Kristīne Komarovska: ieteikumi Kurzemes apceļošanai

Sācies skolēnu brīvlaiks, tādēļ viena no spēles „Pievelc Latviju tuvplānā!” vēstnesēm Kristīne Komarovska iesaka dažus pieturpunktus, ko apmeklēt Kurzemes pusē. “Ar Latvijas apceļošanas spēli atklāju neticami daudz jauna un beidzot piestāju vietās, kur bija ierasts braukt garām. Turklāt spēle aizrauj un palielina azarta līmeni, jo gribas izbaudīt ceļošanu un apskatīt visas vietas.”

Tā par pašas pieredzēto, vasarā apceļojot Latviju un izvēloties spēles „Pievelc Latviju tuvplānā!”  Ziemeļkurzemes posmu Kolka-Tukums, saka Kristīne Komarovska, TV3 raidījuma „900 sekundes” moderatore. Viņa ar pieredzēto arī plaši dalījusies savā Instagram kontā (@kristine.komarovska varat aplūkot arī vairāk bilžu no šī ceļojuma). Viņa stāsta: „Katru gadu vasarā cenšos ieplānot kādu Latvijas atklāšanas braucienu. Jāsaka, ka tik daudz kā šī gada laikā atklāts nav nekad, bet tomēr pārsteidz, cik daudz ir nezināmā.”

Kristīne šo maršrutu izbrauca vienas dienas laikā. „Brauciens nebija garš – ap 200 kilometru, tomēr es ieteiktu braukt vairāk nekā vienu dienu, jo tad var vairāk izbaudīt apskates vietas, kas katra ir atšķirīga. Tas var būt gan fantastiski aizraujošais eksotisko zvēru mini zoodārzs Dundagā, kur var staigāt, pieskarties kamielim, zebrai un citiem zvēriem. Tas var būt vilku akmens, kas apslēpts meža pudurī un uz kuru jābrauc pa meža stigām. Posmā ir arī apslēptas, teju mežonīgas vietas un ir arī kultūrvēsturiski apskates objekti, pieminekļi, skatu vietas, kurām citā reizē sanāk pabraukt garām, jo nav laika piestāt. Mēs ierasti braucam uz kādu konkrētu vietu, bet šai spēlē ir ietverti daudzi gan zināmi, gan nezināmi apskates objekti. Jau gatavs, izstrādāts maršruts atvieglo ceļošanu un ļauj atklāt daudz jauna,” secina viņa.

No šī spēles maršruta Kristīnei visspilgtāk atmiņā palicis mini zoodārzs Dundagā, kas ir aizraujošs piedzīvojums ne tikai bērniem, bet arī lielajiem, arī Dundagas pils bijusi interesanta. „Man patika, ka spēles maršrutā ir iekļauti arī dabas dārgumi, piemēram, mēs apskatījām Elku liepu, kas ir piedzīvojusi daudzas simtgades un kuras stumbrs ir teju deviņu metru plats. Patika Mērsraga bāka. Mans atklājums bija Engures ezers, pie kura iepriekš nebija būts. Tā ir ļoti iecienīta putnu vērošanas vieta, nozīmīga pat Eiropas mērogā!” pieredzētajā dalās viņa.

Kristīne norāda, ka spēlē ir arī iekļauti dažādu zemnieku saimniecību apmeklējumi (tos gan vajag laikus rezervēt), ļaujot ceļotājiem atklāt arī dažādas Latvijas garšas: nobaudīt gardumus, ko pie mums ražo. Laikus nenorezervējot vienas saimniecības apmeklējumu, secen gājusi kazas piena produktu degustācija, bet Kristīne turp atgriezīšoties vēlreiz.

Viņa atzīst, ka šī spēle ir lieliska izklaide un Latvijas atklāšanas rīks ne tikai vasarā, jo arī zelta rudenī vai baltā ziemā var doties nelielos brīvdienu ceļojumos. „Es to noteikti iesaku! Turklāt šī spēle noteikti veicina arī tūrisma attīstību, raisa interesi apceļot savu zemi. Vari pats atklāt vietas, kas nav iepriekš redzētas, rodas azarts un jūties tāds kā jaunatklājējs. Turklāt tu piederi kopienai, jo vari redzēt, kā citi spēlē šo spēli, kādus posmus iet un kādas vietas atklāj. Ir interesanti sekot līdzi arī citu cilvēku spēles pieredzei. Noteikti plānoju izbraukt vēl kādu spēles maršrutu!” saka Kristīne.

Ceļotāja atzīst, ka spēles izstrādātāji parūpējušies par diezgan labu instruktāžu (to gan pirms spēlēšanas būtu jāizlasa), tāpēc spēles noteikumus ir diezgan viegli saprast. „Spēles gaitā būs iespēja uzzināt daudz jauna, jo kad nonāk pie konkrēta apskates objekta, aplikācijā parādās jautājums, uz kuru jāatbild, bet nākamo ceļojuma posmu atklāj tikai tad, kad esi izbraucis daļu no maršruta. Tā tu krāj punktus, un parādās sacensību gars. Domāju, ka ir izdarīts labs darbs: izveidots jauns veids, kā iepazīt Latviju divatā, ar draugiem vai arī ģimenēm ar bērniem, jo maršruti spēlē izstrādāti tādi, lai tos varētu izmantot visi,” teic Kristīne.  

