Vairāk nedrīkstēs sniegt maldinošām ziņām par aviobiļešu cenām

Drīz Eiropas aviopasažieri varēs būt droši, ka cenā par aviobiļeti ir iekļautas visas nodevas, nodokļi un piemaksas, kas zināmas publicēšanas brīdī. To paredz šodien Eiropas Parlamenta atbalstītā regula par gaisa transporta pakalpojumiem Eiropas Savienībā.

Tā kā ES dalībvalstu transporta ministri, ar kuriem par regulu Parlaments lemj kopīgi, atbalstīja Parlamenta būtiskākās prasības, Eiropas Parlaments (EP) dalībvalstu kopīgo nostāju atbalstīja bez grozījumiem. Deputātu skatījumā tā veicina cenu pārskatāmību un godīgas cenas, kas Parlamentam bija viena no galvenajām prioritātēm. "Pasažierim ir tiesības zināt patieso biļetes cenu, ieskaitot nodokļus un piemaksas," vakar debatēs uzsvēra par EP ziņojumu atbildīgais lietuviešu deputāts Arunas DEGUTIS (ALDE).

Deputāti pievērsa īpašu uzmanību biļešu iegādei internetā. Gaisa pārvadājumu maksās, kas publicētas jebkādā veidā, tostarp internetā, būs jāiekļauj visas cenas detaļas — nodokļi, nodevas, piemaksas, papildu maksas. Operatoriem tās arī jāprecizē. Piemēram, jānorāda, ka viena piemaksa ir par degvielu, otra par drošības pasākumiem. Parlaments panāca, ka pasažieri turpmāk zinās, cik augsta ir nodeva par drošību un kādiem konkrētiem mērķiem to izmantos. Šīs izmaksas būs jānorāda vai nu biļetes cenā, vai arī pasažieris būs jāinformē par tām citā veidā.

Jāgarantē arī, lai izvēles iespējas, proti, pakalpojumi, ko pasažieris var pirkt vai noraidīt, nemaldinātu.

Noteikumi par biļešu cenām veido daļu no regulas, kas pielāgo šodienas vajadzībām līdzšinējos ES noteikumus par vairākiem gaisa transporta pakalpojumu aspektiem. Tās mērķis — garantēt vienādus spēles noteikumus visiem tirgus dalībniekiem, pastiprināt aviokompāniju finanšu kontroli un precizēt atbildību par licenču atcelšanu vai derīguma pārtraukšanu. Stingrākas finanšu kontroles uzdevums ir panākt, ka gadījumā, ja aviokompānijai draud bankrots, pasažieru tiesības ir aizsargātas.

Gaidāms, ka jaunie noteikumi stāsies spēkā šā gada beigās vai nākamā gada sākumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.03.2024 - 01.04.2024 Skati Bauskas tūrisma objektus Lieldienās! Bauskas TIC
Lieldienu darbalaiks galvenajos tūrisma objektos. | Skatīt vairāk
Latvija
Skolēnu pavasara ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Noderīgs materiāls skolēniem un ģimenēn plānojot pavasara atpūtu Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58230901sec.