Noslēgsies akcija "Es par kultūru"

2009.gada 16.oktobrī ar pasākumiem kultūras iestādēs visā Latvijā noslēgsies viena no Latvijas Radošo savienību padomes atbalsta akcijām - "Es par kultūru", kurā sabiedrība tiek aicināta izteikt atbalstu kultūrai. Akcijas laikā iedzīvotāji aicināti ar saviem parakstiem apliecināt, ka kultūra viņu dzīvē ir svarīga. Akcija notiek kultūras institūcijās - kinoteātros, grāmatnīcās, bibliotēkās, muzejos, teātros, koncertu norises vietās, arhīvos, kultūras centros, mūzikas un mākslas skolās, kā arī interneta portālā www.delfi.lv un www.draugiem.lv . 16.oktobrī vairākas aktivitātes veiks arī Latvijas mākslas augstskolu studenti ar mērķi pievērst uzmanību plānotajai Mūzikas, Mākslas un Kultūras augstskolu apvienošanai.

Akcijas laikā savāktie paraksti tiks apkopoti līdz 19.oktobrim, un tiks iesniegti Ministru prezidentam.

Kultūras organizācijas rīko atvērto durvju dienas, dažādus koncertus, lasījumus, izstādes, pasākumus u.c. Latvijas teātri rīko akciju "Piemest pagali kultūras ugunskuram" - pie visiem Latvijas teātriem tiks aizdedzināti ugunskuri. Teātru darbinieki, apmeklētāji, garāmgājēji un visi, kam kultūra ir neatņemama dzīves sastāvdaļa, tiek aicināti pulcēties pie ugunskuriem - piemest pagali kultūras ugunskuram. 16.oktobra vakarā plkst. 19:00 LNMM izstāžu zālē Arsenāls, sadarbībā ar Laikmetīgās Mākslas centru, tiek rīkota Šveices mākslinieka Rūda Šorno multimediāla performance Kā kļūt par latvieti?

Visu plānoto pasākumu kalendārs būs atrodams portālos mākslinieki.lv, kultura.lv

ES PAR KULTŪRU

Mūzikas un mākslas skolas

Jelgavas Mākslas skolā akcijas ietvaros 12.oktobrī tiek atklāta audzēkņu darbu izstāde Jelgavas tirdzniecības centrā Pasāža un Jelgavas Ādolfa Alunāna muzejā.

Pie mūzikas un mākslas skolas Bēnē (Sniķeres iela 19), akcijas "Es PAR kultūru" atbalsta pasākums - atvērtas kultūras diena 15.oktobrī plkst.17.00. Pagasta kultūras iestāžu vadītāju uzruna. Spēlēs skolas pūtēju ansambļi. Audzēkņi apgleznos mākslas darbnīcas sienas (telpās notiek remonts un defekts tiks pārvērsts efektā). Runās pie brīvā mikrofona par tēmām - ko es saprotu ar vārdu - kultūra, ko man nozīmē mācīties mūzikas vai mākslas skolā un citas…Rotaļāsies jaunāko klašu bērniem ( no Miķeļiem līdz Ziemassvētkiem). Dalībnieki parakstīs uzsaukumu "Es PAR kultūru".

Cēsu mākslas skola no plkst.15.30 gleznos pie skolas. Pievienosies ari mūzikas skolas bērni.

Lielvārdes mūzikas skolā akcijas "Es par kultūru" noslēguma dienā 16.oktobrī plkst. 18.00 notiks skolas audzēkņu koncerts ar devīzi "Es par kultūru!"

Siguldas Mākslu skolas Baltais Flīģelis pedagogi un audzēkņi nolēmuši atbalstīt noslēguma pasākumu akcijai Es - par kultūru ar sekojošām aktivitātēm: Tiks sniegti audzēkņu koncerti un veidoti plenēri trīs Siguldas pilsētai stratēģiski nozīmīgos punktos - tirdzniecības centrā Elvi, autoostā un dzelzceļa stacijā. Tādējādi siguldieši vēlas akcentēt kultūras nozīmīgumu un pieejamību visai sabiedrībai.

