Ar radošām aktivitātēm atzīmēs Eiropas dabas un Nacionālo parku dienu 2021

Eiropas dabas un Nacionālo parku dienā, 24. maijā, kas šogad veltīta tēmai “Parki – nākamā paaudze”, Dabas aizsardzības pārvalde (turpmāk – Pārvalde) aicina apceļot un iepazīt īpaši aizsargājamās dabas teritorijas (turpmāk - ĪADT) un uzzināt, kas tajās paveikts pēdējā gada laikā.

Pagājušais gads visos Eiropas parkos bija īpašs – lielas pārmaiņas ieviesa pandēmija, kas uzskatāmā  veidā parādīja sabiedrības vajadzību pēc atpūtas dabā. Jaunie izaicinājumi rosināja gan pārdomāt esošo parku piedāvājumu, gan kopumā lūkoties uz to, kā nacionālie parki izskatīsies nākotnē.

Latvijā, pielāgojoties pārmaiņām, ĪADT rastas jaunas saziņas metodes, attīstīta parku infrastruktūra un atklāti jauni apskates objekti. Vairāk par ieviestajiem jauninājumiem iespējams uzzināt Pārvaldes sagatavotajā video īsfilmiņā, kurā kampaņas “Dabā ejot. Ko atnesi, to aiznes!” tēls  Āpsis, kurš dabas takās regulāri aicina iedzīvotājus ievērot principu “Dabā ejot. Ko atnesi, to aiznes!”, dodas apceļot ĪADT.

Ceļojuma laikā Āpsis dodas uz Rāznas Nacionālo parku, kur iepazīst jaunatklāto Beitānu pilskalnu, bet Ķemeru Nacionālajā parkā viņš gozējas zviļņos Lielajā tīreļa laipā. Daudz jauna par to, kā agrākos laikos cilvēki ieguvuši medu un par putnu migrācijas ceļiem, filmiņas varonis uzzina Slīteres Nacionālajā parkā.  Savukārt, apceļojot Gaujas Nacionālo parku, filmas Āpsis satiek pagājušajā gadā izveidotās Youth+ Latvija komandas dalībniekus un kopā ar viņiem apskata Eiropas garās distances pārgājiena maršrutu “Mežtaka”.  Video skatāms Dabas aizsardzības pārvaldes Youtube kanālā: http://bit.ly/NacParkiVideo.

Kā ceļojot un krājot zīmodziņus tikt pie balvām, Āpsis uzzina Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātā (turpmāk – ZBR), kur izveidota karte “Apceļo un iepazīsti Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātu”. No 24.maija līdz 31.maijam dažādos ZBR parkus ikvienam iespējams iepazīt piedaloties  fotoorientēšanās aktivitātē, kas tapusi sadarbībā ar Vidzemes Augstskolas Sociālo, ekonomisko un humanitāro pētījumu institūta UNESCO katedru “Biosfēra un cilvēks”. Plašāka informācija par šo atrodama Pārvaldes tīmekļa vietnē.

Iespēju ļauties piedzīvojumam piedāvā Pārvaldes un “Youth+ Latvija” komandas sagatavotais tests,  kuru aizpildot, ikvienam, atbilstoši norādītajām vēlmēm un interesēm, tiek piedāvāts viens dabas objekts, kuru apmeklēt. Vai testa rezultāti sakritīs ar ceļotāju vēlmēm - to iespējams uzzināt pēc aizpildīšanas, sekojot saitei: http://bit.ly/NacParki

Atbilstoši Eiropas dabas un Nacionālo parku dienas šā gada tēmai  “Parki – nākamā paaudze”, aktivitāšu sagatavošanā un ĪADT reklamēšanā ārpus valsts robežām šogad aktīvi iesaistījušies Jauno reindžeru kustība, kurā darbojas jaunieši no Ķemeru, Rāznas un Gaujas Nacionālajiem parkiem, un ZBR.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Baroka mūzikas ģēniji" Rundāles pilī Bauskas TIC
Esi aicināts uz Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogrammu Rundāles pilī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50172114sec.