Latvijā notiks Mikeļdienas gadatirgi

Rīgā notiks Miķeļdienas gadatirgus

Sestdien, 25. septembrī Rīgā ar plašu kultūras programmu atzīmēs Miķeļdienu. Doma laukumā paredzēts tradicionālais Miķeļdienas gadatirgus, kā arī īpašus šai dienai veltītus svētku pasākumus piedāvā arī vairāki galvaspilsētas kultūras centri.

25. septembrī jau no deviņiem rītā Doma laukumā varēs nobaudīt un iegādāties rudens ražas lauku labumus - ābolus, ķirbjus, cūku pupas, dzērvenes, zāļu tējas, medu, īstu lauku maizi, speķi un citus gardumus. Amatnieki piedāvās māla podus un koka karotes. Aukstajam laikam noderēs siltas vilnas zeķes, dūraiņi, šalles un segas. Miķeļdienas gadatirgū šogad piedalās 300 tirgotāji.

Desmitos no rīta Doma laukumā varēsiet dzirdēt pūtēju orķestra Rīga uzstāšanos. Uz skatuves gadatirgus apmeklētāji varēs vērot Tautas deju ansambļa Dzintariņš, Kvēle, Mazais Andžiņš, Ačkups, Saime un Gatve priekšnesumus. Muzicēs koklētāju ansamblis Kārta, folkloras deju kopa Dandari, Tautas mūzikas grupa -Kristīne Kārkle un draugi, kā arī Zaļumballes orķestris.

Svētkos ikviens aicināts līdzdarboties Sprīdīša skolas spēļu un rotaļu darbnīcā Margitas Porietes un Ernesta Spīča vadībā, kuri gaidīs savus mācekļus no 12.00 līdz 17.00. Darbosies arī Leļļu teātra darbnīca, kur varēs mācīties gatavot lelles no salmiem un linu auduma, iemēģinot gludināšanu ar ogļu gludekļiem. Ar pašu gatavotajām salmu lellēm visi aicināti piedalīties teātra spēlēšanā, izrādot Pasaules radīšanu. Miķeļdienas gadatirgū ikviens varēs mācīties atpazīt labību, graudaugus un zālājus, iepazīt tik dažādās maizes garšas un darboties ražas svaru un mēru darbnīcā.

Miķeļdienas gadatirgū Doma laukumā uz Grāmatu maiņas punktu aicina Rīgas Centrālā bibliotēka. No plkst.11.00 līdz 17.00 izlasītās un vairs nevajadzīgās grāmatas maiņas punktā bez maksas varēs apmainīt pret citām, vēl nelasītām grāmatām. Maiņas punkta darbības pamatprincips ir izlasīta grāmata pret nelasītu attiecībā viens pret vienu neatkarīgi no grāmatas autora, satura vai cenas.

Svētku gaisotnē plkst. 16.00 VEF Kultūras pilī notiks atvērto durvju dienas ekskursijas ar dažādiem pārsteigumiem un plkst. 17.30 Miķeļdienas koncerts ar Tautas deju ansambļa Zelta sietiņš un vokālā ansambļa Momo piedalīšanos.

26. septembrī no 12.00 līdz 15.00 rudens ražas svētki notiks arī Iļģuciemā, kultūras centra pagalmā.

Sagatavoja Elīna Dambekalne, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes Kultūras stratēģijas un procesa nodaļas projektu koordinatore

 

Miķeļdienas gadatirgus Siguldā

Šī gada 25.septembrī no plkst.9.00 līdz 15.00 Siguldas Svētku laukumā notiks Miķeļdienas gadatirgus. Ikvienu interesentu gaidīs Latvijas lauku labumi un rudens ražas veltes, amatnieku darinājumi, degustācijas, rotaļas un danči, vairāki konkursi, savukārt mazos tirgus apmeklētājus priecēs rudens darbnīcas.

Miķeļi ir rudens saulgrieži, kad saule iegriežas uz ziemas pusi, kad paveikti lielie lauku darbi un novākta rudens raža. Miķeļi ir gada bagātākais laiks, tādēļ tie ir arī ražas svētki un lielā rudens tirgus diena.

Kāpostu skābēšana, sulu spiešana, zeķu adīšana, naudas kalšana un citu rudens darbu darīšana Jūs sagaida tieši tirgus norises laikā.