Jēkabpils rajons. Visiem Jēkabpils iedzīvotājiem būs iespēja 16.oktobrī apskatīt Jēkabpils rajona mākslas skolas audzēkņu darbu izstādi pie veikala MEGO (Jēkabpilī, Vienības ielā 1) no plkst. 9.00 -19.00. Jēkabpils rajona mākslas skolā notiks pārrunas par tēmu Mēs par kultūru, tikšanās ar interesentiem un atbalstītājiem.

Kandavas Mākslas skola 16.oktobrī darbosies radošajās darbnīcās. Tās būs izpausmes dažādos materiālos, kā reklāma "Es par kultūru!". Šīs reklāmas būs redzamas pie mākslas skolas, mākslas skolā, uzsaukuma lapiņas būs pilsētas veikalos, iestādēs.

Māras Muižnieces Mākslas skola izsludina skolas karikatūru konkursu "Latvija- kultūras valsts ?" ar rezultātiem varēs iepazīties Mākslas skolas mājas lapā.

Aizputes Mūzikas skola un Aizputes Mākslas skola atbalsta akciju 16.oktobrī plkst.14:00 ar pasākumu, kurš notiks pie mākslas skolas un kurā piedalīsies mūzikas skolas pūtēju orķestris un koris, pašvaldības pārstāvji, audzēkņi, pedagogi un vecāki.

Piedalīsies arī Aizputes jauniešu centra "IDEA House" jaunieši,kuri , kopīgi ar mākslas skolu īstenojuši projektu par soliņu izveidi Aizputes pilsētā. Šajā dienā dažādās Aizputes vietās iedzīvotāju ērtībām tiks izvietoti apmēram 30 soliņi.

Viļānu mūzikas un mākslas skola akciju "Mūzikas un mākslas skolām būs būt" sarīkoja jau 8. oktobrī Viļānu novada domes ēkas pagalmā. Akcijas ietvaros :

1. Viļānu mūzikas un mākslas skolas kora "Dextera" uzstāšanās;

2. Viļānu mūzikas un mākslas skolas Vizuāli plastiskās mākslas programmas audzēkņu zīmējumi uz asfalta;

3. Viļānu novada domes priekšsēdētāja A. Puduļa redzējums "Par kultūru";

4. Viļānu mūzikas un mākslas skolas direktores esošās situācijas "Viļānu kultūrizglītībā" vērtējums;

5. LMMSAV biedrības uzsaukums "Ar mūziku un mākslu pret vienaldzību";

6. Akcijas "Es par kultūru" uzsaukums, parakstu vākšana.

Lubānas mākslas skolas audzēkņi un skolotāji 16. oktobrī dosies uz Lubānas novada iestādēm un organizācijām ar aicinājumu ES PAR KULTŪRU un dāvinās darbiniekiem un iedzīvotājiem dāvanas - Lubānas mākslas skolas audzēkņu darinātos darbiņus.

Bibliotēkas

Krāslavas novada centrālajā bibliotēkā 16.oktobrī notiks Krāslavas rajona Grāmatu svētki, kurā tiks runāts un vākti arī paraksti par atbalstu kultūrai.

Liepājas centrālajā zinātniskajā bibliotēkā atvērto durvju diena no plkst. 13:00 - 17:00

Kultūras centri:

Kultūras centrā ‘’Iļģuciems’’ 16.oktobrī plkst. 19:00 notiks koncerts ‘’Es par kultūru’’, kurā piedalīsies kultūras centra amatieru kolektīvi.

Salaspils novada kultūras nams "Rīgava" atsaucas aicinājumam un piedalās akcijā. Tieši 16.oktobrī - akcijas noslēguma dienā - kultūras namā notiks tautasdziesmai veltīts sarīkojums ar 4 koru, koklētāju ansambļa un tautas deju kolektīva piedalīšanos. Koncerta tēmai cauri vīsies ideja par nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu, par kora dziesmas un tautas dziesmas dzīvotspēju un kopības spēku.

