Lielais Lieldienu pasākumu kalendārs

Lieldienas šogad ir gauži vēlu – aprīļa vidū. Latvijas valstspilsētas un novadi ir sarūpējuši virkni krāšņu un jauku pasākumu svētku svinībām -gan lieliem, gan maziem. Travelnews.lv aplūko lielākos un interesantākos no tiem.

Alūksnes novads

Daudzveidīgi Lieldienu pasākumi un norises katrai gaumei notiks arī tematiski rotātajā Alūksnē un novadā. Garu stiprināt aicinām svētku dievkalpojumos Alūksnes dievnamos, izkustināt kājas pēc garās ziemas tradicionālajā “Zaķu skrējienā” un “Liepnas nakts rogainingā”, bet svētku svinēšanas latviskās tradīcijas apgūt muzeju pasākumos. Plašāka informācija par Lieldienu pasākumiem Alūksnē un novadā atrodama šeit.

Balvu novads

Visā Balvu novadā Lieldienu brīvdienās notiks pasākumi, kas būs interesanti gan lieliem, gan maziem. Travelnews.lv izceļ šādu pasākumu - 17.aprīlī plkst.18.00 (beigas ne vēlāk kā plkst.24.00) “Lieldienu Jampadracis” Kubulu Kultūras namā. Piedalās kultūras nama kolektīvi - Rūtas, Kubuliņš, Cielaviņa, Vakarblāzma un vokālais ansamblis. Viesi  - Aivars Lapšāns un Kurnas zaķu ansamblis. Plašāka informācija par Lieldienu pasākumiem Balvu novadā atrodama šeit.

Cēsu novads

Arī Cēsu novadā plānoti dažnedažādi raibi pasākumi. Īpaši jāizceļ pasākums 17. aprīla pēcpusdienā – tur no plkst.13.00 līdz plkst.16.00 Rožu laukumā kopā ar Zaķi un Rudo Lapsu varēs piedalīties tradicionālajā olu ripināšanā un citās spēlēs. Būs radošā darbnīca mazajiem, čaklajiem pirkstiņiem un Olu foto medības. Uzstāsies Cēsu Bērnu un jauniešu centra popgrupa "Vizbulēni" un citi dziedošie Cēsu bērni. Līdzi jāņem krāsotas olas.

Plašāka informācija par pasākumiem Cēsu novadā atrodama šeit.

Daugavpils novads

Lai arī pasākumu kalendārs ir gana plašs, šoreiz iepazīstinām ar Lieldienām… poļu zīmē. Polijā Lieldienas svin plaši, ar jautrām dziesmām un dejām, un poļi vienmēr labprāt dalās ar šo noskaņojumu ar citiem!

Poļu kultūras centrs (PKC) aicina Daugavpils iedzīvotājus uz Lieldienām veltītu koncertu, kas notiks 19. aprīlī plkst. 17.30 J. Pilsudska Daugavpils Valsts poļu ģimnāzijā (Marijas iela 1E). Galvenā koncerta tēma būs poļu Lieldienu tradīcijas - "gaik" un "Śmigus-dyngus" jeb Lieldienu pirmdiena. Skatītājus priecēs PKC TDK "Kukulečka" un jauktais koris "Promieņ". Koncerta programmā izskanēs tradicionālās dziesmas un tiks izdejotas tautas dejas. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

Dobeles novads

Raibi pasākumi gan Dobelē, gan Dobeles novadā. Cilvēkiem, kuriem īpaši mīļa Tērvete un Annas Brigaderes daiļrade iesakām piedalīties 18.aprīlī plkst. 15.00 Tērvetes vēsturiskajā centrā pie Klosterkalna Jautra rotaļprogrammā ģimenēm ar zaķi Banniju un Ziedu meiteni. Ripināsim olas, apgleznosim sejiņas, veidosim lielos ziepju burbuļus, piedalīsimies konkursos un rotaļās. Plašāka informācija par pasākumiem Dobeles novadā atrodama šeit.

Gulbenes novads

Koncerti un jampadrači, jautras darbošanās – šāda ir Lieldienu svētku programma Gulbenes novadā. Travelnews.lv īpaši aizraujoši šķiet dalība 17. aprīlī Lieldienās Stāmerienā: Stāmerienas tautas namā  animācijas filmu programma “Zelta Lieldienas”, zaķu izstāde tautas namā; “Lāčausī” šūpošanās, pankūkas, olu ripināšana, airsoft, zvēriņi;  Stancmuižas kalnā izlaušanās spēle, olu krāsošana, gavilēšana un putnu modināšana; Z/S “Pilssēta” zirgu izjādes; Stāmerienas pilī Lieldienu spēle, piknika vietas; “Sonātē” svētku mielasts. Plašāka informācija par Lieldienām Gulbenes novadā atrodama šeit.

