Jelgavā notiks Somijas un Baltijas valstu studentu 25. sporta spēles [1]

Šonedēļ no 21. līdz 24. maijam Jelgavā, Latvijas Lauksaimniecības universitātē (LLU) risināsies Somijas un Baltijas valstu studentu 25. sporta spēles ( SELL).

Minētajās sporta spēlēs, ko organizē Latvijas Augstskolu sporta savienība sadarbībā ar LLU Sporta klubu, sacensības notiks vieglatlētikā, basketbolā, volejbolā, minifutbolā, florbolā, džudo, galda tenisā, šahā un vēl citos, pavisam 11 sporta veidos. Sacensībām pieteikušās 53 komandas no 11 valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Čehijas, Francijas, Itālijas, Norvēģijas, Slovēnijas, Šveices un Vācijas, pavisam aptuveni 1200 dalībnieku.

No Latvijas augstskolām lielākās sportistu delegācijas būs no LLU, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas, Latvijas Universitātes un Rīgas Tehniskās universitātes. Savukārt no viesu delegācijām lielākās būs Čehijas, Lietuvas, Somijas un Slovēnijas delegācijas. Sacensības basketbolā, volejbolā, peldēšanā, florbolā, mini futbolā, grupu estētiskajā vingrošanā un šahā risināsies LLU un Jelgavas pilsētas un rajona lielākajās sporta bāzēs, bet vieglatlētikā – Kauguru stadionā Jūrmalā, džudo cīņā - Rīgas Olimpiskajā centrā, galda tenisā – Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātē, bet orientēšanās sportā – Tīreļpurva apkaimē.

Sporta spēļu svinīga atklāšana iecerēta 22. maijā pulksten 19 Jelgavas pils pagalmā. Tai sekos daudzpusīga atpūtas programma Pils saliņā. Bez tam, no sacensībām brīvajā laikā, dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar Jelgavas pili un Lauksaimniecības universitātes studentu dzīvi, apmeklēt pilsētas ievērojamākās vietas un, uzrādot dalībnieka karti, arī lielākos nakts klubus pilsētā. Tāpat pārvietošanās pilsētas maršruta autobusos sporta spēļu dalībniekiem šajās dienās būs bez maksas.

Par SELL studentu sporta spēļu pirmsākumu uzskata 1923. gadā notikušās studentu sporta sacensības Tērbatā (Tartu). Toreiz sacensībās piedalījās Igaunijas, Latvijas un Polijas studenti, taču vēl pēc diviem gadiem poļu studentu vietā nāca somu un lietuviešu studenti. Tāpēc arī minēto sporta spēļu saīsinātajā nosaukumā ietverti šo četru valstu nosaukuma pirmie burti. Līdz 1939. gadam spēles pārmaiņus organizēja kādā no dalībvalstīm, taču, sākoties padomju okupācijai, spēļu rīkošanu pārtrauca. Tradīcija atdzima 1997. gadā, kad Igaunijas pilsētā Tartu visu četru dalībvalstu pārstāvji parakstīja kopīgu deklarāciju par SELL spēļu atjaunošanu.

Spēļu uzdevums ir veicināt un popularizēt studentu sportu augstskolās, noskaidrot Baltijas reģiona augstskolu spēcīgākos sportistus komandu un atsevišķos sporta veidos. Sacensībās var piedalīties visi augstskolu pilna laika studenti, kā arī spēļu norises gada absolventi.

Pērn iepriekšējo - 24. SELL spēļu dalībniekus uzņēma Somijas studentu sporta organizatori, bet šogad rīkot šo vērienīgo sporta pasākumu kārta pienākusi Latvijai, par norises vietu atkārtoti izraugoties ar studentu dzīves tradīcijām bagāto pilsētu Jelgavu, kur 2000. gadā 17. SELL spēļu dalībnieki reiz jau pulcējās.

Gatavojoties SELL jubilejas spēļu dalībnieku uzņemšanai, jau kopš pērnā gada septembra LLU ir izstrādāta sacensību programma un logo zīme, gādāts par medaļu izgatavošanu, domāts par kultūras programmu un pienācīgu sadzīves apstākļu radīšanu, lai studentu aktivitātes sportā varētu dot spēcīgu impulsu ne tikai jauniešu akadēmiskai un profesionālai pilnveidei, bet arī jaunu sadarbības kontaktu veidošanai. 


Spēļu programma.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 irma 05/21/2009 15:29 nevaru nekur atrast programmu -sacensību plānuviun kādi kolektī

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56085896sec.