Liepājas Latviešu biedrības namā - biedrības 75. gadu jubilejai veltīta prezentācija, izstāde no plkst.14:00 - 15:00; no plkst.16.00 - 17.00 - Tautas mākslas un kultūras centra kora klasē Aivara Vizbuļa Bērnu pūtēju orķestra mēģinājums; no plkst.17.00 - 17.20 - Bērnu pūtēju orķestra priekšnesums pie Latviešu biedrības nama;

Arhīvi

Jelgavas zonālais valsts arhīvs 16.oktobrī plāno atvērto durvju dienu un ir apzinājis arī potenciālos apmeklētājus - jau pieteikušās vairākas skolnieku, studentu, pašvaldību darbinieku grupas. Papildus arhīva apskatei kopumā, arhīvs gatavos arī saturiski un vizuāli interesantāko dokumentu demonstrēšanu lasītavā. Arhīvs gatavo informāciju, lai uzskatāmi pierādītu, cik lielam cilvēku skaitam un par kādiem jautājumiem arhīvs ir bijis sabiedrībai vajadzīgs pēdējos 5 gados un par nepieciešamību saglabāt šo kultūras mantojuma daļu.

Liepājas zonālajā valsts arhīvā akcijas ietvaros arhīvu apmeklējušas un plāno apmeklēt vairākas studentu grupas, lai iepazītos ar arhīva darbu. Apmeklējuma laikā tiek sniegta informācija par akcijas būtību un norisi, kā arī apmeklētāji tiek aicināti izteikt atbalstu parakstoties. Arhīvā jau tiek organizētas lekcijas/ekskursijas. 16.oktobrī arhīvā tiks organizēta atvērto durvju diena, kuras laikā būs iespēja iepazīt arhīvu kā nozīmīgu un neaizvietojamu kultūras iestādi, iepazīties ar arhīva darba virzieniem un būtību, dokumentu apstrādes, sakārtošanas, saglabāšanas un izmantošanas principiem. Informatīvas vēstules par atvērto durvju dienu izsūtītas 8 Liepājas vispārizglītojošām un profesionālajām skolām, kā arī augstākajām mācību iestādēm. Informācija par norisēm arhīvā akcijas ietvaros ievietota arī mājas lapā.

Ventspils zonālā valsts arhīva paveiktais akcijas "Es par kultūru" ietvaros : no 12.10.2009. līdz 16.10.2009. arhīvs rīko 11.atvērto durvju dienas apmeklētāju piesaistei.

Teātri

Teātri aicina - piemet pagali kultūras ugunskuram!

Pie visiem Latvijas teātriem tiks aizdedzināti ugunskuri. Teātru darbinieki, apmeklētāji, garāmgājēji un visi, kam kultūra ir neatņemama dzīves sastāvdaļa, tiek aicināti pulcēties pie ugunskuriem - piemest pagali kultūras ugunskuram.

Plkst.18:00 pie Valmieras, Liepājas, Leļļu teātriem; plkst.21.00 pie Nacionālā teātra, plkst.21.30 pie Dailes teātra.

Liepājas teātrī 16.oktobrī notiek Liepājas simfoniskā orķestra koncerts - ieeja bez maksas. Akcija sāksies 18:00 ar ugunskura kurināšanu pie teātra ieejas, pagalmā, kā arī uzsaukumiem un citām aktivitātēm. Sildīsim kultūru kopā tiešā un pārnestā nozīmē. Pasākumu, iespējams, translēs tiešraidē mājas lapā liepājniekiem.lv.