Viņa līdz šim ir spēlējusi līdzīgas spēles (t.s. „road games”). „Esmu aktīvas atpūtas piekritēja un esmu ieinteresēta pavadīt brīvo laiku šādā veidā. Šī spēle bija jauna, interesanta pieredze,” piebilst viņa. Konkrētajā maršrutā esot bijušas arī vietas, ko bijis pagrūti atrast, nācies mazliet pamaldīties, bet „tas ir piedzīvojums, atklājumi un to tā arī vajadzētu uztvert”, saka viņa.

Kristīnes Komarovskas ieteikumi tiem, kuri gatavojas spēlēt „Pievelc Latviju tuvplānā!” spēli:

✅ Izvēlies posmu, kas visvairāk iet pie sirds un rēķinies arī ar papildus laiku, jo, lai izbaudītu spēli, vajadzīgas vismaz divas dienas, lai arī kilometru ziņā distance nav tik liela.

✅ Rūpīgi izlasi visu informāciju par maršrutu un liec aiz auss, ka dažās vietās ir jāpiesaka apskate (nepieciešama reģistrācija), ēdināšana vai naktsmājas.

✅ Izpēti maršrutu, jo ne visi ceļa posmi ir asfaltēti – būs jābrauc pa lauku ceļu (tas var būt būtiski lietainos vai sniegotos laikapstākļos).

✅ Vari nepiestāt visas vietās, kas norādītas spēlē, un vari arī ļauties piestāt vietās, kas nav maršrutā – tā mēs atradām brīnišķīgu vasaras ēdnīcu „Ugunī”, Upesgrīvas internātpamatskolā.

✅ Nav obligāti jāiečekojas visos punktos, bet azarts parādās, spēli uzsākot un ļoti gribas redzēt un piedzīvot visu to, kas spēlē ietverts! Mēs iekritām azartā un piestājām visos spēles punktos.

✅ Labāk spēlēt spēli kompānijā vai braukt vismaz divatā, jo būs nepieciešams „stūrmanis”, kas sekos līdzi kartei un spēles uzdevumiem.

✅ Saglabājiet atvērtu prātu un nodrošinieties ar ekipējumu, lai varētu arī brist, jo daži objekti ir kārtīgi „noslēpušies”, un paiet zināms laiks, kamēr tos atrod.

✅ Spēles laikā uzzināsi arī daudz vēsturisku faktu un iesaku papētīt informāciju vairāk arī pēc ceļojuma. Spēlējot spēli, dažu informāciju meklējām Google, bet dažas atbildes atbildējām pēc sajūtām, un beigās esam godpilnajā 14. vietā!

Kā uzsākt spēli:

•    mājaslapā MyPostnos.com jāreģistrējas vai jāpieslēdzas sistēmai;

•    jāizvēlas sev interesējošais posms (jāspiež poga „Saņemt”);

•    viedtālrunī jāatver vai jālejupielādē „Postnos” lietotne (pieejama gan „Google Play”, gan „Appstore”);

•    pieslēgšanās lietotnē notiek ar tiem pašiem reģistrācijas datiem, kas tika izmantoti, pieslēdzoties mājaslapā MyPostnos.com;

•    jāatver vēlamais maršruts un jādodas ceļā!

Jau ziņots, ka, veicinot vietējā tūrisma attīstību, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) kopā ar piedzīvojumu tūrisma uzņēmumu „Postnos”, piesaistot reģionālos tūrisma informācijas centrus un to speciālistus, radījusi bezmaksas 16 Latvijas apceļošanas maršrutus ar uzdevumiem – spēli „Pievelc Latviju tuvplānā!”, tādējādi izzinot 3500 kilometrus visā Latvijā. Spēle domāta kā steidzīgajiem, tā arī tiem, kuri labprāt katrā objektā uzturētos ilgāk. Ikvienam no 16 posmiem ir arī kontrolpunkti, kur uzsāktā posma apceļošanu var apturēt un atgriezties jebkurā sev ērtā laikā.

Ar spēles palīdzību iedzīvotāji tiek iepazīstināti gan ar jau populāriem, gan ar mazāk zināmiem apskates objektiem visā Latvijā, un tiek iedvesmoti doties dienas vai vairāku dienu ceļojumos. Katrā objektā var pārbaudīt, cik rūpīgi tas ir izpētīts, atbildot uz viktorīnas jautājumiem.

2022. gada janvārī visi dalībnieki piedalīsies loterijā ar iespēju laimēt apmaksātas brīvdienas Latvijā. Izloze notiks starp visiem katra reģiona ceļotājiem, tādējādi palielinot laimesta varbūtību. Vairāk https://www.latvia.travel/lv/raksts/pievelc-latviju-tuvplana

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.03.2024 - 31.03.2024 Gaismas apsolījums koku stāstos Madonā Madonas TIC
1.aprīlī, LVM Kalsnavas arborētums aicina uz pasākumu “Koku stāsti gaismai”, ar tradicionālo dziedāšanas grupu “Saucējas” un krāsainām | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 03.04.2024 “Mājas kafejnīcu dienas 2024”. Piesakies! Tukuma TIC
Aicinām Tukuma novada aktīvos ļaudis, kam patīk gatavot un uzņemt viesus iesaistīties arī šogad akcijā "Mājas kafejnīcu dienas 2024"! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50411487sec.