Gulbja laboratorija: Šonedēļ testiem cenas nemainīsies

E. Gulbja laboratorija noliedz masu medijos un sociālajos tīklos izskanējušo informācija, ka starptautiskajā lidostā “Rīga” esošajā laboratorijā ar 22. martu varētu tikt paaugstinātas cenas Covid-19 testiem.

Šī informācija ir ļoti būtiska tiem pasažieriem, kas plāno Rīgā ierasties no trešajām valstīm, jo Ministru Kabineta noteikumi paredz, ka ierodoties Latvijā ir jāveic vēl viens Covid-19 tests.

“Varu paskaidrot, ka doma paaugstināt cenu bija tikai antigēnu testiem (t.s. ātrajiem testiem), jo apkalpot lielu skaitu ceļotāju, kuri vienlaicīgi ierodas  pacientu pieņemšanas punktā lidostā, ar antigēnu testiem nav iespējams, neradot rindu un drūzmēšanos. Tāpēc ar ekonomiskiem instrumentiem plānojām veicināt PĶR (angliski PCR) testu siekalās, kura nodošanai nav nepieciešams kontakts ar medicīnas personālu. To var nodot vai nu bezkontakta analīžu nodošanas ierīcē, vai mūsu laboratorijas pieņemšanas punktā lidostā daudz īsākā laikā, kā tas būtu, salīdzinājumā ar iztriepes ņemšanu antigēnu testam. Taču siekalu testa PĶR rezultātu gaidīšanas laiks ir ilgāks – līdz 24 stundām,”  Travelnews.lv skaidroja E. Gulbja Laboratorijas projektu vadītāja Džineta Dimante.

“Tagad esam vienojušies ar lidostas vadību, ka no 28.03.2021.,  sākoties vasaras sezonas lidojumu grafikam ar daudz lielāku ceļotāju plūsmu, organizēsim PĶR testu siekalās operatīvu savākšanu, transportēšanu uz laboratoriju un testa rezultātu iespējami ātrāku saņemšanu, kas tomēr būs ilgāka, nekā veicot antigēnu testus uz vietas lidostā, bet nodrošinās gan lielāku drošību, jo nenotiks drūzmēšanās testa nodošanas vietās, gan arī lielāku precizitāti. Pēc valstī spēkā esošā testēšanas algoritma pozitīvs antigēnu tests ir jāapstiprina ar PĶR testu,” turpināja situāciju izskaidrot Džineta Dimante.

E. Gulbja laboratorija darot visu iespējamo, lai pacienti savus testu rezultātus saņemtu pēc iespējas īsākā laikā. “Rīgā nodoto testu rezultātus bieži vien pacienti saņem jau sešu stundu laikā. Taču ceļotājiem ir jāsaprot, ka uz ātriem rezultātiem gaida arī pacienti pirms operācijām, ķīmijterapijas, bērni ar saslimšanas simptomiem un daudzi citi, kam arī ir svarīgi saņemt rezultātus pēc iespējas drīz. Tāpēc centīsimies rezultātu gaidīšanas laiku saīsināt, bet ir jārēķinās, ka īpaši liela pieprasījuma dienās tas varētu būt līdz 24 stundām.”

Ar lidostā esošā pacientu pieņemšanas punkta testu cenām var iepazīties šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 05.04.2024 Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” koncerts Valmieras TIC
12.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas “Pienvedēja Piedzīvojumi” akustiskais jubilejas koncerts kopā ar filmas | Skatīt vairāk
no 18 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44104481sec.