Liepājas Leļļu teātra atvērto durvju dienas no plkst.14:00 - 17:00

Cirka atvērto durvju diena Folkloras centra "Namīns" ēkā "Mūris" Liepājā. no plkst. 16:00

Muzeji:

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs piedāvā bezmaksas apmeklējumu izstādēs:

• Vielmaiņa. Laikmetīgā grafika LNMM Baltajā zālē, K.Valdemāra ielā 10a. Akcijas dienā izstāde atvērta no plkst. 11:00 līdz 21:00.

• Privāts. Latvijas mūsdienu fotomāksla LNMM izstāžu zāle Arsenāls, Torņa iela 1, Izstāde atvērta no plkst. 11:00 līdz 19:00.

16.oktobra vakarā plkst. 19:00 LNMM izstāžu zālē Arsenāls, sadarbībā ar Laikmetīgās Mākslas centru, tiek rīkota Šveices mākslinieka Rūda Šorno multimediāla performance Kā kļūt par latvieti?

"Kā kļūt par latvieti? ir eksperimentāls mākslas projekts par vienu ārzemnieku, kurš grib kļūt par latvieti. Ko viņš vajag darīt? Kas ir latviski? Un kas nav? Nāc līdz ar Stipro Rūdi." [http://www.kaklutparlatvieti.lv/]

Rīgas Kinomuzejā - visas dienas garumā (no plkst. 11.00 - 18.00) Rīgas Kinomuzejs un Nacionālais Kino centrs piedāvā bez maksas apmeklēt muzeja izstādi Rīgas puika Sergejs Eizenšteins, kas veltīta pasaulē izcilās kino filmas Bruņukuģis Potjomkins autoram.

Tiem, kas vēlas noskatīties nacionālajā festivālā Lielais Kristaps ievērību guvušās filmas, plkst. 15.00 Rīgas Kinomuzeja zālē piedāvājam režisores Ilzes Burkovskas Jakobsen dokumentālo filmu Bekons, sviests un mana mamma (Lielā Kristapa balva par labāko īsmetrāžas dokumentālo filmu), savukārt plkst. 17.00 demonstrēsim režisora Dāvja Sīmaņa dokumentālo filmu Valkyrie Limited (FIPRESCI balva par režisora sniegumu).

Rīga, J.Rozentāla un R.Blaumaņa muzejā

15.00 - 18.00 bezmaksas ieeja visiem apmeklētājiem.

15.00 - 17.00 konkurss "Jūgendstila noslēpums". Veiksmīgākajiem dalībniekiem pārsteiguma balvas!

17.00 Lekcija "J.Rozentāla un R.Blaumaņa muzejs 36 gados." Stāsts par muzeja vēsturi.

Rīga, E. Smiļģa Teātra muzejā

14.00 - A. Ostrovska lugas "Līgava bez pūra" Liepājas teātra iestudējuma videoieraksta demonstrēšana (režisors O.Kroders, Larisas lomā - Indra Briķe).

16.00 - apmeklētāji varēs iejusties pirmo latviešu aktieru ādā un nospēlēt skatu no Ādolfa Alunāna lugas "Pašu audzināts", ar kuras pirmizrādi kādreiz atzīmēja Rīgas Latviešu biedrības nama "gruntēšanas svētkus".

Tikai 4 dienas - no 15. Līdz 18. oktobrim muzeja mazajā izstāžu zālē apskatei būs izlikti unikāli jaunieguvumi: Eduarda Smiļģa vēstules, Kārļa Sebra dažādu gadu balvas, Elzas Radziņas piemiņas lietas, retas fotogrāfijas, Birutas Goģes darinātas kostīmu skices, Elvīras Brambergas lomu tērpu aksesuāri un daudz kas cits, ko paši mākslinieki vai viņu tuvinieki dāvinājuši muzejam, tātad - visiem mums

Rīga, Latvijas Dabas muzejā

16.oktobrī (no 10.00-17.00) muzeja pastāvīgās ekspozīcijas varēs apmeklēt bez maksas.

