Lasies malā, bānis nāk! - jauns pārgājienu maršruts Kuldīgā

Kuldīgas tūrisma attīstības centrs nākošnedēļ atklās jaunu unikālu pārgājiena maršrutu – „Lasies malā, bānis nāk!”

Pārgājienu maršruts ir tapis, pateicoties Hipotēku bankas Klientu kluba „Mēs paši” Kuldīgas reģionālās atbalsta grupas 2010.gada projektu konkursam, kura rezultātā tika piešķirts finansējums radošai kultūrvēsturiskai ekspedīcijai un jaunas tūristu pārgājienu kartes/bukleta izveidošanai.

Maršruts ir unikāls ar to, ka tas tiek virzīts pa bijušo Kuldīgas – Alsungas šaursliežu dzelzceļa uzbērumu. Šobrīd vilciens vairs nedarbojas, bet tā atklāšanas mirklī, 1935.gada 1.septembrī, kā rakstīts tā laika presē, - tas piepildīja kuldīdznieku 50 gadu ilgi loloto sapni par dzelzceļu, līdz ar to būtiski uzlabojot vietējo attīstību. Šogad aprit 75 gadi, kopš šīs leģendārās dienas, tāpēc Kuldīgas tūrisma attīstības centrs sadarbībā ar Hipotēku banku un Kuldīgas bānīša biedrību 3. septembrī atklās jauno pārgājiena maršrutu, veidojot divu dienu pārgājienu no Kuldīgas līdz Alsungai ar nakšņošanu Ēdoles pilī. Pārgājiena maršruts ved pa bijušā šaursliežu dzelzceļa līniju, ar pieturas punktiem bijušajās dzelzceļa stacijās: Kuldīga, Padure, Īvande, Ēdole, Almāle, Alsunga. Uz bijušās dzelzceļa līnijas vēl saglabājušās atsevišķas vecās dzelzceļa staciju ēkas vai to fragmenti, koka un betona tilti, sliežu gultņi, ūdens ņemšanas ierīces. Maršruta kopējais garums – 29 km. Pārgājiens piemērots fiziski labi sagatavotiem gājējiem, jo pārsvarā ceļa segums ir meža takas un bezceļi. Pārgājiens plānots kā jauns tradicionāls tūristu pasākums Kuldīgas novadā, līdzīgi, kā izveidojies tradicionālais pasākums „Velodiena Kuldīgā”.

Radošā kultūrvēsturiskā ekspedīcija – pārgājiens sāksies 3.septembrī no bij. Kuldīgas dzelzceļa stacijas ēkas, Stacijas ielā 2, plkst. 9.00

Pārgājienā tiek aicināti piedalīties jebkurš interesents no Latvijas un ārzemēm. Lai nakšņotu Ēdoles pilī, iepriekšēja pieteikšanās – obligāta.

Pieteikties: Kuldīgas tūrisma attīstības centrā, Kuldīgā, Baznīcas ielā 5. Tālr./fakss: 633222 59 jeb rakstīt uz e-pastu: artis@kuldiga.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 21.04.2024 Satiec savu meistaru Tukuma pusē Tukuma TIC
Tukuma pusē no 13.aprīļa līdz 21.aprīlim varēs iepazīt 12 meistaru stāstus tuvplānā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.04.2024 - 20.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Koknesē modinās diženo Daugavas iemītnieku - Samu. Svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dobeles novada TIC
,


Jaunmoku pils
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.15350699sec.