Aizraujoši izzinošs 360 grādu 3D videoceļojums «Operetes radošā laboratorija»

Operetes teātris jaunā, Latvijā unikālā tehnoloģijā, radījis aizraujoši izglītojošu lekciju – izrādi «Operetes radošā laboratorija», kas skatāma ar virtuālās realitātes 3D brillēm. Lekcijas laikā skatītājam ir iespēja virtuāli nokļūt paša iestudējuma centrā uz skatuves, zālē vai aizkulisēs VEF kultūras pilī, piedzīvojot pārsteidzoši reālas klātbūtnes efektu un aktīvi sekojot notikumiem visapkārt 360 grādu rādiusā.

Lekciju programmas «Latvijas skolas soma» ietvaros var noskatīties jebkura skola, un, kā uzsver Operetes teātra vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska, lekciju iespējamas noorganizēt jebkurā laikā un vietā, arī vasarā ārpus skolas telpām.

Šajā programmā bērni dosies virtuālā ceļojumā kopā ar populārākajiem bērnu operešu varoņiem Karlsonu (no izrādes «Karlsons») un Pauku un Šmauku (no izrādes «Paukojam un Šmaukojam»). Ceļojuma laikā skatītāji nonāks Mežonīgajos Rietumos, kur sastaps divu senu indiāņu cilšu pārstāvjus, kuri pēc ieilguša konflikta, pateicoties Karlsonam, Paukam un Šmaukam, atkal atradīs kopīgu valodu un atgūs mieru.

Tāpat būs iespēja uzzināt, ar ko operetes un muzikālā teātra žanrs atšķiras no dramatiskā teātra, kas ir aktiermeistarība un ko var uzskatīt par īstu horeogrāfiju, kas ir scenogrāfija un kādēļ nepieciešami rekvizīti; kurā vietā teātrī atrodas parters, bet kur – balkons, kas ir mistiskās skatuves kulises un citus terminus. Atsevišķa epizode ir veltīta teātra grimam un kostīmiem.    

Kā norāda virtuālā ceļojuma veidotāji, vēl viens būtisks ieguvums no izrādes ir morāle: cik svarīgi ir cienīt un mīlēt vienam otru, dzīvot draudzīgi, ieklausoties līdzcilvēkos.

Gan bilde, gan skaņa šai programmai ierakstīta ar Latvijā unikālu – 360 grādu uztveres aparatūru. Programma ieteicama skatītājiem no 6 līdz 12 gadu vecumam, taču izmantotās tehnoloģijas un informācija būs interesantas arī vecākiem bērniem. Kopējais pasākuma garums – 50 minūtes.

Virtuālās realitātes brilles (VRB) ir datorizēta ierīce, kas nodrošina virtuālās realitātes pieredzi, kas ir pilnībā iegremdējoša un lietotāja uzmanību piesaistoša. Tā ir jaunākā līmeņa aparatūra ar ātru procesoru un augstākās izšķirtspējas displeju. Brillēs ir ievietots ar 360 grādu videokameru filmēts trīsdimensiju video, tāpēc katrs, kas izmanto VRB, virtuālo realitāti piedzīvo pavisam reāli, atrodoties jebkurā paša izvēlētā vietā telpā vai pat brīvā dabā. Ar VRB kultūras uztveres un mācību process kļūst neparasti aizraujošs. Ar VRB jūs virtuāli var iegūt vislabāko vietu zālē, uz skatuves vai pat aizkulisēs un gūt pārsteidzošu klātienes piedzīvojuma efektu.  VRB virtuālā 360° apkārtējās vides sfēra ļauj briļļu lietotājam skatīties visos virzienos ap sevi, tāpat briļļu būtisks aspekts ir 3D īpašā efekta nodrošināšana.

Pieteikties lekcijai var Operetes teātra mājaslapā: www.operetesfonds.lv vai, rakstot uz e-pastu  omtb@operetesteatris.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Tukuma Pilsētas parkā Tukuma TIC
Tradicionālo svētku svinības jau atkal Tukuma pilsētā! Lieldienu izdarības, radošās darbnīcas, spēles, rotaļas, trušu māja un kazlēni, muzikālā | Skatīt vairāk
Latvija
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Aicina uz putnu vērošanas ekskursiju Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
7.aprīlī, pulksten 9.30 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus”. Pieteikšanās 63005447 | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.1584599sec.