Rīga, Latvijas Dzelzceļa muzejs 16. oktobrī strādās līdz 20.00

- Video izstāde Dzelzceļa stacijas Latvijā,

- Dzelzceļu modelista Igora Kovala kolekcijas demonstrējumi ar specefektiem

- Īsfilma Kādas lokomotīves stāsts, kura vēsta par muzejā apskatāmās mazbānīša lokomotīves ML Nr. 657 likteni.

Rīga, Latvijas Fotogrāfijas muzejā

No plkst. 14.00 līdz 18.00 bezmaksas pasākums "Kultūra kadrā" Projekcijās būs skatāmas grupas "Fotobūda" fotogrāfu - Anitras Eglītes, Ineses Austrumas, Harija Liepiņa un Gata Vanaga - darbu sērijas. Muzejā apskatāma arī patstāvīgā ekspozīcija un Strenču foto darbnīcas kolekcijas izstādes "Vēstures iluzionisti. Darbs un atpūta", kas raksturo dzīvi Strenčos 1920. un 30. gados.

Rīga, Brīvdabas muzejā

16.oktobrī muzejs atvērts apmeklētājiem bez maksas, iespēja apskatīt Tāpat izstādi "Jostas, jostiņsegas, josliņsegas".

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā - Palasta ielā 4 - Akcijas noslēgums pie muzeja ieejas no 11.00 līdz 17.00 "Es par kultūru, es par Rīgu, es par Latviju! Ieeja muzejā akcijas dienā: skolēniem, studentiem, pensionāriem - bez maksas, pārējiem - LVL 1,-

Rīga, Mencendorfa namā 16.oktobrī:

- muzeja apmeklējums par puscenu;

- pensionāriem, studentiem un skolēniem - muzeja apmeklējums par brīvu;

- katram muzeja apmeklētājam - neliels muzeja suvenīrs.

Rīga, Latvijas Kultūras muzejā "Dauderi"

pagarināts darba laiks - līdz 20.00 un ekskursijas.

Liepājas muzejā radošā darbnīca "Iepazīsti muzeju" no 13:00 - 14:00

Preiļu rajona Aizkalnes pagasts, Raiņa muzejā Jasmuiža

Plkst. 12.00 programma "Rainis un daba. Zāļu tējas"

Plkst. 14.00 programma "Rainis un latgaliešu folklora, latgaliešu valoda"

Turaidas muzejrezervātā

Siguldas novada kultūras un Mākslu skolu kopējs akcijas noslēguma pasākums - izstādes "Ieskats 800gadu notikumos Siguldas novadā", "Gauja. Zemgaļi. Zīmes", "Sateseles pilskalna stāsts".

Gulbenes novada vēstures un mākslas muzejā

16.00 - notiks mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes akcijas "Es par kultūru" ietvaros atklāšana.

Daugavpils, Novadpētniecības un mākslas muzejs

Daugavpils tirdzniecības centrā "Dittons" organizē - ekspresizstādi no muzeja krājuma, konkursu "Atpazīsti muzeja eksponātu",

- Slaidu šovu par muzeju, tā ekspozīcijām, izstādēm, kolekcijām, pasākumiem u.c. aktivitātēm,

- Muzeja prezentāciju.

Olaines Vēstures un mākslas muzejā

14.00 Pasaules latviešu mākslas izstādes Tēvu zemei Latvijai atklāšanu

Jūrmala, Raiņa un Aspazijas vasarnīcā

16.oktobrī plkst. 15.30 "Mēs par Raini un kultūru!" - tikšanās pie Raiņa un Aspazijas pieminekļa Jūrmalā, Majoros, Jomas ielā.

Bauskas pilī

16.oktobrī visu dienu muzeja apmeklētājiem demonstrēs videofilmu par Bauskas pils atjaunošanu ar speciālistu komentāriem.

