Valmieras centra stāvlaukumā uzstādīts informatīvais stends [1]

Pārbūvētajā Valmieras pilsētas centra stāvlaukumā šonedēļ uzstādīts informatīvais stends. Tas ir 3,2x4 metrus liels, un turpmāk pilsētas viesiem uzskatāmi vēstīs par pilsētas ielu plānojumu, kā arī naktsmītnēm un atpūtas vietām pilsētā.

Informatīvais stends Valmieras centrā uzstādīts Eiropas Savienības INTERREG IIIB programmas finansētā projekta „Tūrisma attīstība “Via Hanseatica” Baltijas zonā (VHB ZONE)” ietvaros un ir šā projekta pēdējā aktivitāte, kas īstenota pilsētā.

Valmieras Tūrisma informācijas centra vadītāja Ilze Liepa pauda, ka informatīvais stends ir nozīmīgs ieguvums, jo tā kā pilsētas centra stāvlaukums ir lielākā bezmaksas transporta līdzekļu novietne pilsētā, tā ir vieta, kur visbiežāk piestāj arī tūristi, kas meklē informāciju par Valmieru.

Projekta „Tūrisma attīstība “Via Hanseatica” Baltijas zonā (VHB ZONE)”, kas ilga trīs gadus, mērķis bija veicināt starptautiska transporta koridora „Via Hanseatica” attīstību. Tā maršruts ved no Lībekas Vācijā caur Rostoku – Šcecinu – Gdaņsku – Kaļiņingradu - Rīgu – Tartu – Sanktpēterburgu un savieno Baltijas jūras Austrumu reģionu ar Eiropas Savienības (ES) centrālo reģionu. Līdz šim īstenotās aktivitātes virzītas iepriekš minētā transporta koridora ziemeļu daļas attīstību Latvijas, Lietuvas un Igaunijas teritorijās.

Projekta īstenotāju uzmanība, veidojot tūrisma maršrutu, tika pievērsta Baltijas valstu bagāto dabas, kultūras un vēsturiskās vērtību popularizēšanai, ko ietver arī izveidotā devīze „VIA HANSEATICA- Baltijas dabas un kultūras krustpunkti”, kas atveidots arī izstrādātajā logotipā.

Projekta ietvaros izstrādāti vairāki tūrisma koridora attīstības plānošanas dokumenti, to vidū arī mārketinga stratēģija, kā arī ieviesti vairāki tā produkti. Izveidotas kartes, dalībpilsētās, tuvākajā laikā arī Valmierā, uzstādīti informatīvie stendi. Visu projekta īstenošanas laiku par tā attīstību informēja īpaša ziņu lapa, kas bija pieejama arī Valmieras Tūrisma informācijas centrā. Izstrādāta tūrisma produktu datu bāze, kā arī interneta portāls www.viahanseatica.info.

Projekta rezultātu turpmākā ieviešana saistīta ar publiskās un privātās sadarbības veicināšanu, maršruta popularizēšanu un ieviešanu. Jau tuvākās aktivitātes saistītas ar projekta ģeogrāfiskās teritorijas paplašināšanu atbilstoši starptautiskā transporta koridora izmēriem no Sanktpēterburgas Krievijā līdz Lībekai Vācijā.

ES INTERREG IIIB programmas finansētā projekta „Tūrisma attīstība “Via Hanseatica” Baltijas zonā” vadošais projekta partneris ir Dienvidigaunijas Tūrisma organizācija (South Estonian Tourism Foundation). No Latvijas puses projektā piedalās Cēsu rajona padome un Cēsu pilsētas dome, Jelgavas rajona padome un Jelgavas pilsētas dome, Sedas pilsētas dome, Siguldas novada dome, Valkas rajona padome un Valkas pilsētas dome, Valmieras Tūrisma informācijas centrs, Vidzemes attīstības aģentūra un Zemgales attīstības aģentūra. Vēl divi partneri iesaistījušies no Lietuvas un viens – no Somijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Lameris 10/25/2007 15:16 tas, protams, ir apsveicami, ka uzstādīja šādu stendu - bet, godīgi, sakot, tas nav nekas tik unikāls, lai veltītu rakstu. Šādi vai līdzīgi stendi ir daudzās Latvijas vietās - vismaz vairāki desmiti katrā rajonā. Tad ko, katreiz katram jaunam stendam tiks veltīts raxts??? :D :D :D

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51959586sec.