Balttour 2011 atzīst par pēdējo 10 gadu labāko tūrisma izstādi

13.02.2011 veiksmīgi noslēdzās 18. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus Balttour 2011, kas izvērtās par skaistiem svētkiem gan tūrisma profesionāļiem, gan ceļotgribētājiem. "Šī ir pēdējo desmit gadu labākā izstāde. Pat no vislielākajiem skeptiķiem neesmu dzirdējis neko sliktu," uzsver Vidzemes Tūrisma asociācijas valdes priekšsēdētājs Raitis Sijāts.

Latvijas perspektīva – viena no vadošajām tūrisma valstīm Eiropā

Izstādi-gadatirgu "Balttour 2011" atklāja Apvienoto Nāciju Pasaules tūrisma organizācijas izpilddirektors Zoltāns Somadži (Zoltán Somogyi), kurš uzslavēja Latvijas valdības atbalstu tūrismam, atzīstot to par vienu no sešām svarīgākajām tautsaimniecības nozarēm. "Ja Latvija šogad sasniegs prognozēto 10% pieaugumu, tad jūs dzīvosiet vienā no vadošajām tūrisma valstīm Eiropā," reālo perspektīvu iezīmēja Somadži. Izstādes atklāšanas ceremonijā piedalījās arī Nacionālo tūrisma organizāciju asociācijas viceprezidents Sergejs Kanajevs, kā arī Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, kurš tūrisma uzņēmējus aicināja pievērst lielāku uzmanību individuālai attieksmei pret katru ceļotājgribētāju. Darba vizītē izstādē bija ieradies arī ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis. Izstādi apmeklēja arī ārvalstu vēstnieki un citas prominences.

Lielā ceļojumu izpārdošana

Šī gada "Balttour 2011" īpašais uzsvars bija lielā ceļojumu izpārdošana. Halle "Atklāj pasauli!" apmeklētājus pārsteidza ar bagātīgu, vēl nebijušu ārvalstu ceļojumu piedāvājumu par atlaižu cenām. Savu valstu tūrisma iespējas prezentēja 33 dažādu valstu nacionālās tūrisma organizācijas. Izstādes organizatora – Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas (ALTA) – prezidente Kitija Gitendorfa norāda, ka šogad "Balttour 2011" bija izraudzīts konceptuāli jauns gadatirgus virziens, un visi rezultāti apstiprina, ka tas ir bijis pareizs. "Izstādē satikās dalībnieku profesionālā sagatavotība iepazīstināt ar savu piedāvājumu, to pārdot un apmeklētāju gatavība jau šobrīd iegādāties ceļazīmes. Un tas radīja izstādes veiksmes stāstu," norāda Kitija Gitendorfa.

Cilvēki arī turpmāk ceļos!

"Balttour 2011" apliecināja, ka, neskatoties uz ekonomisko situāciju, izstādes apmeklētāji šogad plāno ceļot tikpat vai vēl vairāk nekā 2010. gadā. "Pagājušajā gadā mēs iztirgojām tikai dažas aviobiļetes, bet šogad esam pārdevuši tālās starpkontinentālās aviobiļetes, rezervējuši biļetes čarterlidojumiem uz Turciju un Krētu, kruīzus...," norāda tūrisma kompānijas “FTB Latvia” vadītāja Anta Jokste. Savukārt ALTA viceprezidents un "Tez Tour" direktors Konstantīns Paļgovs uzsvēra, ka tuvāko piecu gadu laikā "Balttour" ir potenciāls kļūt par līdzvērtīgu konkurentu patlaban lielākajai tūrisma nozares izstādei Ziemeļeiropā "Matka". "Ir trešā izstādes diena, pulkstenis ir 16.00, apmeklētāju ir daudz, un izstādes dalībnieki aktīvi strādā – tā ir uzvara! Šis "Balttour" tiešām ir labākais – gan no organizatoriskā viedokļa, gan apmeklētāju skaita, gan arī dalībnieku sagatavotības ziņā," – tā Konstantīns Paļgovs.

Vietējie uzņēmēji piedāvā interesantas aktivitātes

Hallē "Apceļo Latviju!" tika prezentētas ienākošā un iekšzemes tūrisma iespējas. Ceļošana arī pa Latviju nav iedomājama bez piemērotas naktsmītnes, tāpēc izstādes laikā apmeklētāji iegādājās viesnīcu un viesu namu speciālos piedāvājumus nakšņošanai, atpūtai un veselības atjaunošanai. "Latvijas hallē salīdzinoši ar iepriekšējo gadu bija jūtama tendence pārdot laika aizpildīšanu, ne tikai naktsmītnes. Tas ir apsveicami, jo tieši šāda ir jaunā pieprasījuma tendence," norāda Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) direktors Armands Slokenbergs.