Bauskas Novadpētniecības un mākslas muzejā

16.oktobrī izstāde ""Bauskas grupas" II gleznu izstāde"- bez maksas

Pāvilostas novadpētniecības muzejs

16. oktobrī plkst. 15:00 kopā ar Pāvilostas mākslas skolu un Mūzikas skolu tiek organizēts kopīgs pasākums

Ainažu jūrskolas muzejs 16.oktobrī piedāvā - bezmaksas ekskursijas muzeja pastāvīgajā ekspozīcijā un krātuvēs, 2009.g. muzeja krājuma jaunieguvumu apskati un muzikālo programmu.

Koncertorganizācijas

Latvijas Koncerti 16.oktobra akcijas dienai piedāvā Atvērto durvju dienu no plkst. 14.00 - 16.00 Spīķeru koncertzālē, kuras laikā cilvēki aicināti apmeklēt un iepazīties ar Spīķeru koncertzāli.

Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālē Labdarības koncerts plkst. 18:00

Liepājas koris "Aija" organizē jauniešu dienas koru koncertu Olimpiskā centra Rožu zālē no 18:30 -20:00

Liepājas pilsētas Domes tautas mākslas un kultūras centra Folkloras ansambļa "Voļņica" atklātā nodarbība 'Viesnīcas "Brīze" ēkā No plkst.18.30 - 21.30

Kultūras organizācijas

Liepājas Kultūras pārvaldes prezentācija Kultūras pārvaldes telpās, Rožu laukums 5/6 Pulksten 11:00

Galerijas

Atvērto durvju dienas laikā 2009.gada 16.oktobrī no plkst. 12.00-18.00 'Kultūras un mākslas projekta NOASS" telpās - peldošā galerijā NOASS , AB dambis 2, Rīga - būs skatāma LATVIJAS NAIVĀS MĀKSLAS MUZEJA ekspozīcija un notiks Latvijas Videomākslas Datubāzes prezentācija.

"Rakstnieki lasa savus darbus bibliotēkā".

Latvijas Dramaturgu Ģilde

Akciju rīko Latvijas Dramaturgu Ģilde, sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību un Latvijas Literārās izglītības atbalsta biedrību.

Gada maratons tiks iesākts akcijas - "Es par kultūru" laikā:

16.oktobrī no 12.00 - 20.00, trīsdesmit trīs 15 - 21 gadīgi prozas, dzejas, lugu un eseju autori, kuru darbi ievietoti topošajā grāmatās

"Jaunie nāk un runā. 2009. Proza. Esejas. Lugas" un

"Jaunie nāk un runā. 2010. Dzeja. Esejas. Lugas",

bez pārtraukuma lasīs savus darbus bibliotēkā "VIDZEME",

Brīvības gatvē 206 (bibliotēka atrodas zem Gaisa tilta, VEF pusē).

Pasākumu vadīs Dainis Grīnvalds un Anita Skalberga.

Spīķeri, Rīga

Dirty Deal cafe, Spīķeros Izstāde "Mainīgās sejas" filmu seansi par mākslinieku komūnām Latvijā un citur. Jauno mūziķu koncerts un vakarā ballīte

Visa novada aktivitātes

Ludzas novads laika posmā no 13.- 19.oktobrim visām kultūras un kultūrizglītības iestādēm uz visiem logiem būs no avīžu strēmelēm izveidoti krusti (kā kara laikā, kad ēkas stāvēja tukšas) un uz ēku durvīm plakāti ar uzrakstu "Bez kultūras iztukšotas dvēseles". Šādā veidā ir vēlme pievērst vietējo iedzīvotāju uzmanību. 14.oktobrī no plkst.13.00 līdz 18.00 Ludzas Novadpētniecības muzejā akcijas ietvaros būs bezmaksas apmeklējumi.

16.oktobrī Rīgā, tirdzniecības galerijā Centrs no plkst. 13.00 - 20.00 darbosies Atvērtā skatuve, kur uzstāsies dažādu mūzikas skolu un vidusskolu kolektīvi - kori un orķestri.

Pasākumu programma 16.oktobrim

06.00: Mākslas akcija "20h dejas maratons" Doma laukumā: LKA horeogrāfijas studenti uzstāda Latvijas ilgdejošanas rekordu.

