Izvirzīti «Eksporta un inovācijas balvai 2022» nominētie tūrisma nozares uzņēmumi

Šogad jau 17. reizi tiks godināti Latvijas uzņēmēji, kuri, spītējot dažādiem globāliem izaicinājumiem, spējuši audzēt savu eksporta apgrozījumu, radījuši jaunus produktus un inovācijas. “Eksporta un inovācijas balva” tiks pasniegta piecās kategorijās - “Eksporta līderis”, “Eksporta jaunpienācējs”, “Inovācijas čempions”, “Eksporta čempions” un  “Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts”. Apbalvojumu pasniegšana, klātesot Latvijas valsts prezidentam Egilam Levitam, norisināsies 14. decembrī.

Konkursa žūrijas komisijas pārstāve, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava: “Esam izvērtējuši saņemtos 27 pieteikumus, kuri pārsteidza ar savu daudzveidību un radošo pieeju. Atzīstami, ka uzņēmumi un pašvaldības joprojām investē jaunu produktu veidošanā, tādā veidā bagātinot Latvijas tūrisma piedāvājumu. Visus sešus finālam izvirzītos uzņēmumus kopā ar žūrijas komandu apmeklēsim klātienē, lai novērtētu paveikto un noskaidrotu, kuri no tiem šogad saņems “Eksporta un inovācijas balvu””.

Saskaņā ar konkursa nolikumu pirmajās četrās kategorijās uzvarētāji tiks noteikti, balstoties uz Centrālās statistikas pārvaldes sagatavotajiem datiem, bet nominācijā “Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts” kandidātiem bija iespēja līdz 21. oktobrim  pieteikties dalībai konkursā. Šobrīd žūrija ir izvērtējusi saņemtos pieteikumus un balvai nominējusi sešus kandidātus.


Komersantu grupā nominēti:

-    Uzņēmums “JA Travel” ar produktu grilbārs uz kuģa, kas piedāvā autentisku zvejas pieredzi un zivju loma grillēšanu uz kuģa klāja jūrā. Tā ir iespēja doties jūrā ar zvejas kuģi, uz kura ir grilbārs, kur var baudīt svaigu dienas lomu, kā arī piedalīties autentiskā piekrastes zvejas pasākumā ar īstu zvejas kuģi un zvejniekiem.

-    “Dont Panic”” sadarbībā ar “Skudras Metropole” ar produktu “Nepieradinātās naktsmītnes” –“Dabas galerija”. “Nepieradinātās naktsmītnes” ir piedzīvojums, kas dāvā jaunu pieredzi un emocijas. Tās radītas ar mērķi sniegt apmeklētājiem jaunu pieredzi, iepazīstinot ar jaunām vietām, dažādiem Latvijas reģioniem un neparastām lokācijām. “Dabas Galerijas” viesiem ir iespēja nakšņot unikāla dizaina namiņā, kas mehāniski griežas ap savu asi 360 grādos un pārsteidz ar slīdošo terasi, kura izslīd virs koku galotnēm. Ēka, griežoties uz katru no debess pusēm, ierāmē apkārtējo ainavu.

-    Vitalitātes akadēmija “Via Vitalité” - vieta sakārtotam prātam un ķermenim. “Via Vitalité” ir labsajūtas komplekss, kur klientam radīti visi priekšnoteikumi viņa izvirzītā mērķa sasniegšanai – vai tā būtu svara samazināšana vai “galvas izvēdināšana” pēc saspringta darba. Īpaši aktuāls šis piedāvājums ir kļuvis pēc Covid pandēmijas, kuras laikā cilvēki mentāli noguruši no dažādiem ierobežojumiem.

Biedrību, nodibinājumu, plānošanas reģionu vai pašvaldību iestāžu grupā nominēti:

-    Ventspils zinātnes centrs “VIZIUM”. 2022. gada jūnijā pirmo reizi apmeklētājiem durvis vēris zinātnes centrs VIZIUM, kur ar vairāk nekā 80 interaktīviem un izglītojošiem eksponātiem septiņās tehnoloģijām un dabaszinātnēm veltītajās galerijās var iepazīt STEM (science – zinātne, technologies – tehnoloģijas, engineering – inženierija, math – matemātika) pasauli. Zinātnes centra mērķis ir parādīt, ka zinātne var būt aizraujoša un interesanta, bet izklaide var būt izzinoša.

-    Interaktīvā vēstures ekspozīcija Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī. Ekspozīciju veidošanā iesaistīti Latvijas uzņēmumi un dažādu jomu speciālisti - vēsturnieki, pašvaldības speciālisti, dizaineri, videomākslinieki, programmētāji, informācijas tehnoloģiju speciālisti, modes mākslinieki, aktieri, būvnieki un mēbeļu ražotāji. Ekspozīcija “Jelgava laika griežos” stāsta par pilsētas vēsturi un simboliem kopš tās dibināšanas līdz pat mūsdienām bet ekspozīcijas sadaļa “Mode Jelgavā cauri gadsimtiem” atspoguļo apģērba valkāšanas tradīcijas un modes tendences Jelgavā dažādos vēstures periodos. Īpaša uzmanība ekspozīcijā piešķirta arī  Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas veltīta vēsturei, zudušajām arhitektūras un interjera vērtībām.

-    Liepājas muzeja filiāle "Hoijeres kundzes viesu nams”. Gaļas brāķera Dāvida Hoijera atraitnes Margarētas Ģertrūdes Hoijeres viesu nams jeb 17.gs – 19.gs. interjera muzejs ir veiksmes stāsts tam, kā nozīmīgs Liepājas kultūrvēsturiskā mantojuma objekts, valsts nozīmēs arhitektūras piemineklis piedzīvo savu atjaunotni jeb renesansi. Nams šobrīd atvērtas muzeja ekspozīcijas veidā pieejams ikvienam interesentam.

Savu vērtējumu nominācijā “Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts” būs iespēja sniegt arī “Delfi” lasītājiem, piedaloties balsojumā, kurš tiks aizvadīts no 28. novembra līdz 12. decembrim.

Konkursu organizē Ekonomikas ministrija un LIAA sadarbībā ar Centrālo statistikas pārvaldi, Latvijas eksportētāju asociāciju “The Red Jackets” un finanšu institūciju “Altum”, kura pasniegs speciālbalvu drošākajam eksportētājam.

Visu piecu konkursa nomināciju uzvarētāji saņems Latvijas Republikas balvu 2000 eiro apmērā darījuma braucienam divām personām, tai skaitā līdzdalībai komersantu delegāciju sastāvā valsts augstāko amatpersonu vizītēs ārvalstīs, līdzdalībai LIAA organizētajās tirdzniecības misijās un individuālo darījuma braucienu, apmaksai. Tāpat uzvarētājiem tiks dotas tiesības izmantot attiecīgās Konkursa kategorijas zīmi uz visiem saviem produktiem vai produktu līnijām, kā arī uz mārketinga materiāliem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.03.2024 Māra Upmane – Holšteine un Goran Gora Valmieras TIC
19. aprīlī, 19:00 "Akustika" ielūdz uz unikālu un sirsnīgu tikšanos mūzikā ar Astro’n’out solisti Māru Upmani – Holšteini un viņas vīru, | Skatīt vairāk
Latvija 20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Zemgales pastalu izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 19. marta līdz 30. aprīlim Dzīvesziņas un arodu sētā, Vecpilsētas ielā 2 skatāma Zemgales pastalu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.92916298sec.