Atklās jaunu tūrisma produktu - "Siguldas Spieķis"

Siguldas reģiona tūrisma biedrības izstrādātais tūrisma produkts „Siguldas spieķis” popularizēs Siguldas un tuvākās apkārtnes izklaides un atpūtas iespējas, kā arī vienlaikus veicinās tūrisma attīstību Siguldas reģionā. 31. maijā, Siguldas novada svētku ietvaros „Spieķu parkā” plkst. 13.00 norisināsies jaunā tūrisma produkta prezentācija. Tās laikā apmeklētājiem būs iespēja iegūt sīkāku informāciju par produktu, kā arī izprast, kādā veidā šī karte darbosies. Līdz ar Novada svētkiem tiks uzsākta kartes tirdzniecība

„Prezentācijas laikā apmeklētājiem būs iespēja vērot, kā arī līdzdarboties aptuveni 15 daudzveidīgos šī projekta dalībnieku priekšnesumos un aktivitātēs. Pasākuma apmeklētājus priecēs Allažu pagasta pārstāvji ar teatralizētu uzvedumu par dabas takām, Vienkoču dabas parka pārstāvji demonstrēs koka amatnieku darbnīciņu. Tūrisma aģentūra „Rivasi” iepazīstinās ar dažādiem tūrisma maršrutiem. Turaidas muzejrezervāts piedāvās izstādi „Ieskats Siguldas 800 gadu notikumos”, savukārt, viesu nama „Nītaures dzirnavas” pārstāvji aicinās izspēlēt interesantu prāta spēli. Pasākumā piedalīsies arī Lēdurgas dendroparka pārstāvji. Rehabilitācijas centra „Krimulda” pārstāvji demonstrēs nūjošanas priekšnesumu. Pārsteigumus būs sarūpējuši arī citi projekta dalībnieki, kuru pakalpojumus varēs izmantot kartes „Siguldas spieķis” lietotāji”, pastāstīja projekta „Siguldas spieķis” vadītāja Inese Vīksne.

Produkta apraksts

Jaunā karte būs reģionāls tūrisma produkts, tās ģeogrāfiskais pārklājums aptvers vairākas pilsētas, apvienojot sevī gan dažādus tūrisma objektus un aktivitātes, gan naktsmītnes un ēdināšanas iestādes Siguldā, Līgatnē, Bīriņos, Lēdurgā un Nītaurē. Jaunais produkts darbosies kā magnētiskā norēķinu karte, pēc City card principa - vienā piedāvājumā apvienojot dažādas izklaides un atpūtas iespējas Siguldā un tās apkārtnē. Karte kalpos kā ieejas biļete muzeju ekspozīcijās, atrakcijās un citās tūristu piesaistes vietās, kā arī sniegs ievērojamas atlaides dažāda veida tūrisma pakalpojumiem Siguldas reģionā. Tādā veidā tūristiem tiek piedāvāts ietaupīt naudu, savukārt pakalpojumu sniedzējiem tiek dota iespēja popularizēt savus piedāvājumus un piesaistīt vairāk apmeklētāju. „Karte būs unikāla ar to, ka tā būs pirmā un vienīga šāda veida karte Latvijā. Līdzīgs tūrisma produkts ir ieviests arī kaimiņvalstī Igaunijā – Tallinā, un ieguvis diezgan lielu popularitāti vietējā tūrisma tirgū”, stāsta projekta vadītāja.

I.Vīksne skaidro, ka tūristam, iegādājoties šo karti, tiks piešķirta īpaši izstrādāta brošūra. Ar tās palīdzību tūrists varēs iepazīt kartes lietošanas noteikumus. Pašlaik tirdzniecībā tiks piedāvātas kartes, kuru darbības ilgums būs 24 h, sākot ar pirmo kartes fiksēšanas brīdi kādā no apmeklējamajiem objektiem. Tas, kāda veida tūrisma maršrutu izvēlēties, kādus objektus apmeklēt, atkarīgs no paša tūrista vēlmēm un interesēm. Kartes lietotājs kļūst par savas ekskursijas plānotāju un noteicēju. Viņš varēs objektīvi izvērtēt savas laika un materiālās iespējas, vadoties pēc brošūras un piedāvātājām atlaidēm atsevišķos objektos. Aktīvās atpūtas pakalpojumiem tiks piemērotas atlaides no 10-30%, savukārt, nakšņošanas pakalpojumiem - atlaides no 10-20% apmērā. Kartes īpašniekiem paredzēti ap desmit bezmaksas piedāvājumi. Iegādājoties šo karti, kartes lietotājam kā dāvana tiks piešķirts slavenais Siguldas suvenīrs – spieķītis, kā arī īpaši izgatavota kartiņa, kurā attēlota kāda no Siguldas ainavām. Kartiņu varēs saņemt, iegādājoties šo produktu tieši Siguldas Tūrisma informācijas centrā, Valdemāra ielā 1a. Atlaižu karti varēs iegādāties arī Gaujas nacionālā parka Apmeklētāju centrā, Turaidas muzejrezervāta kasē, viesu namā „Nītaures dzirnavas”, kā arī Bīriņu pilī, vēlāk arī citās tirdzniecības vietās. Tiek plānots, ka kartes cena būs 11.00 latu. Līdzīga tipa karte Tallinā maksā aptuveni 16.40 latu.

Nākotnes ieceres

Plānotas arī vairākas citas aktivitātes. Paredzēts ieviest karti, kas darbosies 48 h, kā arī izdot speciālu karti bērniem „Siguldas spieķis”, nosakot tai cenu uz pusi lētāku nekā pieaugušajiem. Iespējams, ka laika gaitā karšu lietotāji varēs saņemt arī citus suvenīrus. Drīzumā kartei „Siguldas spieķis” tiks veidota arī atsevišķa mājas lapa, kurā būs atrodama izvērstāka informācija par šo produktu un visiem tajā ietvertajiem pakalpojumiem. Inese Vīksne uzsver: „Šis projekts ir drosmīgs solis uz priekšu Siguldas reģiona tūrisma ilgtspējīgas attīstības veicināšanai nākotnē.”

Projekta „Siguldas spieķis” dalībnieki:

Siguldas Tūrisma informācijas centrs, Gaujas nacionālais parks, Turaidas muzejrezervāts, Mores muzejs, Allažu pagasts, Lēdurgas dendroparks, Vienkoču dabas parks, Rehabilitācijas centrs „Krimulda”, SIA „Latvijas Gumijlēcēju klubs” (LGK), LPKS „Zaļais grozs”, Līgatnes dabas taku teritorijā esošo zirgu un lauku sētas īpašniece Aira Rēvele, Siguldas Rodeļu trase, Rodeļu trase „Rāmkalni”, Atpūtas parks „Mežakaķis”, SIA „Makara tūrisma birojs”, Velosipēdu noma SIA „Tridens”, SIA „Furšets”, tūrisma aģentūra SIA „Rivasi”, Siguldas dizains „Jānius”, viesnīca „Sigulda”, SPA Hotel „Ezeri”, Bīriņu pils, jauniešu viesnīca „Laurenči”, viesu nami „Livonija”, „Brūveri”, „Santa”, „Latroze”, „Milža slota”, „Nītaures dzirnavas” un „Līvkalni”.

Aicinām tuvāk iepazīties ar jauno tūrisma produktu 31. maijā - „Spieķu parkā” plkst. 13.00!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 27.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars restorānā PLAZA Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.39957595sec.