Pie saimes galda notiks īpaša degustācija - Siguldas novada domes deputātu rudens ražojumu baudīšana un oriģinālākās receptes konkurss. Aicināts pievienoties recepšu konkursam ir ikviens siguldietis un viesis, ņemot līdz savu īpašo sālījumu, marinējumu, vārījumu vai citu brūvējumu ziemai.

Arī mazie tirgus apmeklētāji negarlaikosies, jo radošajā darbnīcā varēs iemēģināt roku savu fantāzijas krāšņāko lapu zīmēšanā un figūriņu veidošanā no rudens veltēm.

Jautrus dančus un rotaļas izdejos Siguldas deju kolektīvi Sidrabdancis un Purenīte. Par karstu pārsteigumu parūpēsies gadatirgus ugunszellis.

Miķeļdienas tirgus andeli, konkursus, degustācijas, dančus un citas jautras izdarības savos grožos turēs tirgus saimnieki - Siguldas Tautas teātra aktieri Ginta Riekstiņa un Aigars Jakupāns.

Miķeļdienas gadatirgu rīko Siguldas pilsētas kultūras nams.

Pieteikšanās tirdzniecībai līdz 23.septembrim, zvanot pa tālruņiem 67972351 vai 67970814.

Uz tikšanos Miķeļdienas gadatirgū!

Papildu informācija: Tel. 29865238 Baiba Bože, Siguldas pilsētas kultūras nama direktore.

 

Ikšķilē notiks Miķeļdienas gadatirgus

Miķeļdienas gadatirgus 26.septembrī plkst.9.00

Pļavā pretī Ikšķiles vidusskolai

Tirgotājiem pieteikties pa tāl.: 65030340, 65024130

 

Krāsainā Miķeļdiena Tērvetes dabas parkā

25. septembrī no plkst. 11.00 Tērvetes dabas parks aicina apvienot rudens pastaigu mežā ar Miķeļdienas ieskandēšanu.

Apmeklētājus gaidīs Miķeļa tirgus ar lauku labumiem, rudens veltēm un stādiem. Par jautrību un dziesmām gādās Saldus folkloras kopa Medainis.

Miķeļdienas noskaņu mežā uzburs pasaku tēli – Rūķu māmiņa, Sila raganiņa un Sīkstuļu ģimene. Pat skopā Sīkstuliene šoreiz viesus cienās ar gardo Miķeļdienas zupu.

Rūķīšu mežā Dabas muzeja zinošākais Sēņu rūķis (mikoloģe Inita Dāniela) palīdzēs izzināt daudzveidīgo sēņu valstību.

Konkursi, Laimes aka un dabas rotaļas bērniem visas dienas garumā.

Mammadaba novēl jauku atpūtu!

Ieeja ar Tērvetes dabas parka biļetēm: pirmsskolas vecuma bērniem – brīvbiļetes; Ls 1,20 – skolēniem, studentiem, pensionāriem; Ls 2,00 – pieaugušajiem.

 

Rudens tirdziņi Līgatnē

Klāt zelta rudens un laiks, kad visur tiek vākta bagātā raža. Vienam lielāka, otram - mazāka , bet prieks par padarīto un izaugušo ir visiem.

Rudens ir arī iecienīts tūrisma gadalaiks, tāpēc šogad ,vienlaikus ar novada tūrisma objektu baudīšanu, viesiem un pašiem līgatniešiem būs iespēja tirgoties un iepirkties. Tirdziņi notiks laukumā pie Vienkoču parka 25.septembrī, 2., 9. un 15.oktobrī no 10.00 – 15.00. 2.oktobrī – līdz 17.00, jo vakarā notiks Vienkoču parka Uguns nakts pasākums. Laipni būs gaidīti amatnieki un mājražotāji gan ar skatāmām, gan ēdamām lietām. Sīkāka informācija un pieteikšanās tirdzniecībai pa tel. 26805012, Līgai.

Uz tikšanos Līgatnes tirdziņā!

 

Madonas novadā Pie Kāla ezera notiks Miķeļdienas jampadrača 1. pasākums ĢIMEŅU UN INDIVIDUĀLĀS SACENSĪBAS MAKŠĶERĒŠANĀ

1. Vieta un laiks.

Sacensības notiks 2010. gada 25. septembrī Kāla ezerā.

