Rokgrupa «Sub Scriptum» ar jauno singlu «Jūku» atgādina par miera nozīmi haosa laikā

12. aprīlī klajā nācis rokgrupas "Sub Scriptum" singls “Jūku”. Tas ataino cilvēka spēju saglabāt savu iekšējo mieru laikā, kad apkārt valda haoss, uzsverot, ka ar meditācijas palīdzību cilvēkam ir iespēja izveidot līdzsvaru starp iekšējo un ārējo pasauli.

“Būtībā civilizācijā nekas nav mainījies, ir milzīga skatuve, mainās tikai dekorācijas un lozungi. Visas civilizācijas ir vērstas uz alkatību, varu, tehnikas, informācijas un prāta kontroli, un tās var iet bojā, ja nespēj atrast līdzsvaru,” uzsver grupas dalībnieks Kristers Rudzītis.

Viņš piebilst, ka “šajā saspringtajā laikā klusums un miers ir nepieciešams vairāk nekā jebkad. Ielūkošanās katram sava prāta dabā ir pirmais solis ceļā uz ciešanu mazināšanu globālā līmenī. Ja lielāks skaits cilvēku zinās sava prāta dabu, viņi spēs iepazīst arī pasaules, kurā mēs dzīvojam, brīnišķīgo dabu un neatlaidīgi un drosmīgi cīnīsies to pasargāt.” Singla iznākšana vienlaikus ir arī dāvana Kristera dzimšanas dienā.

Singls nācis klājā ar Ekonomikas un kultūras augstskolas atbalstu. Kā norāda augstskolas rektore Oksana Lentjušenkova: “Esam lepni par mūsu talantīgajiem jauniešiem, kuri spēj radīt ne tikai skaistu mūziku, bet arī mudināt visu sabiedrību apstāties un aizdomāties par to, kā varam darīt šo pasauli labāku un vairot mieru. Tāpēc liels prieks, ka varam sniegt atbalstu šo ideju realizēšanā.”

Grupa "Sub Scriptum" jau iepriekš savā mūzikā ir vērsusi uzmanību uz sabiedrībai aktuālām tēmām, piemēram, 2020. gadā izdodot karantīnas laika singlu un video dziesmai "Kā mīlasstāstā". Tolaik klajā nāca arī grupas debijas albums "21.gs. mode".

Jau tuvākajā laikā grupa būs sastopama vairākos koncertos: 16. aprīlī – klubā “Nemiers”, 23. aprīlī – klubā “Pūce”, bet 30. aprīlī - muzikālajā izklaides vietā “Sporta Pagalms”. Jūlijā grupa uzstāsies arī uz festivāla “Summer Sound” skatuves. Plašāka informācija par tuvākajiem pasākumiem pieejama arī grupas Facebook lapā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Skulptūru stāsti Cēsīs! Cēsu TIC
Piesakies ekskursijai Cēsīs! Izzini skulptūru ceļu no Cēsu vecpilsētas līdz pat Meža kapiem un atpakaļ, tēlnieka Matiasa Jansona pavadībā! | Skatīt vairāk
Latvija 6 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 20.04.2024 Radi Tukku Magi TALKA TUKUMĀ Tukuma TIC
20. aprīlī aktīvie tukumnieki un viesi aicināti uz Tukku Magi pagalma sakopšanas talku no pulksten 9:00 Pasta ielā 26. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.70766497sec.