Valmierā noslēdzies gaisa balonu festivāls "Valmieras kauss 2008"

2008.gada 20. jūlijā, Valmierā ar pēdejo rīta lidojumu noslēdzās Starptautiskais gaisa balonu festivāls „Valmieras kauss 2008” un Latvijas meistarsacīkstes gaisa balonu sportā. Spītējot nelabvēlīgai laika prognozei pirms pasākuma, notika visi sacensību lidojumi – tas uzskatāms par Latvijas rekordu, jo laika apstākļu dēļ netika atcelts neviens no lidojumiem. Festivāls priecēja skatītājus ne vien ar lidojumiem virs Valmieras, bet arī degļu šovu, kas notika piektdien, 18. jūlijā, nedaudz pirms plkst.23:00.

Festivāla direktors Uldis Dūmiņš informē, ka pasākumā piedalījās 25 gaisa balonu komandas no Polijas, Lietuvas, Igaunijas un Latvijas. Visas komandas sacentās par galveno balvu – Valmieras kausu un Latvijas komandas – par Latvijas Meistara gaisa balonu sportā 2008.gada titulu. Par Valmieras kausa ieguvēju kļuva pilots no Polijas Vitolds Filus (Witold Filus). Otro un trešo vietu attiecīgi ieguva Valērijs Mahnorilovs (Valerij Machnorilov, Lietuva) un Rokas Kostiuskevičius (Lietuva).

Par 2008.gada Latvijas meistaru karstā gaisa balonu sportā kļuva pilots Gints Gailis. Otro un trešo vietu ieguva 2007.gada meistars Arnis Miķelsons un Kristīne Vēvere.

Festivāla organizatori – sporta klubs ”99 gaisa baloni” - nākamajā gadā plāno turpināt iesākto tradīciju, jūlija otrajā nedēļā gaisa balonu festivālu organizējot Valmierā.

”Pasākums nebūtu izdevies bez Valmieras pilsētas pašvaldības un vairāku uzņēmumu atbalsta. Informatīvo atbalstu nodrošināja Radio SWH Vidzemes studija, Valmieras radio un Vidzemes TV. Šogad pirmo reizi tika nodrošināts informatīvais tālrunis un festivāla norises laikā ik dienu saņēmām aptuveni 200 interesentu zvanus. Atvainojamies tiem Valmieras iedzīvotājiem, kuri nevarēja sazvanīt organizatoru norādīto tālruni noslogojuma dēļ,” informē Uldis Dūmiņš.

Pasākuma atbalstītāji: Valmieras pilsētas pašvaldība, Coca-Cola, Eden Springs, Rīgas Miesnieks, Tullamore Dew, SIA Kantīne-B un Valmieras Piens.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.06640291sec.