Pirmo reizi Latvijas publika varēja apskatīt TAVA izstāžu stendu, ar ko mūsu valsts tiek prezentēta ārvalstu tūrisma izstādēs.

Latvijas novadi sajūsmina

Izstādē atraktīvi un koši piedalījās visi Latvijas novadi, izceļot sev raksturīgo un tūristiem pievilcīgo. Vidzemnieki iepazīstināja ar Latvijas ziemeļaustrumu plašo un daudzveidīgo atpūtas piedāvājumu – no lauku saimniecības ar siera degustāciju līdz greznai atpūtai muižā. Kurzemnieki prezentēja savu jauno zīmolu "Ražots Kurzemē". Zemgaliešu stendā vislielāko interesi izraisīja nesen atvērtais Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornis. Latgaliešu stendu varēja atpazīt pēc daudzkrāsainajiem krekliņiem ar asprātīgiem uzrakstiem latgaliešu valodā, kas atradās virs stenda. Ikviens piestāja kaut uz mirkli, lai paskatītos, kā ar keramiķa Valda Pauliņa rokām top vāzes un krūzes. Tāpat ar lielu sajūsmu apmeklētāji pētīja visu novadu amatnieku un rokdarbnieču darinājumus.

Garšu ceļojums

Ikviens varēja palutināt savas garšu kārpiņas, nobaudot Latvijas novadu raksturīgos ēdienus. Latgalieši cienāja ar zirņiem un speķi, vidzemnieki aicināja degustēt putru, kas tika vārīta lielajā katlā no Limbažu viduslaiku pilsdrupām. Lielā cieņā bija kurzemnieku īpašais ēdiens "Liepājas menciņš" un ozolzīļu kafija. Nogaršot varēja arī mājās gatavotu saldējumu ar alus, kartupeļu, žāvētu augļu un citām neierastām gāršām. Vīnu pazinēji labprāt uzkavējās "Wine Lounge" zonā, kur nesteidzīgi malkoja dažādus itāļu vīnus. Savukārt Latvijas izcilākais meksikāņu virtuves meistars Havjers ēst gatavošanas procesu pārvērta par neaizmirstamu šovu.

Vieglu garu!

Rūgtena dūmu smarža, ko izgaro pirts akmeņi, un bērzu zaru slotiņu aromāts apņēma ikvienu, kurš iegriezās "Pirts ielā". Vīrieši steidza nopērties īstā latviešu pirtiņā vai arī krievu baņā, bet sievietes atjaunoja spēkus, iegremdējoties augu tvaikiem pildītā koka lādē un baudot korejiešu Su Džok terapiju. Pirtnieki ikvienam uzsauca: "Vieglu garu!"

Ceļo kopā ar bērniem

Viens no svarīgākajiem pieturas punktiem izstādē, ko apmeklēja ģimenes ar bērniem, bija zona "Bērni ceļo!", kur dažādu nozaru profesionāļi konsultēja vecākus par drošu ceļošanu. Psiholoģe Karīna Boroduļina konsultēja, kā sagatavot mazuli pirmajam ceļojumam, pediatre Irēna Putniņa stāstīja, kā rūpēties par mazuļa drošību ceļojumā un kā pareizi ievērot bērna higiēnu. Savukārt Valsts Robežsardzes darbinieki konsultēja par bērnu ceļošanas noteikumiem, šķērsojot robežu.

Neaizmirstamas izjūtas

Kaut arī laukā valdīja sals un vējš, teju vai katrs apmeklētājs steidza apbrīnot vai nofotografēties pie skulptora Ulda Zariņa veidotā trīs metrus garā ledus bāra, kuru rotāja Jelgavas simbols - alnis. Ķīpsalā ikvienu sagaidīja Sibīrijas haskiji - lieli un mazi apmeklētāji traucās suņu vilktā pajūgā un saņēma neskaitāmas haskijbučas.

Smelties iedvesmu jauniem ceļojumiem apmeklētāji devās uz "Balttour 2011" kinoteātri, kur demonstrēja tūrisma kino un 3. starptautiskā tūrisma filmu festivāla "Tourfilm Riga 2010" labākās filmas. 

Ik stundu kāds laimēja!

