās pastiprināta arī veloceliņa segas konstrukcija.

"Veloceliņa atjaunošana ir gan iedzīvotāju, gan pašvaldības darbinieku ilgi gaidīts notikums. Zaļo gaismu veloceliņa atjaunošanai pašvaldība saņēma 2018.gadā pēc savstarpēji noslēgtā Patapinājuma līguma ar VAS "Latvijas dzelzceļš", saskaņā ar kuru VAS "Latvijas dzelzceļš" nodeva tai piederošo dzelzceļa nodalījuma joslu (uz kuras atradās minētais veloceliņa posms) Babītes novada pašvaldībai veloceliņa uzturēšanai un apsaimniekošanai. Līdz ar to pašvaldībai beidzot bija tiesības 2019.gadā izsludināt iepirkumu par veloceliņa projektēšanu," par pašvaldības pārņemto un atjaunoto veloceliņu gandarīts ir Babītes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Aivars Osītis.

Atjaunotā veloceliņa posms paredzēts gan gājēju, gan velosipēdistu lietošanai. Apgaismojums pagaidām nav paredzēts, jo tā izstrāde veicama kopā ar kaimiņu pašvaldībām, kurās turpinās veloceliņš, proti, Rīgu un Jūrmalu.

Projekta kopējās izmaksas:

Būvprojekts tika akceptēts 2019.gada oktobrī, būvniecības darbus uzsāka 2020.gada septembrī. Projekta kopējās izmaksas ir 190 219 eiro bez PVN (projektēšanu veica SIA "Projekts EAE" par līgumcenu 8 050 eiro, būvniecību - AS "A.C.B." par 179 280 eiro, būvuzraudzību - SIA "Ceļu un Tiltu Būvuzraugs" par 2 889 eiro).

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52269411sec.