Smiltenē notiks velobrauciens «Ieriteņo vasarā 2021»

Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs no 29. maija līdz 14. jūnijam aicina ieriteņot vasarā un doties pa senā bānīša pēdām, atklājot jaunizveidoto velomaršruta "Zaļais Dzelzceļš" Smiltene – Valmiera - Ainaži (Nr. 14) Smiltenes novada posmu. Velobraucienā aicinām doties ģimenes lokā, ievērojot visus valstī noteiktos epidemioloģiskās drošības ierobežojumus.

Dalībniekiem sagatavoti 2 apļveida maršruti 19 un 48 km garumā, lai katrs interesents varētu izvēlēties saviem spēkiem un vēlmēm atbilstošāko. Maršrutus iespējams izbraukt vadoties pēc marķējuma dabā – sarkanas bultiņas uz balta fona vai izmantojot gpx navigācijas failu.

Abu maršrutu sākums un noslēgums ir pie Tiltleju ezera, Smiltenē un tie sākotnēji vedīs pa jauno marķēto velomaršruta Zaļais dzelzceļš “Smiltene – Valmiera - Ainaži” Smiltenes novada posmu, kas ved pa seno šaursliežu dzelzceļa līniju “Smiltene - Ainaži” vai tai tieši līdzās līdz Biksējai, tālāk nogriežoties uz Trikātu. Īsais maršruts atpakaļ vedīs pa Smiltenes novada Brutuļu pusi, savukārt garais maršruts ļaus aplūkot arī Beverīnas un Strenču novada ainaviskās vietas. Šoreiz maršruti ved vairāk pa klajumiem, gar plašiem laukiem, kur vairāk izjūtams vējš, tādēļ aicinām saģērbties laika apstākļiem atbilstoši.

Kā jau parasti maršruta laikā būs sagatavoti vienkārši, pa ceļam veicami uzdevumi, lai braucienu padarītu vēl interesantāku. Maršrutu karti ar uzdevumu lapu un gpx navigācijas failu būs iespējams atrast šajā saitē saite.lv/ieritenovasara2021  no 2021. gada 28. maija.

29. maijā – brauciens divās, 10 personu lielās grupās (viena katrai distancei), iepriekš piesakoties zvanot uz tālruņa numuru +371 29395200 (līdz 28. maijam vai līdz tiek sasniegts maksimālais atļautais dalībnieku skaits). Precīzs laiks un sākuma vieta tiks paziņota katram dalībniekam individuāli ar sms iepriekšējā vakarā.

Velobraucienu organizē Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs sadarbībā ar aktīvās atpūtas pasākumu organizatori Santu Paegli.

Velobrauciena mērķis ir veicināt fizisko aktivitāšu piekopšanu svaigā gaisā visai ģimenei, kas uzlabo gan vispārējo fizisko un garīgo veselību, stiprina sirds un asinsvadu sistēmu un mazina stresu.  

Neaizmirstiet paņemt līdzi ūdeni, lai veldzētu slāpes un kādu našķi spēku atgūšanai!

Dalība ir bez maksas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Lielās piektdienas pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Aicinām pieteikties atraktīvajam Lielās piektdienas pārgājienam caur Līgatnes mežiem! Gaidāmi pārsteigumi un atrakcijas! | Skatīt vairāk
Latvija 3 EUR
Pavasaris Lubānas mitrājā Madonas TIC
Aicinām sajust un sadzirdēt īstu pavasari 6. aprīļa putnu dienās pie Lubāna ezera | Skatīt vairāk
6 populārākie brīvdienu galamērķi šogad airBaltic
Dodies neaizmirstamos piedzīvojumos un baudi Balkānu pasakainos skatus, vēsturiskās vietas un neskarto dabu. | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48361683sec.