Jūrmala

Lieldienu brīvdienas ir iespēja visai ģimenei "paņemt nelielu atvaļinājumu": kopā baudīt pavasari, svētku pasākumus un gardas maltītes. Turklāt dienas kļūst garākas un siltākas. Tas ļauj ilgāku laiku pavadīt ārpus telpām, organizēt pikniku pie dabas, doties garākā pastaigā vai izbraukt kādu aizraujošu velo maršrutu. Jūrmala apvieno sevī savdabīgu dabu un unikālas atpūtas iespējas visai ģimenei. Plašāka informācija par pasākumiem Jūrmalā atrodama šeit.

Krāslavas novads

Krāslavas novadā jautrs Lieldienu pasākums sagaidāms Ķepotavas Saietu namā. 17. aprīlī plkst. 14.00 sāksies pasākums “Nāc nākdama Liela diena”, kurā būs jautras izdarības ar Lieldienu olām, sūpošanās un aktīvas spēles. Plašāka informācija atrodama šeit.

Kuldīgas novads

Līdztekus daudziem citiem pasākumiem 17. aprīlī 12.00 skvērā pie Kuldīgas kultūras centra – Lieldienas ar zaķi Ļipaini. Olu krāsošana, vārīšana un ripināšana, Olu plenērs un Ol-impiskās spēles. Rīko Kuldīgas kultūras centrs. Plašāka informācija par Lieldienu pasākumiem Kuldīgas novadā atrodama šeit.

Liepāja

Vēju pilsēta Kurzemē – Liepāja vienmēr ir interesants galamērķis, arī Lieldienu brīvdienās. Piedāvājam Koncertzāls “Lielais Dzintars” mākslas telpā Civita Nova apskatīt Liepājas pilsētas vizuālās identitātes autoru – starptautiski atzītā dizaina biroja H2E izstāde “Iz-aicinājums”. Izstāde apmeklētājiem piedāvās aplūkot vērtības, kas mijas cauri dizaina biroja darba procesiem un dizaineru radītajiem darbiem. Plašāka informācija par pasākumiem Liepājā atrodama šeit.

Limbažu novads

Limbažos īpašs Lieldienu piedāvājums aktīvajiem, ja vien, protams, būs labi laikapstākļi. Plkst. 10.45 Olimpiskā centra “Limbaži” Lieldienu pārgājiens no Limbažu autoostas. Kad brīvdienās bagātīgi ēsts, nepieciešamas kustības svaigā gaisā. Līdzi ņemam krāsotu oliņu olu kaujām un dodamies kopā Lieldienu pārgājienā, maršrutā: Limbaži – z/s “Priedītes”. Plkst. 10.45 pulcēšanās pie Limbažu autoostas, lai kopīgi dotos pa zaļo dzelzceļu Alojas virzienā, līdz z/s “Priedītes”. Uz vietas “Priedītēs” pikniks  lapenītē ar līdzi paņemto dzērienu, uzkodām. Ugunskurā būs iespēja uzcept līdzi paņemtās desas. Dzīvnieciņu apskate no mums, barošana no jums, līdzi paņemot 1 euro (no personas) barībai. Plašāka svētku programma Limbažu novadā atrodama šeit.

Ludzas novads

Balles un tirgus, koncerti un pasākumi bērniem. Ludzas novadā Lieldienu programma ir gana plaša, un vairāk informācijas par pasākumiem var atrast šeit.

Madonas novads

Šoreiz vairāk uzmanības Cesvainei – un kā gan ne, ja pavisam nesen atkal pilnā spožumā ir majestātiskā Cesvaines pils, kas augšāmcēlusies pēc ugunskura gluži kā fēnikss. Vairāk par Lieldienu norisēm Cesvainē var atrast šeit.

Preiļu novads

Šoreiz izcelsim groziņballi Riebiņu kultūras namā. Tur 17. aprīlī 22.00 Lieldienu groziņballe kopā ar grupu “Galaktika”. Biļešu cena EUR 5.00. Galdiņu rezervācija pa tālr.: 29945610.Plašāka informācija atrodama šeit.

Rēzeknes novads

17. aprīlī, pēc divu gadu pārtraukuma, Rēzeknē atgriežas atraktīvais un ģimeniskais pasākums “Lieldienu Pontāgs 2022” Festivāla parkā (Pils ielā 17). Pilsētas iedzīvotāji un viesi aicināti baudīt Lieldienu izklaides un līdzdarboties dažādās aktivitātēs – dziedot, dejojot, ejot rotaļās, šūpojoties un piedaloties radošajās darbnīcās, vairojot prieku gan sev, gan citiem. Plašāka informācija par pasākumu atrodama šeit.