10.00: Mākslas akcija "Kulturāla pastaiga". Apmēram 100 jaunās un radošās personības dodas pastaigā pa viņuprāt nozīmīgākajām Rīgas kultūras centriem. Pastaigas maršruts: LMA iekšpagalms - (pa Valdemāra ielu) Zirgu Pasts, (Dzirnavu iela-Brīvības bulvāris-Merķeļa iela - Barona) Mūzikas akadēmija (Aspazijas bulvāris), Brīvības piemineklis.

11.00: Vērmanes dārzā uzstājas Latvijas Mākslas akadēmijas vokāli instrumentālais ansamblis "Iepūtiet!"

12.00: Rīga Starptautiskajā autoostā uzstājas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas stīgu kvartets "REDO"

13.00: LMA Keramikas katedras radošā darbnīca "Rakū krāsns". Portatīva keramikas rāsns tiks novietota un darbināta pie LMA galvenās ieejas Kalpaka bulvārī 13.

Akcija "Zvēru taciņas". Pasākumu maršruta iezīmēšana ar krāsainiem pēdu nospiedumiem.

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas koru, orķestru, vokālistu, instrumentālistu un etnomuzikologu koncerts t/c "Galerija Centrs" līdz 20.00.

14.00: LMA Metālā dizaina apakšnozares studenti veido instalāciju "Koku žņaugi" parkā ap Mākslas akadēmiju.

14.30: Teātra katedras audzēkņu atklātais mēģinājums "Nav lugu - nav izrāžu; nav aktieru - nav teātra; nav režisoru - nav performanču" Esplanādē.

16.00: LKA horeogrāfu atklātais dejas mēģinājums Rīgas Vērmanes dārzā. Ieskats dejas mēģinājuma procesā būs pieejams katram garāmgājējam.

16.30: Latvijas Mākslas akadēmijas Mākslas zinātnieki piedāvā apmeklētājiem atvērto durvju programmu.

17.00: Modes skate "Skrien pa priekšu laikam". Modes mākslinieki demonstrē kolekciju Pavasaris/vasara 2015 Esplanādē pie Raiņa pieminekļa.

Akcija "Dinozaurs Reksis". Ar kinētiskas skulptūras (autoru kolektīvs) palīdzību mākslinieki uzskatāmi parādīs, ka atgriešanās dinozauru ērā nemaz nav tik nesasniedzama. Dinozaura Rekša vēderā pa Rīgas centru pārvietosies dziedoši jaunie mākslinieki. Starts no LMA iekšpagalma.

Performance "Ko redzu, to zīmēju" Vērmanes dārzā - jaunie mākslinieki uz caurspīdīga materiāla zīmē to, ko redz cauri.

Vērmanes dārzā uzstājas LKA lekt. I. Tāle un folkloras kopa "Saucējas". Apliecinājums "Latvietis mīt manī" - ieskats tradicionālās kultūras un folkloras dziesmās, instrumentu spēlē un tradīcijās.

18.00: Mākslas akcija "Viņi runā, jo viņi zina!" Latvijas kultūras augstskolu rektoru un sabiedrībā zināmu cilvēku uzrunas garāmgājējiem no Latvijas Radio ēkas balkona.

19.00: Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas pasniedzēju koncerts Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē.

20.00: Laikmetīgās mākslas izstādes "Kultūrbloks" atklāšana VEF 16. korpusa izstāžu zālē. Izstāde būs apskatāma līdz 1.novembrim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Bauskā 20.un 21.04! Bauskas TIC
Ielūkojies, kādi pasākumi paredzēti Bauskā, pasākuma "Satiec savu meistaru" ietvaros! | Skatīt vairāk
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.03.2024 - 20.04.2024 Kandavā tikšanās ar "Nelūgtajiem viesiem"  Tukuma TIC
Sarunu vakars ar Leldi Kovaļovu un Andri Daugaviņu - Kandavas vīna namā 20.aprīlī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.50024199sec.