Dalībnieku reģistrācija: 25. septembrī no plkst. 7:30 līdz 8:00; Sabiedriskā pludmale (Vestienas pagasts, Madonas novads).

Sacensību sākums plkst. 8:00, beigas - 12:00.

2 Sacensību norise.

- 7.30 - 8.00 reģistrācija

- 8.00 – 12.00 sacensības

- 12.00 – 13.00 lomu svēršanu un mērīšana

- 13.00 apbalvošana

3. Sacensību dalībnieki.

Sacensībās var piedalīties jebkurš interesents.. Bērni līdz 16 gadu vecumam drīkst piedalīties tikai ar vecāku atļauju. Laivā ar bērniem jābūt vismaz vienam pieaugušajam. Par drošību uz ūdeņiem atbild paši dalībnieki, to apliecinot ar parakstu sacensību protokolā.

4.Sacensību vispārīgie noteikumi.

Sacensības tiek rīkotas saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.31 Makšķerēšanas noteikumi un MK noteikumiem Nr.158 "Noteikumi par kuģošanas līdzekļu satiksmi iekšējos ūdeņos". Makšķerēšana notiek brīvi pa visu ezera teritoriju Katrs sacensību dalībnieks ir atbildīgs par Kāla ezera ūdenstilpes, tās salu un piekrastes zonas kārtības noteikumu ievērošanu

Uzraudzību un kontroli par to ievērošanu veiks sacensību tiesneši: Vitolds Kairis, Raivis Jankavs, Aivars Cielavs.

5. Dalībnieku inventārs.

Sacensības notiek no dalībnieku laivām. Laivas iespējams īrēt laivu bāzēs Kāla ezera krastā. Par laivu īri ar to saimniekiem sacensību dalībniekiem jāvienojas pašiem Dalībniekiem obligāti jālieto glābšanas vestes. Sacensību organizatori dalībniekus ar laivām nenodrošina.

Atļauts lietot, eholotes un laivu motorus, kuru jauda nepārsniedz 5 Zs.

Aizliegts spiningot tuvāk par 30 metriem no blakus laivas.

. Lomā paturamā izmēra un skaita ierobežojums sīgām un palijām – lomā uz cilvēku drīkst paturēt divas zivis sākot no 40cm.

6. Makšķernieku lomu uzskaites kārtība.

Visiem sacensību dalībniekiem jāreģistrē savus lomus.

7. Vērtēšana.

Lomā drīkst paturēt tikai makšķerēšanas noteikumos paredzētā izmēra zivis. Zivīm jābūt svaigām. Pēc svēršanas un mērīšanas loms paliek pie sacensību dalībniekiem. Par makšķerēšanas noteikumu neievērošanu — diskvalifikācija. Protesti jāiesniedz rakstiskā veidā, ne vēlāk kā 10 minūtes pēc zivju svēršanas.

Uzvarētāju nosaka pēc lielākā svara, garuma un apkārtmēra.

8. Apbalvošana.

Ar piemiņas balvām apbalvo visus uzvarētājus..

Paredzētas arī pārsteiguma balvas no sacensību atbalstītājiem.

9. Dalības maksa.

DALĪBA BEZ MAKSAS.

Informācija.

Tālrunis 29231860 (Vita), e-pasts: bite-v@inbox.lv, portāls: www.vestiena.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 26.04.2024 Kāzu ceremoniju vietas Skrīveros Aizkraukles novada TIC
Ieskaties un uzzini par četrām skaistām, mazliet neparastām laulību ceremoniju vietām Skrīveros. Neviens viesis nepaliks vienaldzīgs un kāzu foto būs | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 27.04.2024 Latvijas Kapoeiras kauss 2024 Tukumā Tukuma TIC
Latvijas Kapoeiras kauss ir kapoeiras sacensības, kuras notiks Latvijā pirmo reizi. Tās notiks 27.aprīlī pulksten 11:00 Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Jauna dabas taka Ērgļos.  Madonas TIC
Atklāšanas pasākums Ērgļu "Dabas Spēka Takai" ar izzinošiem elementiem un uzdevumiem. 20.aprīlī (sestdiena) 10.00 iesim PĀRGĀJIENĀ! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62925696sec.