Rīga

Galvaspilsēta priecēs ar daudziem pasākumiem. Īpaši izceļam šo - rīdzinieki un pilsētas viesi Lieldienu brīvdienās – 17. un 18. aprīlī – būs aicināti izšūpoties Doma laukumā, Arkādijas parkā, Mežaparkā un kultūras pils “Ziemeļblāzma” parkā, savukārt Mežaparka Lielajā estrādē un Arkādijas parkā varēs izstaigāt interaktīvas pastaigu takas “Lieldienas pasaulē” ar 14 aizraujošām aktivitātēm, baudot kopā būšanu un šūpošanos, krāsojot un ripinot olas, kā arī izzinot Eiropas valstu Lieldienu tradīcijas un aktivitātes, kurās līdzdarboties varēs gan lieli, gan mazi. Apmeklētāji aicināti ņemt līdzi pašu krāsotas olas – tās varēs izvietot Lieldienu olu izstādē vienā no spēlēm. Tā kā Rīga ir zaļi domājoša pilsēta, spēlēm izvēlētie noformējuma elementi gatavoti no jau agrāk pilsētvidē izmantotiem dekoriem, ar krāsām un izdomu piešķirot tiem jaunu elpu. Plašāka informācija par Lieldienu pasākumiem Rīgā atrodama šeit.

Salaspils

Salaspils novada tūrisma informācijas centrs rīko aktivitāti - spēli “Lieldienu zaķu pēdu ceļš 2022” Šādu aktivitāti Salaspils pilsēta piedzīvos pirmo reizi un ceram, ka pilsētas iedzīvotāji un arī viesi to novērtēs, jo kurš gan cits rada svētkus, ja ne mēs paši. Aktivitātes mērķauditorija ir ģimenes ar bērniem, jo mazos zaķu detektīvus noteikti iepriecēs atrast lielus, krāsaini rotātus zaķus ar smaidošām  sejiņām, taču noteikti aicināts piedalīties ir ikviens interesents, aktivitāti var izspēlēt arī draugu pulkā, jo kopā vienmēr ir jautrāk. Plašāka informācija atrodama šeit.

Sigulda

No 16. līdz 18. aprīlim Siguldā jau sesto gadu norisināsies Šūpoļu festivāls, kura laikā Siguldas pilsētas centrā, kā arī vairākās Gaujas Nacionālā parka skatu vietās būs izvietotas turpat 100 šūpoles un vides objekti. Šie svētki mums sniegs kopības sajūtu, baudot latviešu tradīcijas, kā arī atbalstot Ukrainu šajā īpaši smagajā laikā, jo kopā mielosimies ar Ukrainas patvēruma meklētāju vārīto boršču, kā arī ikkatrs varēs iesiet brīvības mezglu Ukrainas atbalsta šūpolēs “Brīvības spārni”. Plašāka informācija atrodama šeit.

Smiltenes novads

Smiltenes novadā sarūpēti tik daudz un dažādi pasākumi, ka izcelt vienu būtu grūti un nekorekti. Plašāka informācija par pasākumiem atrodama šeit.

Talsu novads

Talsu novadā Travelnews.lv uzmanību izpelnījies šāds pasākums – 16. aprīlī notiks fotoorientēšanās pasākums Mundigciemā “Es zina to viet”. Plašāka informācija atrodama šeit.

Tukuma novads
Šogad ar īpaši jauku programmu priecē Jaunmoku pils. Pirmajās Lieldienās, 17. aprīlī, sākot no plkst.11.00 visi ir laipni gaidīti svinēt Lieldienas Jaunmoku pils parkā. Notiks mājražotāju un amatnieku tirdziņš, skaistas dziesmas skandinās un jautrās rotaļās vedīs folkloras kopa “Avoti”, vārīsim garšīgas zāļu tējas uz ugunskura, visas dienas garumā šūposimies un ripināsim olas, kā arī kopā izkrāsosim un izdekorēsim lielo svētku olu. Tie, kas vēlēsies pārliecināties par savām zināšanām par Lieldienu tradīcijām Latvijā un Pasaulē, varēs piedalīties viktorīnā, bet tie, kas savā nodabā vēlas izzināt pils apkārtni un tās vēsturi - piedalīties Lieldienu orientēšanās spēlē. Plašāka informācija atrodama šeit.

Valmieras novads
Daudz un dažādi, krāšņi un jautri pasākumi paredzēt Valmieras novadā. Visa plašā pasākumu programma aplūkojama šeit.

Ventspils novads
Arī Ventspils ir sarūpējusi gana plašu Lieldienu pasākumu programmu – plašāka informācija šeit.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk
Latvija
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.76469183sec.