Īpaši priecīgas no izstādes mājās pārradās 45 ģimenes, jo tik balvas tika laimētas "Balttour 2011" lielajā loterijā. Balvu fonds tiešām bija vērtīgs un iespaidīgs: ceļojumi uz Turciju, uz Austriju, uz Franciju, braucieni ar prāmi uz Stokholmu, aviobiļetes uz Antāliju, gada vīza uz Krieviju, lidojums ar gaisa balonu... Galveno balvu – ceļojumu uz Tenerifi divām personām ieguva Oskars Bērziņš no Valmieras. "Sākumā nespēju noticēt dzirdētajam un nodomāju – kāds mani izjoko!" sajūsmā stāsta laimētājs. Šis Oskaram bija pirmais laimests un viņš plāno veiksmes stāstu turpināt: "Arī nākamgad noteikti piedalīšos!"

"Balttour" svētki ikvienam

Uz lielās skatuves trīs dienu garumā uzstājās gandrīz 1000 dejotāji, dziedātāji, mūziķi un citi talanti no dažādiem Latvijas pašdarbības kolektīviem. Apmeklētāji uzdziedāja un pat ļāvās dančiem, kad uz lielās skatuves uzstājās Vilzēnu tautas nama ritma grupa "Radirīdirī", Andrupenes folkloras kopa "Sovvaļņīki", jauniešu deju kopa "Zelta Rūsiņš", deju kolektīvi – "Randiņš” un "Raitais solis no Cēsīm. Ar vislielākajām emocijām tika sagaidīti "Auļi", māsas Legzdiņas un Jelgavas bigbends. ""Balttour" tiešām bija svētki – ne vien dalībniekiem un organizatoriem, bet arī apmeklētājiem. Ķīpsala bija pozitīvu emociju un atraktīvu notikumu pārpilna," stāsta "Balttour 2011" projekta vadītāja Ilona Ansone.

Vēl nebijis interesentu skaits

Īpašo izstādes atmosfēru trīs dienu laikā sajuta 22 500 apmeklētāji, no kuriem 4500 bija tūrisma profesionāļi un aicinātie klienti. "Balttour 2011" varēja apskatīt 230 stendus, kuros savus piedāvājumu prezentēja vairāk nekā 600 izstādes-gadatirgus dalībnieki no 34 valstīm. Pārstāvētas bija visas ar tūrismu un ceļošanu saistītās nozares – gan valsts un pašvaldību tūrisma aģentūras, gan tūrisma informācijas centri, gan transporta un citu tūrisma pakalpojumu pārstāvji.

"Balttour 2012" akcentēs kontaktus

Nākamā – 19. starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus "Balttour 2012" notiks 2012. gadā no 10. līdz 12. februārim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. "Balttour" rīkotājs - Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācija (ALTA) un nodrošinātājs - Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 turpinās attīstīt projektu un strādāt, lai arī "Balttour 2012" patīkami pārsteigtu gan profesionāļus, gan ikvienu ceļotgribētāju. Lai veicinātu Latvijas tūrisma nozares piedāvājuma attīstību un noietu, nākamgad izstādē nozīmīgi tiks attīstīta profesionāļu sadaļa.

Tiekamies http://www.balttour.lv/!

Apmeklē balttour.lv regulāri un uzzini jaunāko par "Balttour 2012" organizēšanas gaitu!

Vēlies uzzināt, kā lielās loterijas laimētājam Oskaram Bērziņam un viņa draudzenei klājās Tenerifē? Tad tuvākajā laikā apmeklē "Balttour" mājas lapas sadaļu "Konkurss". Oskars būs pirmais, kurš dalīsies ar saviem piedzīvojumiem un piedalīsies konkursa: "Šis ceļojums iesākās "Balttour 2011". Piedalies arī tu!

Izziņai!

Pērn 17. starptautiskajā tūrisma izstādē-gadatirgū "Balttour 2010" piedalījās 207 dalībnieki no 25 valstīm. Izstādi apmeklēja 17042 interesenti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Senioru vīru kora “Baltie bērzi” koncerts Valmieras TIC
28.martā plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā senioru vīru kora “Baltie bērzi” 30 gadu jubilejas koncerts. Īpašais viesis: Zigfrīds Muktupāvels. | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienas Jaunmoku pilī un parkā Tukuma TIC
Pirmajās Lieldienās, 31. martā, Jaunmoku pils aicina visus uz aizraujošu svinību dienu pils parkā. Šīs dienas laikā norisināsies aktivitātes visai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41590214sec.